يکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۵
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی خبر داد:

راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی نیازمند ۱.۵میلیارد تومان اعتبار

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در سطح استان نیازمند یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار است.
راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی نیازمند ۱.۵میلیارد تومان اعتبار
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از مهر، حسن رمضانی صبح یکشنبه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه خراسان جنوبی با ۶۷ اثر ملی و یک اثر جهانی جایگاه خوبی دارد، افزود: دستگاه‌های اجرایی باید در حفظ و نگهداری این آثار طبیعی کمک کنند چرا که میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند این آثار طبیعی را مدیریت کند.
وی با اشاره به غارهای خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر دو غار در فهرست میراث طبیعی و ۱۰ غار در فهرست آثار تاریخی ثبت شده‌اند که در حفاظت از غارها مشکل داریم.
رمضانی با بیان اینکه رد پای حیوانات عظیم‌الجثه در روستای چهکند نیازمند حفاظت و نگهداری است، اظهار کرد: دسترسی به برخی از آثار طبیعی سخت است بنابراین کمتر مورد تخریب قرار گرفته‌اند.
وی با اشاره به دیگر ظرفیت‌های طبیعی استان بیان کرد: خراسان جنوبی در ثبت آثار طبیعی شامل درخت کهنسال، نرگس زار خوسف، چشمه‌های آب گرم، غارها، کال ها، آبشارها و بیابان لوت رتبه نخست کشور را دارد.
رمضانی با بیان اینکه برخی دختان کهنسال استان چندین دوره خشکسالی را گذرانده و نیازمند حفاظت و نگهداری هستند، گفت: «دوشنگان» با قریب به ۷۸۰ سال عمر، مسن‌ترین چنار استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: جهاد کشاورزی در زمینه آبیاری و آفت زدایی این میراث‌های طبیعی کمک و همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به روستاهای جهانی خراشاد بیرجند بیان کرد: با توجه به جهانی شدن پارچه‌بافی خراشاد، خواستار ایجاد بازارچه صنایع دستی در این روستا هستیم.
رمضانی با بیان اینکه برای ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی در استان نیازمند یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هستیم، افزود: سازمان میراث فرهنگی از منابع ملی اعتباراتی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی خراشاد پیش بینی کرده است.
مشکل زمین در ایجاد بازارچه صنایع دستی خراشاد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر ۲۴۰ کارگاه پارچه‌بافی در خراشاد فعال بوده و در سطح ملی برند دارد.
وی از معرفی این روستا در قالب تولید مستند، گزارش و خبر در رسانه‌ها خبر داد و گفت: همچنین تلاش شده این روستا در تمامی نمایشگاه‌های سطح کشور شرکت کند تا به خوبی معرفی شود.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد بازارچه صنایع دستی در خراشاد بیان کرد: برای ایجاد این بازارچه باید زمین مورد نظر دیده شود.
آسمانی مقدم افزود: با توجه به کوهستانی بودن روستا و پوشش گونه‌های ممنوع القطع، تأمین زمین مورد نظر با مشکلاتی رو به رو خواهد شد.
حمید باقرپور، معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: گونه گیاهی بادامشک از ذخایر جنگلی استان بوده که واگذاری زمین در این پوشش ممنوع است.
در پایان بحث و بررسی‌ها مقرر شد بررسی‌های لازم برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در روستای خراشاد انجام و دوباره در کارگروه مطرح شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۵۷۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , میراث فرهنگی , گردشگری , خراشاد