به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، قنوات در خراسانجنوبی به عنوان یکی از مناطق گرم و خشک کشور نقش حیاتی دارد.
حفر قنوات در این استان تاریخچه بسیار قدیمی دارد که وجود قنوات بسیار در این منطقه گویای این موضوع است.
قنوات از گذشته تاکنون نه تنها برای آب شرب افراد و احشام مورد استفاده مردم بوده بلکه به عنوان شاهرگ اصلی برای آبیاری بخش کشاورزی محسوب میگردد.
با وقوع سیلهایی که امسال در استان شاهد آن بودیم بیشترین خسارت به بخش کشاورزی وارد آمد و قنوات یکی از زیرشاخههای این بخش بوده که آسیب فراوانی دید.اما قنوات با این همه مزایا نیاز به رسیدگی و هراز چندگاهی نیاز به مرمت دارند که البته بیشتر مواقع این امر توسط مردم محلی صورت میگیرد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در رابطه با این موضوع اظهارداشت: در حال حاضر تعداد قنوات در استان شش هزار و 252 رشته بوده که 25 درصد از آب بخش کشاورزی استان را تأمین میکند.
محمدحسن غلامی با اشاره به اینکه بر اثر سیل گذشته که در استان شاهد آن بودیم به 95 رشته قنات آسیب وارد شد، تصریح کرد: همچنین بر اثر این سیل 47 رشته قنات در استان به طور کامل مسدود شد.
وی به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان برای رفع انسداد 47 رشته قنات مسدود شده در استان اشاره کرد و گفت: برای رفع انسداد این تعداد قنات به سازمان بسیج سازندگی استان تفاهمنامهای منعقد شده تا این سازمان به عنوان مجری این طرح نسبت به این امر اقدام کند.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: تاکنون رفع انسداد ۶ رشته قنات صورت گرفته و مابقی در حال انجام است.
غلامی با بیان اینکه برای رفع انسداد 47 رشته قنات مسدود شده در استان بر اثر سیل گذشته نیاز به چهار میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار وجود دارد، یادآور شد: همچنین در مجموع برای مرمت و رفع انسداد تمامی قنواتی که از سیل گذشته در استان آسیب دیده و یا به طور کامل مسدود شده نیاز به اعتباری بالغبر هفت میلیارد تومان وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر برای این موضوع از اعتبارات ملی استفاده میشود ولی با از اعتبارات استانی نیز برای آن کمک تا بتوانیم این مشکل را هر چه سریعتر رفع نماییم.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی به سیل اخیر اشاره کرد و گفت: سیل چند روز گذشته در استان نیز سبب وارد آمدن خسارت به برخی از قنوات شده اما هنوز حجم خسارات در دست بررسی بوده و جمعبندی نشده است.
غلامی خاطرنشان کرد: براساس گزارشات اخذ شده از شهرستانها تاکنون آسیب رسیدن به 70 رشته قنات در درمیان و 9 رشته در سربیشه به سازمان جهاد کشاورزی استان گزارش شده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , جهادکشاورزی , بسیج