مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی بیان کرد:
خراسانجنوبی مجموعهای از سازههای آبی/ بازارچه صنایع دستی در روستای خراشاد راهاندازی میشود
5 خرداد 1398 ساعت 13:21
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با بیان اینکه خراسانجنوبی دارای جذابیتهای زیادی برای گردشگران است، گفت: این استان کاملترین کلکسیون از سازههای آبی است که جایگاه مطالعه و تحقیق در کشور را دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی پیش از ظهر امروز با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و به ریاست معاون عمرانی استاندار برگزار شد.
حسن رمضانی با بیان اینکه خراسانجنوبی با ثبت 67 اثر ملی و یک اثر جهانی از جایگاه خوبی برخوردار است، گفت: دستگاههای اجرایی باید در حفظ و نگهداری این آثار طبیعی کمک کنند زیرا میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند این آثار طبیعی را مدیریت کند.
وی با اشاره به دسترسی به برخی آثار تاریخی، بیان داشت: برخی از آثار طبیعی چون دسترسی آن سخت است کمتر تخریب اما برخی آثار دیگر درحال تخریب است که نیاز است سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه آبیاری و آفتزدایی این میراثهای طبیعی کمک و همکاری داشته باشند.
ضرورت ایجاد بازارچه صنایع دستی در روستای خراشاد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با اشاره به روستای جهانی خراشاد بیرجند، تبیین کرد: یکی از نیازهای این روستا ایجاد بازارچه صنایع دستی است و امسال سازمان میراث فرهنگی از منابع داخلی مبلغی به این امر اختصاص داده و اکنون در روستای خرشاد جمعه بازاری دایر است که روستاهای مجاور هم تولیدات صنایع دستی خود را عرضه میکنند.
رمضانی از فعالیت 240 کارگاه پارچهبافی در روستای خراشاد خبر داد و گفت: امیدواریم ایجاد بازارچه صنایع دستی کمک کند هویت پارچهبافی خراشاد بیشتر در سطح کشور مطرح شود.
راهاندازی بازارچه نیازمند اعتبار 1.5 میلیاردی
وی با اعلام اینکه تصمیم گرفته شده در خراشاد بازارچه صنایع دستی ایجاد کنیم، مطرح کرد: با بررسی انجام شده راهاندازی بازاچههای صنایع دستی در سطح استان یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی پیشبینی کرده اما با اولویت روستای جهانی خراشاد قرار است از این روستا شروع کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با اعلام اینکه منطقه نمونه گردشگری بند دره جزو مناطق مصوب استان است که در مجاورت شهر بیرجند قرار دارد، توضیح داد: این موضوع در کارگروه معماری و شهرسازی کشور مطرح اما در شورای برنامهریزی استان تناقضی بین نقشهها و نگارش متن وجود داشته که برهمین اساس شورای عالی شهرسازی ایراد گرفته است.
وجود پتانسیلهای گردشگری در حوزه سدها
حسین امامی با بیان اینکه خراسانجنوبی دارای جذابیتهای زیادی برای گردشگران است، بیان داشت: این استان کاملترین کلکسیون از سازههای آبی است که جایگاه مطالعه و تحقیق در کشور را دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید در کنار کشاورزی و دامپروری مردم با ایجاد صنایع دستی کمبود اشتغال را برطرف و درآمد پایدار فراهم کنیم، اضافه کرد: برخی از سدهای استان پتانسیل گردشگری دارند و در تلاش هستیم با منابع داخلی گنجینههای آب در استان راهاندازی شود.
لزوم استفاده از پتانسیل سد نهرین طبس
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با یادآوری اینکه گنجینه آب در مناطق بازآفرینی شهری و برخی از سازهها پیشبینی شده، تصریح کرد: از پتانسیل سد نهرین در ورودی منطقه گردشگری خرو طبس باید نهایت استفاده را ببریم.
علیاصفر موسویکیا مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانجنوبی نیز با تأکید بر اینکه تمام اقدامات در بحث گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد، مطرح کرد: باید فضای گردشگری و کسب و کار استان برای گردشگران تسهیل شود.
ضرورت وجود خادمان افتخاری در بحث گردشگری
حجتالاسلام احمد رضایی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی نیز وجود خادمان افتخاری در بخش میراث فرهنگی را ضروری دانست و افزود: باید خادمان افتخاری در بخش میراث فرهنگی استان داشته باشیم تا با کمک این افراد اجازه ندهیم شناسنامه یک روستا محو شود.
حمید باقرپور معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی با اعلام اینکه استان دارای 604 هزار هکتار عرصه جنگلی اس، بیان داشت: از 15 میلیون هکتار مساحت استان تعداد 14 میلیون و 500 هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 22573