شنبه ۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۸

جنگ‌طلبان کاخ سفید مغموم تناقض گویی‌های ترامپ

سرنگونی پهپاد پیشرفته جاسوسی آمریکا در آب های سرزمینی ایران از سوی یگان دفاعی جمهوری اسلامی و ناکامی واشنگتن در تظاهر به قرارگیری پهپاد یادشده در آب های بین المللی، بهانه را از جنگ افروزان کاخ سفید گرفت و طرح توقف حمله به ایران از سوی ترامپ در دقایق پایانی در دستور رسانه های غربی برای تهییج افکار جهانی جایگزین سناریو قبلی شد.
جنگ‌طلبان کاخ سفید مغموم تناقض گویی‌های ترامپ
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، برجسته سازی موضوع توقف حمله به سایت های ایرانی از سوی ترامپ در دقایق پایانی واکنش نظامی واشنگتن به سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا به ایران، با تناقض گویی رئیس جمهوری آمریکا از بازخوانی این موضوع، شکست سناریو یادشده را زودتر از موعد رقم زد.
رئیس جمهوری آمریکا در حالی به تصمیم خود برای حمله موضعی به ایران که خلاف مقررات بین المللی و یک تهدید آشکار علیه صلح و امنیت است، اعتراف کرد که کوشید ناتوانی خود را در مواجهه نظامی با تهران توجیه کند.
دونالد ترامپ روز جمعه در یادداشتی توئیتری نوشت: رئیس جمهوری اوباما یک توافق فاجعه بار و وحشتناک با ایران ایجاد کرد و ۱۵۰ میلیارد دلار به اضافه ۱.۸ میلیارد دلار وجه نقد به آنها داد.
وی مدعی شد: ایران یک مشکل بزرگ بود و اوباما آنها را از بند رهانید، به آنها آزادی حرکت در دستیابی به سلاح اتمی داد و ایرانی ها به جای تشکر از آنها، شعار دادند "مرگ بر آمریکا".
رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه "من از این توافق خارج شدم که از سوی کنگره هم تأیید نشده بود"، ادامه داد: تحریم‌های شدیدی را اعمال کردم. امروزه آنها نسبت به آغاز ریاست جمهوری من که عامل بیشتر مشکلات خاورمیانه بودند، به یک کشور بسیار ضعیفی تبدیل شده‌اند.
ترامپ در ادامه بیان آمال و آرزوهای خود، ایران را ورشکسته نامید و ادعا کرد: دوشنبه آنها یک فروند هواپیمای بدون سرنشین را در آب‌های بین المللی ساقط کردند. شب گذشته آماده تلافی به سه پایگاه در ایران بودیم وقتی که سوال کردم چند تن کشته خواهند شد.
وی که برای توجیه ناتوانی خود در برابر جنگ افروزی در منطقه از روز گذشته کوشیده است تا این حمله را یک اشتباه فردی توصیف کند، این بار هم مساله حقوق بشری را پیش کشید و افزود: یک ژنرال به من گفت ۱۵۰ نفر کشته خواهند شد. ۱۰ دقیقه پیش از حمله، آن را متوقف کردم.
رئیس جمهوری آمریکا با این ادعا که این کشته‌ها با سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین تناسب ندارد، مدعی شد که من عجله ندارم. ارتش ما بازسازی و جدید شده و آماده رفتن به هر جای جهان در بهترین حالت است.
ترامپ که به خوبی می‌داند در جنگ نظامی شانسی برای پیروزی ندارد، بار دیگر بر محوریت تروریسم اقتصادی دولت خود تاکید کرد و افزود: تحریم‌ها گزنده هستند و شب گذشته هم تحریم‌های اضافی اعمال کردیم.
وی بازهم با فرافکنی توضیح داد که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح اتمی نه تنها علیه آمریکا بلکه علیه جهان داشته باشد.
ترامپ در این یادداشت توئیتری زمان انهدام پهپاد آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران را «دوشنبه» عنوان کرد که حاکی از ناقص بودن اطلاعات وی به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده است.
اشتباه ترامپ در حالی بود که تنها یک روز از انهدام این پهپاد گذشته و رئیس جمهوری آمریکا این یادداشت توئیتری را پس از برگزاری نشست با سران کنگره و مشاوران امنیتی خود منتشر کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین جمعه شب در گفت وگو با شبکه خبری ان بی سی درتناقص با ادعای عصر جمعه خود گفت: دستور نهایی برای حمله به ایران صادر نشده بود.
در این گفت وگو مجری شبکه ان بی سی پرسید که آیا شما اجازه آغاز کاری را دادید یا اینکه گفته بودید اگر قرار است کاری کنیم من این کار را می‌کنم. دستوری که شما دادید چه بود؟
ترامپ پاسخ داد: اجازه آغاز هیچ کاری تا لحظه آخر داده نشد، چراکه مسائل در حال تغییر است.
مجری: پس شما هرگز دستور نهایی را نداده بودید؟
ترامپ: خیر. خیر. ما برنامه‌ای آماده برای اقدام داشتیم که به تأیید من رسیده بود. آنها حدود نیم ساعت پیش از آن نزد من آمدند. آنها گفتند که تقریباً آماده اقدام هستیم.
مجری سخنان ترامپ را قطع کرد و پرسید: یعنی کشتی‌ها موضع گرفته و هواپیماها در آسمان بودند؟
رئیس جمهوری آمریکا گفت: نه، اما به زودی این گونه می‌شد و اتفاقات طوری روی می‌داد که نمی‌خواستید یا نمی‌توانستید آن را برگردانید. خب، آنها آمدند و گفتند که ما آماده ایم و منتظر تصمیم هستیم. من گفتم می‌خواهم پیش از اقدام چیزی را بدانم.
وی افزود: پرسیدم چند نفر در این حمله کشته می‌شود، در این مورد ایرانی‌ها. آنها گفتند بازمی گردند و پاسخ می‌دهند. آنها برگشتند و گفتند تقریباً ۱۵۰ نفر. من لحظه‌ای فکر کردم و گفتم می‌دانید موضوع چیست؟ آنها یک پهپاد بدون سرنشین را سرنگون کرده اند و ما اینجا با ۱۵۰ کشته روبه رو هستیم که تقریباً یک ساعت و نیم پس از دستور من روی خواهد داد. من اینطور دوست نداشتم. فکر نمی‌کنم این اقدامی متناسب باشد.
اشاره مجری ان بی سی در مطرح کردن تعبیر «کشتی های موضع گرفته و هواپیماها در آسمان بودند» به گزارشی از نیویورک تایمز است که روز گذشته و پیش از انتشار توئیت جنجالی ترامپ منتشر شد.
نیویورک تایمز در این گزارش که در آن موضوع حمله و توقف آن برای اولین بار مطرح شد، به نقل از یک مقام پنتاگون نوشته بود که وقتی دستور توقف حمله صادر شد، «کشتی ها موضع گرفته بودند و هواپیماها در آسمان بودند»، اما ترامپ این موضوع را رد کرد.
گاف ترامپ همچنین به موضوع یادشده محدود نشد؛ او در پیام خود مدعی شد که ایالات متحده روز گذشته تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کرده است. این در حالی است که وزارت خزانه داری آمریکا که مسئولیت اعلام تحریم ها را دارد، هیچ گونه تحریم جدیدی اعلام نکرده است.
ناآگاهی رئیس جمهوری آمریکا از جزئیات مسائل و اقداماتی که دولتش انجام می دهد در حالی است که تصمیم گیری وی تاثیرات گسترده ای را در کشور خود و در دیگر مناطق جهان به دنبال دارد.
این مساله با حضور افرادی در دولت ترامپ که قصد هدایت وی به سمت منازعات نظامی و جنگ را دارند، حساس تر می شود؛ چراکه ناآگاهی رئیس جمهوری یک کشور حتی از کوچکترین جزئیات می تواند پیامدهای مرگباری داشته باشد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ در راس کسانی هستند که نماینده جنگ طلبان و سیاست های جنگ افروزانه در کاخ سفید هستند. شبکه خبری ان بی سی نیز در گزارش خود از ادعای ترامپ مبنی بر توقف حمله به ایران، به نقش پمپئو و بولتون اشاره کرده و آنها را طرفدار انجام این حمله در نشست رئیس جمهوری آمریکا با مشاورانش دانست.
روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی نوشت که در نشست ترامپ با مشاوران ارشد خود و سران کنگره آمریکا، مقام های نظامی مخالف گزینه حمله به ایران بوده اند اما پمپئو و بولتون به شدت از چنین طرحی حمایت کرده اند.
ترامپ روز پنجشنبه نشستی با حضور مشاوران ارشد خود و رهبران کنگره آمریکا برای تشریح مسائل مربوط به ایران و انهدام پهپاد جاسوسی آمریکایی تشکیل داد که این نشست نیز عاملی برای افشای تناقض گویی های ترامپ شد.
نانسی پلوسی رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا که دومین شخص این کشور به شمار می رود، روز جمعه در پاسخ به خبرنگاران گفت که هیچ اطلاعاتی درباره حمله احتمالی به اهدافی در ایران از سوی کاخ سفید به وی ارائه نشده است.
این اظهارات پلوسی در حالی است که قوه مجریه آمریکا در صورتی که قصد حمله به کشوری را داشته باشد، باید رئیسان مجلس نمایندگان و سنا و همچنین رئیسان کمیته های مرتبط با امنیت ملی در کنگره را در جریان این موضوع قرار دهد. اما پلوسی که یکی از شرکت کنندگان در نشست پنجنشبه کاخ سفید بوده از حمله ادعایی ترامپ بی خبر است.
ادعای ترامپ مبنی بر توقف حمله به ایران در لحظات آخر با اظهارات او در مصاحبه با شبکه خبری ان بی سی نیز متناقض است، چرا که او ابتدا گفت دستور حمله را داده و در لحظات آخر دستور توقف داده اما در مصاحبه اعلام کرد که دستور نهایی صادر نشده بود.
روزنامه واشنگتن پست نوشت که روایت ترامپ از دو روز گذشته باعث تردید مشاوران او و تحقیق درباره آن شده و تحلیلگران را واداشته که ترتیب رویدادها در توئیت ها و اظهارات ترامپ را زیر سئوال ببرند.
پهپاد گلوبال هاوک بامداد پنج شنبه بدون توجه به هشدارهای رادیویی یگان دفاعی ایران، به حریم هوایی جمهوری اسلامی نفوذ کرد که با پاسخ این یگان روبه رو شد.
جمهوری اسلامی ایران همچنین در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت تاکید کرد این حادثه در حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران رخ داده و اسناد و مختصات مربوطه هم ضمیمه شده است.
جنگ طلب‌های حاضر در کاخ سفید از سال گذشته تا کنون به دنبال خروج یکجانبه و غیرقانونی از برجام، در پی آن هستند که با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، جنگی خودساخته را علیه ایران طراحی کنند، اما این رفتار آنها که عمدتاً نشأت گرفته از خصومت‌های "تیم ب" با جمهوری اسلامی ایران است، مورد اقبال اعضای کنگره و همچنین متحدان آمریکا قرار نگرفته و همگی نسبت به هرگونه افزایش تنش با ایران هشدار داده‌اند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۸۹۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آمریکا , ترامپ