يکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۰۹
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان‌جنوبی:

روستاهای «خور» و «نای‌بندان» ثبت ملی می‌شوند

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان‌جنوبی گفت: پیگیری برای به ثبت ملی رساندن روستاهای صنایع دستی خور خوسف و نای‌بندان در دست اقدام بوده که روستای خور خوسف در زمینه سنگ‌های قیمتی و پارچه بافی و روستای نای‌بندان در زمینه حصیربافی است.
روستاهای «خور» و «نای‌بندان» ثبت ملی می‌شوند
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، حسن رمضانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیست خردادماه مصادف با روز جهانی صنایع دستی بوده که در ایران همزمان با آغاز هفته صنایع دستی است.
وی افزود: خوشبختانه در چند دهه اخیر صنایع دستی استان در جایگاه خوبی قرار گرفته و روستای صنایع دستی خراشاد ثبت جهانی شده و بیش از بیست نشان مرغوبیت و کیفیت برای صنایع دستی استان اخذ گردیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه تعداد کارگاه‌های تولید صنایع دستی در استان افزایش چشمگیری داشته است، یادآور شد: در بخش تولید انفرادی با تسهیلاتی که دولت پرداخت نموده و سعی کرده‌ایم سهم خوبی دریافت نماییم اتفاق خوبی افتاده است.
رمضانی افزود: در بحث صادرات صنایع دستی سال گذشته دو میلیون و ۵٠ هزار دلار عاید استان شده و میزان فروش صنایع دستی در نوروز امسال علی‌رغم مشکلات اقتصادی با افزایش سفرها فروش مناسبی به میزان حدود دو میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه در زمینه ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است، اضافه کرد: در بیرجند محل بازار اصلی و قدیمی استان بازارچه‌ صنایع دستی‌ای در حال ایجاد بوده که امید است با اختصاص اعتبار ملی تا پایان سال مالی جاری آن را به سرانجام برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در بشرویه بازارچه‌ صنایع دستی در محل خانه فیاض‌بخش فعال شده اضافه کرد: در فردوس نیز پروژه بازارچه صنایع دستی در شهر گردشگری تون در دست اقدام بوده که کار اجرایی آن آغاز شده است.
رمضانی ادامه داد: در طبس موافقت اصولی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صادر شده و در مود و شوسف نیز با همکاری شهرداری‌های آن‌ها فضاهایی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: همچنین در خور برای ایجاد بازارچه صنایع دستی توسط بخش خصوصی موافقت اصولی صادر شده و در خوسف در روستای خوشه زمین مناسبی برای ایجاد مجموعه تولیدی و عرضه صنایع دستی ایجاد گردیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی ادامه داد: در نهبندان نیز زمینی توسط راه و شهرسازی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی واگذار شده است.
رمضانی یادآور شد: امید است تا پایان سال مالی جاری بتوانیم بازارچه‌های صنایع دستی در فرودس و بیرجند از محل اعتبارات عمرانی و ملی راه‌اندازی نماییم.
وی با بیان اینکه در بخش آموزش روند رو به رشدی در حوزه صنایع دستی ایجاد شده است، افزود: امروزه آموزش صنایع دستی در بین جوانان جایگاه خوبی پیدا کرده و تاثیرات مثبتی به همراه داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه شرکت در نمایشگاه‌های صنایع دستی داخل و خارج از کشور در معرفی صنایع دستی استان بسیار مؤثر بوده است، افزود: پیگیری برای به ثبت ملی رساندن روستاهای صنایع دستی خور خوسف و نای‌بندان در دست اقدام بوده که روستای خور خوسف در زمینه سنگ‌های قیمتی و پارچه بافی و روستای نای‌بندان در زمینه حصیربافی است.
رمضانی با بیان اینکه باید تلاش نماییم تا بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی حرفه‌ای شود، اضافه کرد: تا زمانی که بخش خصوصی الزامات بازار را درک نکند تابعی از بخش دولتی خواهد بود.
وی ادامه داد: برای اینکه بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی صاحب هویت مستقل شود باید اصول بازار را بیاموزد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: اگر صنعتگران با کمک مجامع علمی وارد حوزه صنایع دستی گردند ارزش‌افزوده بیشتری عاید گشته و ظرفیت‌های نهفته این بخش آشکار می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۷۲۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , میراث فرهنگی , صنایع دستی