دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۵

ناگفته‌های یک نماینده؛ از ماجرای تأخیر کلنگ‌زنی راه‌آهن تا کارشکنی علوم پزشکی در ساخت بیمارستان شمال شهر

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی گفت: حتی مجوز احداث بیمارستان محلی (در حد دی‌کیلنیک) را نیز برای شمال شهر گرفتیم که متأسفانه دانشگاه علوم ‌پزشکی ‌بیرجند می‌گوید در شمال شهر بیرجند نیازی نداریم.
ناگفته‌های یک نماینده؛ از ماجرای تأخیر کلنگ‌زنی راه‌آهن تا کارشکنی علوم پزشکی در ساخت بیمارستان شمال شهر
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه امروز خراسان‌جنوبی نوشت: پنجشنبه گذشته روزنامه امروز خراسان‌جنوبی میزبان نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف بود. مهمان و میزبانی که بخش عمده‌ای از کارشان شبیه هم است یعنی مطالبه‌گری و پیگیری مسائل و مشکلات و درد دل مردم این خطه از میهن عزیز ما ایران.
در این نشست دوساعته از اکثر مسائل و مشکلات شهر بیرجند سخن به میان آمد از جمله انتقال پایگاه هوایی خور، اجرای راه‌آهن از بیرجند، فروش اموال بنیاد و هزینه در شهرستان بیرجند، انتقال آب، آب‌های ژرف و صحبت جاده مرگ، مرگ میترا استاد نجفی، عدم توزیع مناسب مراکز درمانی، ورزشی، حضور در انتخابات آتی و غیره از جمله موضوعات مطرح‌شده در این نشست بود. نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با حضور در دفتر روزنامه امروز خراسان‌جنوبی ضمن دیدار با مدیرمسؤول، سردبیر و کارکنان روزنامه به سؤالات ارجاعی شهروندان پاسخ گفت.
پیگیری اخذ ردیف بودجه برای راه‌آهن زاهدان- یونسی-گناباد
حجت‌الاسلام سید محمدباقر عبادی در خصوص یکی از مهم‌ترین مسائل و مطالبات استان یعنی بحث راه‌آهن گفت: راه‌آهن شرق که از چابهار به یونسی گناباد متصل می‌شود قبلاً تا زاهدان ردیف بودجه داشت و مصوب شده بود که در مجلس نهم با کمک سایر نمایندگان درخواست کردیم تا برای راه‌آهن از زاهدان به بیرجند و از آنجا تا یونسی گناباد نیز ردیف بودجه بگذارند تا به‌عنوان پروژه‌ای ملی مطرح گردد که آن سال با وجود انقباضی بودن بودجه قرار نبود پروژه اجرایی جدیدی تعریف شود که با تهدید به استعفای نمایندگان، صحبت با آیت‌الله رئیسی و هماهنگی با نمایندگان گناباد و سیستان و بلوچستان توانستیم ردیف بودجه راه‌آهن زاهدان تا یونسی گناباد را بگیریم.
پروژه راه‌آهن شرق با هیچ پروژه‌ای در کشور قابل قیاس نیست
وی با بیان اینکه این پروژه شاید با هیچ پروژه دیگری در کشور قابل مقایسه نیست، افزود: با توجه به تحریم‌ها و مشکلات، دولت نمی‌تواند هزینه سنگین اجرای چنین پروژه‌هایی را بپردازد و پروژه‌های مشابه نیز به کمک فاینانس اجرایی می‌گردد و لذا برای راه‌آهن زاهدان – یونسی گناباد هم فاینانس مطرح بود و چینی‌ها چندین بار اعلام آمادگی کردند اما کاری پیش نرفت و کار با هندی‌ها هم به جایی نرسید و در ادامه به سراغ صندوق توسعه ملی رفتیم و مصوبه‌ای در مجلس گذاشتیم برای پروژه‌های مهم و بزرگ که با وجود فاینانس باید ۱۵ درصد هزینه‌ها توسط دولت پرداخت شود مقرر شد تا این ۱۵ درصد از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شود اما ۸۵ درصد دیگر نیز بر زمین ماند.
وی اضافه کرد: در ادامه مصوب شد تا چنانچه سرمایه‌گذار بخش خصوصی اعلام آمادگی کرد بتواند کار را با اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی شروع کند و اجرای پروژه و مدیریت امور و جذب سرمایه‌گذار باقیمانده است.
کنسرسیوم اجرای راه‌آهن بیرجند آماده است
وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد داد تا کنسرسیومی متشکل از چندین سرمایه‌گذار داخلی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی این پروژه را اجرا نماید که این موضوع یک فرایند اداری دارد که باید دولت آن را پیگیری کند.
در حال حاضر کنسرسیوم آماده است و دولت برای شروع کار قرار است ۹۰ میلیارد تومان اختصاص دهد تا پروژه از داخل استان شروع شود به گفته وی در سفر وزیر راه و شهرسازی چون مناقصه پروژه آماده نبود کلنگ‌زنی نشد اما بنا به وعده وی قرار شد مناقصه برای آغاز عملیات اجرایی پروژه از داخل استان برگزار شود و ظرف دو سه ماه آینده عملیات اجرایی آغاز گردد
خواسته مردم بیرجند آغاز عملیات اجرایی راه‌آهن شرق از بیرجند بود
این نماینده مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه راه‌آهن زاهدان- یونسی گناباد دارای یک ردیف بودجه است، گفت: عملیات اجرایی آن از یونسی گناباد به سمت بیرجند آغاز شده و زیرسازی بخشی از مسیر به انجام رسیده است و طبق اطلاعات وزارت راه از سمت زاهدان هم عملیات اجرایی آغاز شده و البته خواسته مردم بیرجند آغاز عملیات اجرایی از این شهر با هدف تسریع در ادامه کار است و پیگیری‌های استاندار در این راستا قابل تقدیر است.
می‌توانستند سفر وزیر راه را دو سه ماه به تأخیر بیندازند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی تصریح کرد: این انتقاد به وزارت راه وارد است که وقتی قرار بود دو سه ماه آینده کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی راه‌آهن از بیرجند انجام شود می‌توانستند سفر وزیر راه را دو سه ماه به تأخیر اندازند تا کلنگ آغاز عملیات اجرایی راه و آهن شرق از بیرجند هم که مطالبه به‌حق شهروندان است همزمان با آغاز عملیات اجرایی اتصال آنتنی فردوس به راه‌آهن سراسری به زمین زده شود.
اتصال فردوس به راه‌آهن سراسری با پروژه راه‌آهن شرق متفاوت است
وی در ادامه اظهار کرد: اینکه گفته می‌شود در سفر وزیر راه عملیات اجرایی اتصال فردوس به راه‌آهن سراسری آغاز شد اما عملیات اجرایی راه‌آهن از بیرجند کلنگ نخورد بحث درستی نیست زیرا اتصال فردوس به راه‌آهن سراسری آنتنی است و اصلاً یک پروژه جداگانه با ردیفی جدا است، هرچند که همین آغاز عملیات اجرایی در فردوس نیز باید مایه خوشحالی کل استان شود و یک جشن محسوب می‌گردد.
تمام درآمد حاصل از مزایده‌های بنیاد مستضعفان در بیرجند هزینه شود
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در خصوص برگزاری مزایده‌های بنیاد مستضعفان در بیرجند و تأثیر آن بر قیمت زمین و مسکن در این شهر نیز گفت: این دغدغه شهروندان حرف درستی است و هزینه کردن درآمدهای حاصل از این مزایده‌ها در شهرستان بیرجند نیز خواسته به‌حق مردم است و من هم بارها پیگیر این خواسته‌شده‌ام و در جلسات مختلف آن را مطرح کرده‌ام و معتقدند که این اموال و املاک به شهر و شهرستان بیرجند تعلق دارد و درآمد حاصله از فروش آن‌ها نیز باید در همین شهر و شهرستان هزینه شود.
وی افزود: البته برگزاری این مزایده‌ها به لحاظ قانونی معنی ندارد با این حال با توجه به پیگیری‌های صورت‌گرفته و خواسته به‌حق مردم، بنیاد مستضعفان پروژه‌های کوچکی از جمله احداث مجتمع ورزشی در خیابان شهید آوینی را در بیرجند اجرا کرد، زمین و ساختمان این مجتمع متعلق به بنیاد است اما گفتند حاضریم آن را به آموزش‌وپرورش و ورزش و جوانان و غیره واگذار کنیم، پروژه‌های دیگری هم توسط بنیاد در بیرجند اجرایی شده اما توقع ما و مردم از بنیاد خیلی بیشتر از این‌ها است و خواست ما این است که تمام درآمد حاصل از مزایده‌ها و فروش املاک در بیرجند هزینه شود.
وی در خصوص اینکه چرا بنیاد که مدعی است پیگیر خدمت به محرومان است مجتمع ورزشی خیابان شهید آوینی را در شمال شهر که از این حیث در محرومیت قرار دارد احداث نکرده، گفت: اتفاقاً نظر من به‌عنوان نماینده مردم نیز همین بود اما به‌هرحال در کنار کارهایی که باید انجام شود کارهای انجام‌شده را هم باید دید به‌هرحال بنیاد مستضعفان در گذشته چنین توجهی به استان ما نداشته و بنیاد علوی هم اقداماتی را پیگیری کرده و می‌توان از این ظرفیت‌ها در راستای فراهم نمودن زمینه شادی و نشاط مردم استفاده کرد.
مزایده‌ای که نفعی برای مردم ندارد همان بهتر که برگزار نشود
وی در پاسخ به اینکه چرا جلوی برگزاری مزایده‌های بنیاد مستضعفان که نه‌تنها نفعی به مردم شهرستان بیرجند نمی‌رساند بلکه افزایش قیمت زمین و مسکن را نیز در پی داشته است گرفته نمی‌شود؟ اظهار کرد: من هم معتقدم که اگر برگزاری این مزایده‌ها نفع مردم منطقه را در پی داشته باشد خوب است اما با وضعیت فعلی که به ضرر مردم تمام می‌شود همان بهتر که چنین مزایده‌هایی برگزار نشود به‌هرحال بنیاد مستضعفان می‌تواند از راه‌های دیگر مثلاً با انبوه‌سازی مسکن و واگذاری آن به تعاونی‌ها در راستای رفع نیاز مردم بیرجند به مسکن گام بردارد.
آب دریای عمان را تنها می‌توان در صنعت و معدن استفاده کرد
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی در بحث پروژه انتقال آب به استان هم گفت در برنامه ششم توسعه بحث انتقال آب از دریای عمان به فلات میانی ایران و از جمله به استان خراسان‌جنوبی آمده است و سیاست‌گذاری‌ها در مجلس صورت گرفته و مطالبه‌گری و پیگیری‌های فراوانی انجام‌شده است.
وی افزود: در این خصوص جلسات مکرری در کمیسیون‌های عمران و کشاورزی مجلس برگزار شد و با وزیر نیرو هم جلسات زیادی داشتیم که در نهایت قرارگاه سازندگی موافقت کرد تا کار انتقال آب به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی را به‌عنوان بخش غیردولتی انجام دهد و دولت هم خرید بخشی از آب را تضمین نماید و بخش دیگر توسط بخش خصوصی از جمله صنایع و معادن و غیره خریداری شود البته تصفیه این آب به لحاظ صرفه ممکن نیست و تنها می‌توان در بخش صنعت و معدن از آن استفاده کرد و شاید بعدها بتوان تدبیری در این خصوص اندیشید.
امیدوارم دولت تنبلی نکند و این کارها را انجام دهد
وی تصریح کرد: امیدوارم دولت تنبلی نکند و این کارها را انجام دهد و البته ما هم با جدیت پیگیر هستیم اما سیستم اجرایی در دست دولت است به‌هرحال بحث انتقال آب وارد فاز جدی‌تر شده و انشاالله شاهد اجرایی شدن این پروژه باشیم هرچند که مشکل آب استان با انتقال آب از دریای عمان رفع نخواهد شد زیرا همانطور که اشاره شد استفاده از این آب برای بخش کشاورزی به‌صرفه نیست.
تأثیر آبخیزداری کمتر از انتقال آب نیست
وی افزود: تأثیر اجرای طرح‌های آبخیزداری کمتر از انتقال آب نیست هزینه‌های آن هم به‌مراتب پایین‌تر است و آب حاصل نیاز به تصفیه برای استفاده در بخش کشاورزی ندارد ضمن اینکه در استان ظرفیت فراوانی از روان آب‌ها را برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در اختیار داریم و لذا پیگیری‌های خود را بر روی این موضوع متمرکز کردیم زیرا گفته می‌شد که از طریق مهار روان آب‌ها می‌توان منابعی معادل میزان کسری منابع آب‌های زیرزمینی را ایجاد نمود.
پیگیری‌هایی که نفعش به کل کشور رسید
وی اضافه کرد: من بحث انتقال آب با تانکر به روستاهای استان را با رئیس مجلس مطرح کردم که آقای لاریجانی گفت طرحی در این خصوص تهیه کنید و با استفاده از نظر کارشناسان منابع طبیعی و آب و فاضلاب روستایی ۲ طرح برای آبخیزداری و انتقال آب به روستاها تهیه شد که آقای لاریجانی طرح‌ها را به رؤیت مقام معظم رهبری رساند و ایشان هر دو طرح را تأیید فرموده و مجوز تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در این خصوص صادر شد.
وی ادامه داد: در نتیجه این پیگیری‌ها ۲۰۰ میلیون دلار برای آبخیزداری و ۱۵۰ میلیون دلار برای انتقال آب به روستاها از محل صندوق توسعه ملی به کل کشور اختصاص پیدا کرد که کمک قابل توجهی بود و به قول مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان معادل ۱۴ سال گذشته برای آبخیزداری در استان منابع اختصاص یافت و همین روند امسال نیز در بودجه تکرار شد.
وصیت‌نامه همچنان به قوت خود باقی است
وی با ذکر اینکه بحث تنظیم وصیت‌نامه قبل از هر تردد در محور بیرجند-قاین به قوت خود باقی است، در خصوص روند احداث باند دوم محور بیرجند_ قاین گفت: در محور بیرجند_ سربیشه روند اجرایی احداث باند دوم خوب پیش رفته است، اجرای باند دوم بیرجند- قاین هم طی دو سه سال گذشته سرعت خوبی داشت اما در حال حاضر روند کار کند شده زیرا دولت به پیمانکاران پروژه بدهکار است و در سفر اخیر نوبخت به استان نیز در این خصوص وعده داده شد به‌هرحال پروژه با کمبود اعتبار روبرو شده و از روند کار در هفت‌هشت‌ماهه اخیر رضایتی نداریم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی در خصوص پروژه‌های گازرسانی هم گفت: در بودجه سال گذشته رقم بالایی برای گازرسانی با اولویت استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی اختصاص‌یافته و امسال هم ۱۵ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی با اولویت استان ما اختصاص داده شده که البته پیگیری‌ها و دوندگی‌های زیادی در این خصوص صورت گرفته و استان‌های سیستان و بلوچستان و سایر استان‌ها نیز به شدت پیگیر این موضوع هستند.
به نجفی رأی ندادم و با اختلاف یک رأی رد شد
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص متهم شدن وزیر اسبق آموزش‌وپرورش به قتل همسرش نیز گفت: البته در مسائل خصوصی افراد نمی‌توان دخالت کرد و این دستگاه قضایی است که باید به این موضوعات ورود کند اما در دوره قبل مجلس که آقای نجفی برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش به مجلس معرفی شد خود من ایشان را شایسته این پست ندانستم و به ایشان رأی ندادم و اتفاقاً آقای نجفی با اختلاف یک رأی نتوانست اعتماد مجلس را جلب کند.
سیستم اجرایی مرا پیر کرد
وی با اشاره به اینکه کار مجلس شورای اسلامی نه اما سیستم اجرایی مرا پیر کرده است، افزود: با پیگیری‌های مستمری که برای تحقق خواسته به‌حق کارگران معدن قلعه‌زری مبنی بر لحاظ این شغل به‌عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و بازنشستگی پس از ۲۰ سال فعالیت در این حرفه در نهایت توانستیم مصوبه مجلس و شورای نگهبان را برای بازنشسته شدن کارگران اینگونه مشاغل به شرط داشتن سابقه ۲۵ سال فعالیت ولو غیرمداوم اخذ نماییم اما جالب اینجاست که برای اجرایی شدن همین مصوبه نیز که لازم‌الاجرا بود یک سال و نیم دویدند تا اینکه بالاخره اجرایی شد.
مسئولان و مدیران گذشته در خصوص جانمایی غلط مراکز درمانی در شهر بیرجند پاسخ دهند
وی افزود: در خصوص احداث بیمارستان تأمین اجتماعی در شمال شهر با وجود آمادگی تأمین اجتماعی برای سرمایه‌گذاری و مشخص بودن زمین، سال‌هاست این پروژه عملیاتی نمی‌شود و دلیلش را هم نمی‌دانم.
وی اضافه کرد: مشابه همین مشکل را به‌نوعی دیگر هم داشتیم و با آن که یک خیر برای ساخت درمانگاه در شمال شهر بیرجند اعلام آمادگی کرده بود و وی را آوردیم و هماهنگی‌های لازم صورت گرفته اما در نهایت معلوم نیست کار به کجا رسید که عملیاتی نشده است حتی مجوز احداث بیمارستان محلی (در حد دی‌کیلنیک) را نیز برای شمال شهر گرفتیم که متأسفانه دانشگاه علوم ‌پزشکی ‌بیرجند می‌گوید در شمال شهر بیرجند نیازی نداریم.
وی تصریح کرد: به‌هرحال مسؤولان هر دوره‌ای باید در خصوص عملکرد خودشان پاسخگو باشند و از جمله دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگان وقت مجلس باید در خصوص نحوه غلط جانمایی مراکز درمانی در شهر بیرجند پاسخ دهند چرا در یک منطقه از شهر دو بیمارستان احداث می‌شود اما ساکنین شمال شهر باید از این امکانات محروم باشند.
کار نمایندگان مجلس و رسانه‌ها خیلی به هم شبیه است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی در پایان گفت: کار نمایندگان مجلس و رسانه‌ها و خبرنگاران بسیار به هم شبیه است با این تفاوت که قانونگذاری به دست نمایندگان انجام می‌شود و دست رسانه‌ها و خبرنگاران نیست اما در زمینه مطالبه‌گری در پیگیری خواسته‌ها و مشکلات مردم هر دوی ما دغدغه‌مندیم و معمولاً دل خوشی هم از این بخش اجرایی در این زمینه نداریم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۶۸۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , راه آهن , دولت