پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۳۱
رئیس هیئت کشتی پهلوانی و زورخانه‌ای استان:

ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مکمل تمامی رشته‌های ورزشی است

رئیس هیئت کشتی پهلوانی و زورخانه‌ای استان گفت:توصیه‌ای که به جوانان باید کرد این است که به این رشته روی بیاورند چون ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مکمل تمامی رشته های ورزشی است.
ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مکمل تمامی رشته‌های ورزشی است
 
مهدی قمری، رئیس هیئت کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار خراسان‌تایم ضمن تبریک هفته فرهنگ پهلوانی و زورخانه‌ای اظهار داشت: زورخانه‌ی قدیمی امیر عرب که اکنون موزه‌ی میراث فرهنگ پهلوانی است، در سال 1353 توسط مرحوم غلامحسین قمری، پدر بنده افتتاح شد و زورخانه‌ی کنونی امیرعرب در سال 1380 افتتاح شد که میزبان جمع کثیری از قهرمانان ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان است.
وی از رتبه 31کشوری خراسان‌جنوبی تا قبل از سکانداری خود در هیئت ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان خبرداد و افزود: هم‌اکنون به لطف خدا جایگاه استان ما در این زمینه در بین 10 استان برتر قرار دارد.
قمری بیان کرد: در حال حاضر 23 زورخانه‌ فعال در سطح استان داریم که در مرکز استان و شهرستان‌ها و حتی در بعضی از روستاهای استان فعال هستند.
رئیس هیئت کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای استان افزود: در سطح استان 14 زورخانه‌ در حال احداث داریم که بعضی از آن‌ها به مرحله‌ بهره‌برداری رسیده و بعضی نیز کلنگ‌زنی شده اند که امیدواریم با همت مسئولین استان کار ساخت این زورخانه‌ها به اتمام برسد.
قمری ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی را پرافتخارترین و مدال‌آورترین هیئت ورزشی استان در بین ورزش‌های فعال در سطح استان بیان کرد و افزود: در آئین تجلیل از ورزشکاران برتر استان در سال 97 که به همت اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شد، از 75 ورزشکار فعال در زمینه‌ ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان تقدیر به عمل آمد که بیشترین میزان از نظر کثرت مدال‌آوران در استان را داشته و بیانگر جایگاه ویژه‌ این ورزش در استان است.
 وی ادامه داد: در حال حاضر بزرگترین مشکل این ورزش در استان، نبود یک زورخانه در سطح استان با استانداردهای بین‌المللی و کشوری است. نبود چنین مکانی باعث شده خراسان‌جنوبی نتواند میزبانی مسابقات کشوری زورخانه‌ای را داشته باشد و این معضل در بین استان‌های دیگر کشور، تنها در استان ما وجود دارد.
رئیس هیئت کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای استان اظهارداشت: تقاضایی که از مسئولین استان داریم این است که با توجه به جمع کثیر علاقه‌مند به ورزش زورخانه‌ای در استان، به این ورزش اهمیت بیشتری بدهند.
قمری بیان کرد: ورزش زورخانه‌ای میراثی است که از پدران ما به ارث رسیده و پشتوانه‌ی ما نیز، جوانان و نوجوانان علاقه‌مند به این ورزش در این سرزمین هستند.
وی اظهار داشت: ورزشکارانی که در این رشته به طور رسمی و دارای بیمه‌ ورزشی هستند، بیش‌از 700 نفر هستند اما تعداد کل ورزشکاران این رشته رقمی بالاتر از این عدد است.
رئیس هیئت کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای استان ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی را یکی از بی‌خطرترین و سالم‌ترین ورزش‌ها عنوان کرد و گفت: روستا‌های سطح استان مانند روستای چهکند، تقاب، اسفشاد و همچنین روستای نصرآباد دارای زورخانه‌ فعال هستند که جمع کثیری از علاقه‌مندان به این رشته و ورزشکاران استان در این زروخانه‌ها مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: اگر از این رشته حمایت‌های مردمی و علی‌الخصوص دولتی نشود، مطمئناً طول چندانی نخواهد کشید که به فراموشی سپرده شود.
قمری بیان کرد: مهمترین اصل این ورزش، اخلاق‌مداری و فرهنگ بالاست که بالاتر از مسائل  فیزیکی و قهرمانی‌های این ورزش، مسائل معنوی و روحی اعم از اخلاقیات و فرهنگ‌مداری است. ساختمان، فونداسیون و ترکیب این ورزش بر فرهنگ ایرانی اعم از ایثار، خودگذشتگی، احترام و ادب بنا شده است.
رئیس هیئت کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای استان ادامه داد: فرهنگ‌سازی این ورزش باید توسط آموزش و پرورش ما صورت گیرد که امروزه متاسفانه به این امر مهم بی‌تفاوت است. کلمه‌ پرورش در آموزش و پرورش همین فرهنگ‌سازی و ایجاد فرهنگ پهلوانی و زورخانه‌ای است که این مهم باید توسط آموزش و پرورش و همچنین رسانه‌ی ملی پوشش داده شود.
قمری در پایان بیان کرد: با توجه به تجربه چندین ساله خود، توصیه‌ای که به جوانان دارم این است که وارد عرصه ورزش زورخانه‌ای شوند؛ این رشته ورزشی می‌تواند مکمل تمامی رشته‌های ورزشی باشد.

انتهای پیام/4

 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۸۸۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زورخانه , کشتی پهلوانی