به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار روز گذشته سه استاندار خراسان جنوبی، شمالی و رضوی با رئیس جمهوری در مورد مسائل، مشکلات و برنامههای توسعهای این استانها افزود: در این دیدار گزارشی از آخرین وضعیت خراسان جنوبی از منظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی ارائه شد.
وی اظهار داشت: مشکلات و موانعی که در روند توسعه استان وجود داشت در این دیدار تشریح و ظرفیتها، توانمندیها و اولویتهای توسعهای خراسان جنوبی معرفی شد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: در این نشست به موضوع بررسی مصوبات سفر رئیس جمهوری در سال ۱۳۹۳ به استان اشاره و گزارشی از پیشرفت مصوبات این سفر به حجت الاسلام و المسلمین روحانی ارائه شد.
وی گفت: توجه به مناطق کمتر برخوردار، روستایی و توجه به مرز و کشور افغانستان به دلیل وجود ظرفیتهای مبادلات تجاری بین ۲ کشور از رهنمودهای رئیس جمهوری در این دیدار بود.
معتمدیان همچنین با اشاره به ابلاغ سلام ویژه رئیس جمهوری به مردم متدین، ولایتمدار و با فرهنگ خراسان جنوبی یادآور شد: در این دیدار همکاریهای مشترک در سطح منطقه با استانهای همجوار به ویژه استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی برای هم افزایی بیشتر در حوزههای اقتصادی منطقه مورد تاکید رئیس جمهوری قرار گرفت.
وی افزود: یکی از طرحهای اشتغالزای استان تبدیل خراسان جنوبی به قطب منطقه شتر یک برنامه ۲ ساله است که با همکاری و سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آغاز شده و در روزهای آتی به شکل رسمی با عقد تفاهم نامهای که با ستاد داریم عملیات اجرایی این طرح بزرگ اشتغال زا را خواهیم داشت تا شاهد ایجاد ۱۰ هزار شغل در برنامه ۲ ساله در شهرستانهایی که استعداد پرورش شتر و تکمیل چرخه تولیدات شتر را در استان دارد، باشیم.
وی اظهار داشت: با وجود محدودیتهای بودجهای و مشکلاتی که داشتیم و خسارتهایی که در سیل اخیر ایجاد شد اما با توجه ویژه ای که دولت به توسعه استان دارد و اعتبارهایی که در این زمینه به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تخصیص اول داده شده امیدواریم تا پایان سال شاهد افتتاح و تحویل واحدهای مسکونی به مردم در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت باشیم.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: بحث انتقال آب از دریای عمان، استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از این آب منتفع میشوند که بحث مطالعات این پروژه تکمیل شده و هماهنگیها در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون عمران و وزارت نیرو و هماهنگی بین استانداران استانهای یادشده ایجاد شده و به دنبال این هستیم که ابلاغیه وزارت نیرو در بحث تخصیص آب مورد نیاز این پروژه بزرگ را در شرق کشور داشته باشیم.
معتمدیان گفت: این دیدارها نشان از عزم جدی دولت و عنایت شخص رئیس جمهوری به استانهای مرزی و کمتر برخوردار است که امیدواریم با استفاده از این فرصتها و نگاه ویژه ای که دولت در این مناطق دارد با هم افزایی، همدلی و انسجام بخشهای مختلف در سطح استان شاهد رفع محرومیتها، عقب افتادگیها و توسعه همه جانبه استان باشیم.
وی افزود: روز گذشته دیداری هم با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو داشتیم که از شرکتهای بزرگ و فعال در زمینه معادن در سطح کشور است که در خراسان جنوبی سرمایه گذاریهای خوبی انجام دادهاند.
وی یادآور شد: در این نشست با توجه به تغییراتی در مدیریت شرکت فولاد قائنات انجام شد، دولت سرمایه گذاری خوبی روی این پروژه انجام داده و مبلغ ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال هفته جاری برای پیشرفت این پروژه بزرگ از ناحیه شرکت ایمیدرو تخصیص یافت و مقرر شد تا پایان سال شاهد افتتاح فاز نخست این پروژه که احیای آهن اسفنجی است باشیم.
وی اظهار داشت: نکته دومی که به عنوان مطالبات ما در این نشست مطرح شد، بحث زمینههای اشتغالزایی است که در واحد بزرگ صنعتی فولاد قائنات ایجاد میشود و مقرر شد جذب نیرو در بحث تخصصی و کارگری با نظارت استانداری و استفاده از نیروهای بومی در سطح استان انجام شود و همچنین زمینه گسترش فعالیتهای اکتشافی و مطالعاتی در پهنههای مختلف فراهم شد و مقرر شد مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبارات از ناحیه شرکت ایمیدرو در زمینه مطالعات و اکتشافات به خراسان جنوبی تخصیص یابد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که معادن خراسان جنوبی دارند بحث زیرساخت هاست که در این زمینه توافق شد که تعدادی از پروژهها که در استان فعال بوده و مشکل زیرساختی دارد و متعلق به مجموعه ایمیدرو است اعتبار لازم برای تکمیل زیرساختهای معدن استان تخصیص داده شود.
معتمدیان گفت: همچنین روز گذشته دیداری با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم که در ادامه پیگیریهایی که برای تخصیص اعتبارات سفر اسفند ماه سال گذشته دکتر نوبخت به استان بود، انجام شد و قسط اول از تعهدات سازمان برنامه و بودجه در فرآیند ابلاغ و تخصیص قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین روز قبل دیداری با سرپرست سازمان توسعه تجارت داشتیم که با توجه به مرز ماهیرود و بازارچههای مرزی استان گفت وگو کردیم که امیدواریم با رایزنی که انجام میدهیم شاهد بازگشایی این بازارچهها و گمرکات در دیگر شهرستانهای مرزی باشیم و قرار شد اختیارات ویژه ای از ناحیه وزارت صنعت، معدن و تجارت به استاندار برای رونق صادرات و واردات داده شود.
انتهای پیام/4