رئیس اتاق بازرگانی بیرجند:
تنها ۱۰ درصد زعفران تولیدی در خراسانجنوبی بسته بندی میشود
18 تير 1398 ساعت 17:39
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: تنها ۱۰ درصد زعفران تولیدی در خراسانجنوبی بسته بندی میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از مهر، محسن احتشام، دوشنبه شب در دومین جلسه کارگروه استانی محصولات استراتژیک باغبانی خراسانجنوبی (زعفران، زرشک و عناب) اظهار کرد: اگر یک گزارش تحلیلی درباره محصولات استراتژیک خراسانجنوبی داشته باشیم، درمییابیم که در استان ۶۳ تن زعفران تولید میشود ولی در عمل کمتر از ۱۰ درصد آن در خراسان جنوبی بستهبندی میشود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: پروانه بهرهبرداری زعفران برای ۲۳ واحد صادر کردیم ولی در عمل تنها یک واحد در حوزه صادرات زعفران در خراسانجنوبی کار میکند.
احتشام با اشاره به اینکه کمتر از ۶ تن زعفران در خراسان جنوبی بسته بندی میشود، یادآور شد: در حوزه فراوری و صادرات مشکلات زیادی در مسیر فعالان وجود دارد که در این زمینه باید تدبیری بیندیشیم.
عمده زعفران خراسانجنوبی در خراسانرضوی بسته بندی میشود
وی گفت: عمده زعفران خراسانجنوبی در خراسانرضوی بسته بندی و صادر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه کار نشان ملی زعفران به اتمام رسیده است، اظهار کرد: از این جهت هر زعفرانی که از ایران بخواهد صادر شود باید دارای نشان ملی باشد که یک اتفاق بسیار مثبت در حوزه تجارت این محصول مهم محسوب می شود.
عبدالرضارضایی، مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در این زمینه اظهار کرد: در زمینه تولید زعفران در خراسان جنوبی ۳۸ هزار و ۳۹، عناب ۹ هزار و ۵۰۰ و زرشک بالغ بر ۵۰ هزار خانواره بهره بردار مشارکت دارند
وی بیان کرد: با احتساب اشتغالهای جانبی در زمینههای خرید و فروش، صنایع فراوری و بسته بندی و حمل و نقل اقتصاد بخش قابل توجهی از جمعیت استان به آنها وابسته گردیده است که این موضوع نقش وجایگاه ویژه این محصولات را بیش ازپیش مشخص مینماید.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: سطح محصولات باغی خراسانجنوبی ۸۲۲ هزار و ۶ هکتار، کل تولید محصولات باغی استان ۱۱۲ هزار و ۹۴۷ تن، سطح باغات دیم هشت هزار و ۷۰۸ هکتار و سطح گلخانه های استان ۶۷.۲ هکتار است.
میزان تولید سالانه محصولات استراتژیک در خراسانجنوبی
رضایی افزود: میزان تولید زرشک سالانه در خراسانجنوبی ۱۸ هزار و ۸۳۰ تن، و میزان تولید عناب نیز ۶ هزار و ۳۰۹ هکتار، میزان تولید زعفران ۶۳ تن است.
وی در زمینه محصول زعفران بیان کرد: زعفران با قدمت بیش از چند قرن بدلیل شرایط خاص اقلیمی و رعایت اصول کشاورزی پایدار در استان از کیفیت بالا برخوردار بوده و درصد بالایی از آن بصورت سالم و ارگانیک تولید می گردد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: بهرهوری بالای آب در مقایسه با سایر محصولات اشتغال زایی بسیار بالا (به ازاء هر هکتار زعفران ۲۰۵ نفر روز کار درسال) و میزان خانوار بهره بردار زعفران در استان نشان دهنده جایگاه ویژه این محصول ارزشمند است.
رضایی بیان کرد: در خراسانجنوبی برای ۳۰ واحد مجوز بسته بندی و فرآوری زعفران صادر شده است که از آنها ۱۶ واحد با ظرفیت اسمی ۲۵ تن و ظرفیت واقعی ۱۶ تن فعال بوده و ۷ واحد پروانه بهرهبرداری اخذ کرده اند.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: ثبت رقم و مالکیت معنوی آن به نام جمهوری اسلامی ایران، ایجاد کارگاههای فرآوری بهداشتی زعفران و جلوگیری از قاچاق غیر قانونی پیاز زعفران از کشور و ایجاد محدودیت برای خروج به رویه به سایر استانها از جمله پیشنهادات برای سودآوری بیشتر از محصول زعفران است.
مشکلات تولید دو محصول عناب و زرشک
رضایی بیان کرد: درباره دو محصول استراتژیک عناب و زرشک مشکلاتی چون خشکسالی، شور شدن منابع آب و خاک، اثرات تغییر اقلیم و شرایط نامساعد محیطی مانند بادهای گرم، ریزگردها، گرمای شدید تابستان و کم شدن سهم آب چاههای کشاورزی وجود دارد.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: نوسانات قیمت بازار، کامل نبودن چرخه فرآوری محصول، بنیه مالی باغداران، ضعف خرده مالکی، عدم انجام بموقع تعهدات بیمه و مشکلات مربوط به نیازهای تحقیقاتی نیزاز دیگر مشکلات مرتبط با این دو محصول است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 23135