به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از تسنیم، حسین امامی اظهار داشت: در حال حاضر در مجموع 23 میلیون مترمکعب آب در سدهای استان ذخیره سازی شده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل حدود 30 درصد افزایش آبگیری داشته است.
وی افزود: 7 سد مخزنی استان شامل سد اسدیه (رزه) شهرستان درمیان با حجم 9 میلیون متر مکعب، سد حاجی آباد شهرستان زیرکوه با حجم 1.4 میلیون مترمکعب، سد شهید پارسا سرایان با حجم 1.4 میلیون متر مکعب، سد فرخی شهرستان قاینات با حجم 2 میلیون متر مکعب، سد دره بید طبس با حجم 3 میلیون متر مکعب، سد کریت طبس با حجم 1.7 میلیون مترمکعب و سد نهرین با حجم 4.5 میلیون متر مکعب است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی 44 محدوده مطالعاتی وجود دارد که از این تعداد 26 محدوده یا دشت ممنوعه و ممنوعه و بحرانی اعلام شده و 9 دشت نیز به صورت مشترک با سایر استانها است.
امامی افزود: در حال حاضر در دشتهای استان در مجموع کمتر از 120 میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد که دشت بشرویه با 15 ودشت سرایان با 12 میلیون مترمکعب بیشترین کسری مخزن را در استان دارا هستند.
وی با بیان اینکه طی 2 سال گذشته بیش از 130 چاه کشاورزی غیرمجاز در استان پلمب شده است افزود: با اجرای طرحهای مختلف مقابله با کم آبی در سال گذشته 21 میلیون و 771 هزار مترمکعب آب در استان صرفه جویی داشتهایم که این صرفه جویی از محل تعدیل پروانههای چاههای کشاورزی، انسداد چاههای غیرمجاز و کاهش حجم برداشت نسبت به حجم پروانههای صادره بوده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: برنامه ریزیها باید به گونهای انجام شود که با اجرای طرحهای سازگاری با کم آبی تا پایان برنامه ششم توسعه 183 میلیون و 68 هزار مترمکعب و تا پایان برنامه هفتم توسعه 233 هزار و 16 هزار مترمکعب صرفه جویی آب در استان داشته باشیم.
امامی بیان کرد: با اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی شاهد فرونشست زمین در چند دشت استان به ویژه در دشت سرایان و فردوس بودهایم که در این دشت 32 کیلومتر مربع فرونشست زمین را شاهد بودهایم.
وی بیان کرد: نگران تامین معیشت کشاورزان استان هستیم اما از طرفی دیگر بحران آب را داریم که باید مدیریت شود و باید تلاش شود با حمایت دولتمردان اشتغال جایگزین در استان ایجاد شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , بشرویه , آبرسانی