به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از مهر، محمدرحیم شهریاری با اشاره به سیلهای اخیر در استان بیان کرد: با توجه به اخطاریهها و اطلاع رسانیهای به موقع توسط دستگاههای مسئول باعث شد تا کمترین تلفات جانی در حوادث سیل و آبگرفتگی را داشته باشیم.
وی افزود: جمعیت هلال احمر استان در سیلهای اخیر از اسفند ماه سال گذشته به سه هزار و ۶۹۴ نفر امداد رسانی کرده و دو هزار و ۴۸۶ نفر را اسکان داده است.
شهریاری با بیان اینکه ۴۲۳ چادر و هزار و ۴۹۹ بسته غذایی در بین سیل زدهها توزیع شده است، گفت: طی این بارندگیها ۹۸۱ نفر در قالب ۲۷۲ تیم امدادی که اکثر این افراد از اعضای داوطلب هلال احمر بوده اند به مناطق سیل زده استان اعزام شده اند.
رئیس کارگروه امداد و نجات خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۸۸ خودروی امدادی و ۱۲۳ دستگاه موتور پمپ در این حوادث به کارگیری شدند، گفت: بیشترین توزیع چادر با ۱۸۱ مورد در شهرستان طبس انجام شد و هزار و ۱۱۵ نفر در این شهرستان اسکان یافته اند.
وی با اشاره به واژگونی اتوبوس مسافربری در سیل بیان کرد: واژگونی این اتوبوس در محور طبس از جمله حوادث نادری بود که با تلاش نیروهای امدادی به خوبی امداد رسانی شد.
شهریاری با بیان اینکه در بارندگیهای فروردین ماه شهرستان سربیشه ۲۴ نفر از مرگ حتمی نجات یافتند، گفت: خوشبختانه علی رغم موج بارندگیها با امدادی رسانی به موقع نیروهای هلال احمر در مناطق سیل زده استان، فقط یک مورد تلفات جانی در سربیشه داشتیم.
وی با بیان اینکه به دنبال بارندگیهای فروردین ماه مسیر ارتباطی چند روستا از شهرستان طبس قطع شد، اظهار کرد: بخشی از روستاها با استفاده از بالگرد امدادی و تعدادی با استفاده از خودروی یونیماک در شرایط سخت امدادرسانی شدند.
خسارت ۵۰ میلیارد ریالی سیل به هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به سیل خرداد ماه سال جاری بیان کرد: به دنبال این بارندگیها به ۷۰۰ نفر از هم استانیها امدادرسانی شد و ۴۷۰ نفر از اهالی روستای شیرگ در ۹۸ چادر هلال احمر اسکان یافتند.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی روند امدادرسانی در شیرگ بیان کرد: خانههای روستایی این منطقه دو طبقه بوده که طبقه اول دام و احشام نگهداری میشود و به دنبال جاری شدن آب و آبگرفتگی این منازل، گل و لای زیادی در منازل جمع شده که توان دستگاهها و کف کشهای هلال احمر را کاهش داده بود.
وی میزان خسارتهای وارده به ماشین آلات و تجهیزات امدادی را بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: به منظور حفظ آمادگی و مقابله با حوادث احتمالی، تأمین اعتبار خرید اقلام و تجهیزات خسارت دیده از طریق استانداری خراسان جنوبی و جمعیت هلال احمر کشور مورد انتظار و پیگیری است.
شهریاری از توزیع شناسنامه امدادی بین سیل زدههای روستای شیرگ خبر داد و افزود: یکی از چالشهای موجود در زمان بروز حوادث غیرطبیعی، ورود افراد سودجو به مناطق سیل زده و دریافت خدمات بوده که باید مورد توجه واقع شود.
وی با بیان اینکه دستگاههای خدمت رسان باید برای مواقع بحران ذخیره سازی مطلوبی داشته باشند، بیان کرد: نیروهای عملیاتی هر دستگاه باید متناسب با نوع خدمت، تجهیزات و امکانات لازم جهت پشتیبانی نیروهای عملیاتی خود را به همراه داشته باشند.
نقاط قوت و ضعیف سیلهای اخیر بررسی شود
شهریاری با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانهها بیان کرد: خشکسالیهای چند ساله، احترام به حریم رودخانهها را در روستاها و شهرها به فراموشی سپرده که چالش، جدی است.
رئیس کارگروه امداد و نجات خراسان جنوبی خواستار گسترش فرهنگ خود امدادی و بیمه کردن منازل مسکونی و وسایل موجود در خانهها شد و افزود: باید نقاط قوت و ضعفهای موجود در سیلهای اخیر در قالب میزگردهای تخصصی بررسی شود.
وی با بیان اینکه اطفای حریق باید از طریق آتش نشانی فرهنگ سازی و اجرایی شود، افزود: نزولات آسمانی موجب تأثیر چشمگیری بر پوشش گیاهی استان شده است که با شروع فصل گرما و خطر اتش سوزی، شهرداری و دهیاری آموزش اطفای حریق را مد نظر قرار دهند.
شهریاری با اشاره به حادثه غرق شدن چند نفر از هم استانیها در سد چهکند بیرجند در سال گذشته، بیان کرد: به دنبال بارندگیها سدها و بندهای خاکی آبگیری شده و میطلبد متولیان به مسائل ایمنی توجه کنند که طبق قوانین مربوطه هر کس سدی ایجاد میکند باید از آن حفظ و حراست نماید.
انتهای پیام/4