به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از مهر، رضا جعفری صبح دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران خراسانجنوبی اظهار کرد: در حوزه آسیبهای اجتماعی انتظار ما از رسانههای جمعی گفتمانسازی، پرسشگری، مطالبه اجتماعی و شفافسازی است.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور و مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: هر کجا که یک خانه امن و اورژانس اجتماعی راهاندازی کردیم یکی از اهدافمان گفتمانسازی در زمینه حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی بوده است.
فعالیت ۳۵۰ مرکز اورژانس اجتماعی
جعفری با اشاره به اینکه نیاز به ترویج یک فرهنگ ضد خشونت داریم، ادامه داد: برای کاهش آسیبهای اجتماعی باید به سمت فرهنگسازی برویم و تنها جرمانگاری موضوع را حل نمیکند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر توانستهایم به هدف خود که ایجاد اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای ۵۰ هزار خانوار است برسیم، افزود: در کشور ۳۵۰ و در خراسانجنوبی ۱۰ مرکز اورژانس اجتماعی وجود دارد.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه در مراکز اورژانس اجتماعی چهار هزار و ۵۰۰ کارشناس خبره فعالیت میکنند، گفت: ۲۳۸ پایگاه خدمات اجتماعی در کشور فعالیت داشته و در سال گذشته نیز یک میلیون و ۸۰ هزار نفر از خدمات حوزه اورژانس اجتماعی بهرهمند شدند.
جعفری اظهار کرد: بیشترین مداخلات اورژانس اجتماعی در زمینه کودک آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری و سالمند آزاری بوده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه خودکشی خوشبختانه از نرم جهانی پایینتر هستیم، بیان کرد: در سال گذشته اورژانس اجتماعی در هشت هزار مورد اقدام به خودکشی مداخله کرد و مانع از موفقیت در این آسیب اجتماعی شده است.
هشت درصد از مداخلات اورژانس اجتماعی مربوط به کودک آزاری است
رئیس اورژانس اجتماعی کشور در زمینه کودک آزاری و جایگاه آن در بین سایر آسیبهای اجتماعی گفت: هشت درصد از مداخلات اورژانس اجتماعی مربوط به کودک آزاری است که ۵۰ درصد آن کودک آزاری از نوع غفلت و بیتوجهی، ۳۰ درصد از نوع آزار عاطفی و روانی، ۱۵-۱۶ رصد از نوع آزار جسمی و سه تا چهار درصد از نوع آزار جنسی است.
جعفری با اشاره به اینکه عمده کودک آزاریها در محیط خانواده صورت میگیرد، اظهار کرد: حدود ۹۸ درصد کسانی که کودک را آزار میدهند از اعضای خانواده و بستگان و تنها دو درصد از آنان غریبه هستند.
وی با بیان اینکه تلاش کردهایم که یک زنجیره کامل از حمایت اجتماعی را طراحی کنیم، ادامه داد: تجربه نشان داده که بسیاری از آسیبهای اجتماعی زیرپوستی رشد میکنند که اگر آن را نشناسیم گسترش خواهند یافت.
مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: یکی از برنامههایی که در سال ۹۸ به دنبال پیگیری آن هستیم راهاندازی سامانه اورژانس اجتماعی کشور است که در واقع مانند یک بانک اطلاعاتی در پژوهشها و بسیاری از مسائل کمک کار خواهد بود.
وی گفت: حدود ۵۳ درصد از کودکان کار از اتباع خارجی هستند که ۴۲ درصد آنان اسناد هویتی ندارند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , بهزیستی , اورژانس اجتماعی , آسیبهای اجتماعی