به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم، محمدرحیم شهریاری در دیدار با فرماندار نهبندان با بیان اینکه جمعیت های ملی در سراسر دنیا با محوریت نیروهای داوطلب شکل می گیرند، افزود: این جمعیت ها عموما در شرایطی که شدت و گستردگی حوادث جان انسان ها را در معرض خطر قرار میدهد ، معین دولت هستند.
وی جمعیت های هلال احمر را حلقه اتصال بین توانمند و نیازمند دانست و افزود: این جمعیت ها از خیرین و افراد توانمند کمک هایی را گرفته و در شرایط سخت این خدمات را به نیازمندان ارائه می کنند.
وی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به لحاظ زیرساخت ها، توانمندی ها و نیروی انسانی جزو هفت جمعیت برتر دنیا محسوب می شود و در حوادث بین المللی و ملی جزو کشورهای توانمند مطرح است.
شهریاری با بیان اینکه متاسفانه کشور ایران جزو 10 کشور حادثه خیز در دنیا است، افزود: این حوادث طی سال های اخیر گسترش یافته و همچنین در حوادث غیر طبیعی همچون جادهای بیشترین تلفات را دارد.
وی بیان کرد: اگرچه خراسان جنوبی استانی نوپا بوده و نسبت به دیگر استان ها زیرساخت های مناسبی ندارد اما هلال احمر در حوادث جاده ای و حوادث طبیعی به خوبی ایفای نقش کرده است.
وی بیان کرد: طبق قانون مدیریت بحران و قانون مدیریت خدمات کشوری، امداد و نجات جزو امور حاکمیتی بوده و دولت ها در تجهیز امکانات جمعیت هلال احمر را همراهی می کنند.
شهریاری با بیان اینکه در خراسان جنوبی 22 پایگاه ثابت و جاده ای فعال است، گفت: به جهت گسترش تصادفات جاده ای، توسعه پایگاه ها را در محورهای اصلی داشته ایم.
وی با بیان اینکه در حوزه نهبندان به لحاظ کمی، کیفی، پایگاه ها و تجهیزات امدادی اقدامات مطلوبی انجام شده است، گفت: خوشبختانه پایگاه کانکسی در استان نداریم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی سرعت عمل را بسیار مهم در امداد رسانی ها عنوان کرد و افزود: نیروهای هلال احمر خراسان جنوبی در حوادث استانی و ملی سرعت عمل بالایی داشته اند.
مجید بیکی در این دیدار با بیان اینکه هلال احمر از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: نیرهای هلال احمر و دستگاه های خدمات رسان در سیل های اخیر به خوبی ایفای نقش کردند.
وی با اشاره به اینکه آموزش های هلال احمر و برگزاری کارگاه های هلال احمر نقش موثری در آمادگی مردم و دستگاه ها دارد، گفت: پیشگیری بهترین گزینه در جلوگیری از حوادث است.
فرماندار نهبندان با تاکید بر اینکه باید در مراحل چهارگانه مدیریت بحران ابتدا باید نقاط حادثه خیز روستاها شناسایی شود، افزود: ایجاد فضاهایی رو باز و امن در زمان بروز حوادث نقش موثری ایفا می کند.
وی با اشاره به ساخت و سازهای مسیر رودخانه بیان کرد: در گذشته به دلیل برخی کوتاهی ها ساخت و سازهایی در بستر رودخانه ها انجام شده که مشکلاتی را منجر می شود.
بیکی با بیان اینکه امروزه نیاز داریم که در گام اول سیما و منظر کلی از شهرستان نهبندان داشته باشیم، افزود: همچنین مکان هایی امن برای کاهش اثرات حاصل از حوادث شناسایی و ایجاد شود.
وی با بیان اینکه هلال احمر به عنوان معین مدیریت بحران است، اظهار کرد: هنگام بروز حوادث، هلال احمر به عنوان اولین دستگاه در صحنه حضور می یابد.
وی با اشاره به توزیع بسته های حمایتی و سبد کالایی بیان کرد: باید در این زمینه با وحدت رویه عمل شود تا بتوانیم افراد مستحق واقعی را حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه دهیاران و شوراها آمادگی برگزاری کلاس های آموزشی امداد و نجات را دارند، افزود: خواستار برگزاری مانور منطقه ای در نهبندان هستیم.
وی با بیان اینکه باید هلال احمر موضوعی عمومی شود و مردم نقش آفرینی داشته باشند، افزود: آموزش ها نباید منحصر به کارمندان و قشر خاصی باشد بلکه باید عمومیت پیدا کند.
گفتنی است در جریان این سفر مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان از پایگاه های امدادونجات بین شهری حضرت ابوالفضل(ع) و شوسف نهبندان بازدید کرد.
انتهای پیام/4