رایزن بازرگانی ایران در افغانستان خبرداد:
روند روبه رشد صادرات به افغانستان/ قول رئیس جمهور افغانستان برای بازگشایی بازارچه یزدان
7 خرداد 1398 ساعت 15:03
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از فعالیت سه گمرک رسمی در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: طی سالهای اخیر روند صادرات به افغانستان روند رو به رشدی داشته که باید راهکارهایی را برای توسعه روابط و توسعه ظرفیت بازار متقابل داشته باشیم.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدرضا کریمزاده پیش از ظهر امروز در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی استان با رایزن بازرگانی ایران در کشور افغانستان، با اشاره به همجواری استان خراسانجنوبی با کشور افغانستان، اظهار داشت: همجواری و وجود اشتراکات بین دو طرف زمینهساز بستر مناسب برای توسعه روابط است.
وی با اعلام اینکه طرف افغانی تمایلی به بازگشایی مرز دوکوهانه ندارد از قول رئیس جمهور افغانستان برای بازگشایی بازارچه یزدان خبر داد و بیان داشت: رئیس جمهور افغانستان در سفری که به ایران داشته قول داد بازارچه یزدان به عنوان گمرک رسمی افتتاح شود.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از فعالیت سه گمرک رسمی در خراسانجنوبی خبر داد و افزود: طی سالهای اخیر روند صادرات به افغانستان روند رو به رشدی داشته که باید راهکارهایی را برای توسعه روابط و توسعه ظرفیت بازار متقابل داشته باشیم.
کریمزاده با اشاره به اینکه افغانستان سالانه ۵۰۰ میلیون دلار محصولات دارویی وارد میکند که سهم کشور ما فقط ۱۰ درصد از این بازار است، افزود: ایران در بحث صادرات سیمان به افغانستان رتبه دوم، بنزین رتبه اول، سوخت هواپیما رتبه اول، کود شیمیایی رتبه سوم، تایر و تیوپ رتبه چهارم، گاز مایع رتبه سوم، خوراک دام رتبه دوم و جوجه مرغ رتبه دوم را دارد.
وی بر لزوم به فراهم کردن زمینهها برای هیئتهای دوطرف (ایران و افغانستان)، بیان داشت: با این کار دو کشور ایران و افغانستان از ظرفیتهای یکدیگر به خوبی آگاه و فرصت برای برنامهریزی فراهم میشود.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان با اشاره به برپایی نمایشگاه جهت عرضه کالاهای عمومی کشورهای ایران و افغانستان، گفت: پیشبینی میشود در صورت میسر شدن محصولات دو کشور ایران و افغانستان در نمایشگاههای دو کشور عرضه شود.
کریمزاده با بیان اینکه این نمایشگاه با محوریت شهرستان بیرجند برپا خواهد شد، اضافه کرد: عمدهی این کالاها عموماْ تولید جمهوری اسلامی ایران است که در نمایشگاههای افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد و یا با فراخوان سایر استانهای کشورمان نیز میتوانند به آن بپیوندد.
وی آخرین آمار واردات سوخت به افغانستان را بیش از 1.7 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: افغانستان سالانه به دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن سوخت نیاز دارد که ۲۰ درصد آن از ایران و مابقی از ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان و روسیه وارد میشود.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان به صنعت گردشگری سلامت اشاره و تبیین کرد: در افغانستان هزینه درمان سالانه نزدیک به ۱.۵ میلیون دلار است که از این رقم بیش از ۲۴۶ میلیون دلار در سایر کشورها هزینه میشود و باید از ظرفیت استان برای جذب بیماران افغانستانی بهره ببریم.
کریمزاده از وجود ظرفیت های معدنی و گردشگری سلامت در خراسانجنوبی خبر داد و مطرح کرد: میتوان برای جلب گردشگران از افغانستان در حوزه گردشگری سلامت، تولید مشترک و فرآوری محصولات برای آینده تأکید داشت.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 22586