معاون استاندار خراسان جنوبی:
افزايش صرف تعرفهها بازدارنده مصرف زياد آب نيست
30 خرداد 1398 ساعت 18:49
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی با تاكيد بر مديريت مصرف آب در بخش كشاورزي، گفت: تجربه نشان داده که افزایش تعرفهها، به عنوان تنها عامل بازدارنده مصرف زياد، تأثیر چندانی در مصرف آب و بازدارندگی در استفاده بیش از حد آب ندارد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ايسنا، کمال الدین میرجعفریان، امروز 30 خرداد، در جلسه شورای حفاظت منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در خراسانجنوبی اظهار کرد: برنامههایی که دستگاهها در خصوص حفاظت از منابع آب و سازگاری با کمآبی ارائه میدهند، باید در یک برنامه تلفیقی به صورت یک طرح جامع ارائه شود.
وي با بيان اينكه پروژههای مرتبط با سازگاری با کم آبی و حفاظت از منابع آب نیازمند اعتبار و ردیف بودجه هستند، افزود: دستگاههایی که بودجه و اعتبار کافی برای این قبیل پروژهها ندارند، بايد از مجوزهای کمیسیون ماده ۲۳ استفاده کنند تا اعتبار لازم را اخذ كنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی با تاكيد بر مديريت مصرف آب در بخش كشاورزي، ادامه داد: بايد با مدیریت صحیح، مدیریت نوع کشت، کاهش در مصرف آب و برداشت درست به اين هدف دست يافت.
میرجعفریان بيان كرد: تجربه نشان داده که افزایش تعرفهها، به عنوان تنها عامل بازدارنده مصرف زياد، تأثیر چندانی در مصرف آب و بازدارندگی در استفاده بیش از حد آب ندارد.
کاهش میزان روان آبها و شوری بالای آب
حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب و منطقهای خراسان جنوبی، نیز در این جلسه اظهار کرد: میزان روان آب استان در میانگین بلند مدت 20 ساله و پنج ساله در استان کاهش داشته است.
وي با بيان اينكه میزان روان آب متناسب با میزان بارندگی 24 درصد کاهش دارد، افزود: کسری مخزن تجمعی متوسط 20 ساله استان 3 میلیارد متر مکعب بوده که به اين معناست كه سالانه بیش از 150 میلیون مترمکعب کسری مخزن داشتهایم.
مدیرعامل شرکت آب و منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: میزان بارش از 15 میلیارد و 500 میلیمتر در مدت پنج سال 14 میلیارد و 700 میلیمتر شده که نشان میدهد در این مدت وضعیت ما بسیار حادتر بوده است.
امامی با اشاره به اینکه حجم عمده آب در خراسان جنوبی میزان شور بالایی دارد، اظهار کرد: بیش از 70 درصد منابع آب استان ای. سی بالای سه هزار دارند که این امر در بحث آب شرب و توسعه کشاورزی محدودیت ایجاد میکند.
وی با تاکید بر تامین معیشت کشاورزان، تصریح کرد: روند تغییر الگوی کشت در استان باعث شده تا درآمد کشاورزان و اشتغال بهبود و میزان کشت باغات علی رغم کاهش مصرف آب توسعه یابد.
تزریق و تقویت سفرههای آب زیرزمینی
غلامرضا قوسي، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نيز در اين جلسه گفت: تا پایان برنامه هفتم ۱۶۱ میلیون مترمکعب تزریق و تقویت سفرههای آب زیر زمینی در خراسانجنوبی صورت ميگيرد.
وي با بيان اينكه ۲۷ درصد از مشاغل خراسان در بخش کشاورزی است، تصريح كرد: جهاد کشاورزی برنامه مدون و مديريت شدهاي در بخش بهره وری آب در بخش کشاورزی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بيان كرد: با اجرای طرحهای غیر سازهای در خراسان جنوبی حدود ۵۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب خواهیم داشت.
طرحهای بیابانزدایی و كاهش تبخير آب
علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی خراسانجنوبی نیز در این جلسه گفت: رفع مشکل تبخیر آب با اصلاح مراتع و اجراي طرحهای بیابانزدایی محقق میشود كه بايد به آن توجه كرد.
وی خاطرنشان كرد: براساس مطالب مطرح شده، ۹۰ درصد بارندگی استان تبخیر میشود که باید ديد چه نهاد يا نهادهايي ميتوانند از اين موضوع پيشگيري كنند.
کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی
حسن اکبری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خراسان جنوبی نيز در اين جلسه گفت: بايد با کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی، دشتهاي بشرویه و سرایان را از خطر نابودي نجات داد.
وي با اشاره به اهميت روان آبها، افزود: پیشنهادات جهاد کشاورزی استان در زمینه حفاظت از منابع آب گاهي باید مبتنی بر طرحهایی غیر از آبخیزداری باشد.
اکبری يادآور شد: باید از تجربه استانهایی مانند کرمان و یزد استفاده کنیم چرا که این استانها در راستاي بهرهوری آب فعاليتهاي اثرگذاري داشتهاند .
چگونگي بهرهوری آب، تغییر فصل بارندگی طي سالهاي اخير، ارائه طرحها براي اخذ اعتبارات از ديگر موضوعات مطرح شده در اين جلسه بود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 22888
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/22888/افزايش-صرف-تعرفه-ها-بازدارنده-مصرف-زياد-آب
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir