به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، شورای اداری خراسانجنوبی ظهر امروز با حضور رؤسای دستگاههای اجرایی استان، استاندار خراسانجنوبی و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسانجنوبی به پیشینه این استان اشاره کرد و گفت: جنوب خراسان سال ۸۳ با مصوبه مجلس شورای اسلامی از خراسان بزرگ جدا و استان خراسانجنوبی به طور مستقل تشکیل شد.
وی خراسانجنوبی را سومین استان پهناور کشور دانست و بیان داشت: این استان از نظر جمعیت بیست و هشتمین استان کشور است که با شش استان کشور همسایه و با کشور افغانستان نیز ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک دارد.
استاندار خراسانجنوبی نرخ پراکندگی جمعیت در استان خراسانجنوبی را ۵.۱ اعلام کرد و افزود: نرخ رشد جمعیت استان ۹۸ درصد است که از نرخ رشد کشوری پایینتر و در دهه اخیر بیش از نیمی از جمعیت روستایی استان در حاشیه شهرها و مرکز استان سکونت گزیدهاند.
34 درصد پستهای استان بلاتصدی است
معتمدیان با اعلام اینکه از مجموع ۹۳ دستگاه اجرایی، ۳۶ هزار و 734 پست سازمانی مصوب با ۶۶ درصد پست باتصدی و ۳۴ درصد بلاتصدی وجود دارد، تبیین کرد: تعداد کارکنان شاغل در استان ۳۲ هزار و ۴۱۱ نفر است که از این تعداد ۳۹ درصد بانوان و ۶۱ درصد آقایان هستند.
وی با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در بخشهای مختلف مواجه هستیم، تصریح کرد: پراکندگی نسبی جمعیت، ضعف بنیادین زیرساختهای استان، محدودیتهای بهکارگیری نیروهای قراردادی و ضعف جاذبهها و مشکلات رفاهی استان باعث شده تا مدیران و کارکنان رغبتی برای انتقال به این استان نداشته باشند.
ضرورت افزایش سهمیه مجوزهای استخدامی در استان
استاندار خراسانجنوبی از کمبود شدید سهمیه استخدامی در استان خبر داد و با بیان اینکه این امر ناشی از کمتوجهی سازمانها است، افزود: افزایش سهمیه مجوزهای استخدامی در استان از ضروریات است بنابراین لازم است کمیتهای متشکل از نمایندگان استان و دستگاه مربوطه تشکیل شود تا بتوانیم بخشی از نیازمندیهای استخدامی استان را از این طریق تأمین کنیم.
نظر افضلی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خراسانجنوبی از بدو تأسیس در خشکسالی شدید قرار گرفته و جایگاه مردم از نظر اقتصادی تنزل پیدا کرده، گفت: تقریباً مردم با نان کارمندی خانوادهها را نجات میدادند.
استانی با پتانسیل اما محروم از توجه
وی با انتقاد از اینکه در خراسانجنوبی آنگونه که باید برای توسعه پستهایی ایجاد نشده، تبیین کرد: در حال حاضر بسیاری از شهرستانها با نیروهای اندک مشغول به کار هستند که باید در این خصوص فکری اساسی صورت پذیرد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: استان پتانسیلهای خوبی دارد اما سرمایهگذار وقتی شرایط استان از جمله نبود راهآهن را میببیند، رغبتی برای سرمایهگذاری نمیبیند.
افضلی با تأکید بر اینکه دولت باید بار توسعه استان را به دوش بکشد، افزود: آموزش و پرورش و دانشگاههای استان با کمبود نیرو در بخش کارمندی روبهرو هستند.
مجید پورعیسی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی گفت: اکنون دنیا به سمت چابکسازی و کارآیی بیشتر میرود و هرچه حجم نیروی انسانی از نظر کمی بالا برود از جهت کیفیت بالا نخواهد رفت.
لزوم توجه سازمان امور استخدامی به نیروهای کارآمد
وی با بیان اینکه جهشهای خوبی در ساختار نظام اداری اتفاق افتاده ولی نابسامانی اقتصادی همه چیز را تحت فشار قرار میدهد، تبیین کرد: سازمان امور استخدامی لازم است عنایت ویژه به نیروهای کارآمد داشته باشد تا از این ظرفیت در راستای رشد و توسعه استفاده کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی با اشاره به وجود سه هزار و 700 روستا در خراسانجنوبی، مطرح کرد: اگر توجه ویژه به روستاها صورت میگرفت بیش از ۵۰ درصد خالی آن از سکنه نمیشد.
وجود نیروهای با اندیشه بزرگ در استان
پورعیسی با تأکید بر اینکه اگر سازمان امور اداری و استخدامی نگاه خاص به استان داشته باشد، خراسانجنوبی بیشتر رشد میکند، بیان داشت: علیرغم اینکه خراسانجنوبی به عنوان استانی محروم شناخته شده اما نیروهایی با اندیشههای بزرگ دارد.
وی از نبود حداقل زیرساختها در استان خبر داد و تبیین کرد: استانهایی مانند خراسانجنوبی جاذبه اقامت ندارد که در این زمینه اگر فوقالعاده خاصی برای ماندگاری نیروهای کارآمد درنظر گرفته شود بسیار مفید خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی متذکر شد: اگر وزارتخانه نگاه حمایتی ویژهای در توزیع سهمیههای استخدامی داشته باشد کار آسانتر خواهد شد بنابراین لازم است به رشد و توسعه و بحثهای عمرانی توجه مناسبی شود.
پورعیسی با اشاره به فسادهای موجود و مبارزه با آن در سطح جامعه، تصریح کرد: مبارزه با فساد و ساختار ناهمگون اداری و رانت اداری در صورتی محقق میشود که همه پایبند باشند که این مهم مکمل مباحث رشد نظام و سلامت اداری است.
انتهای پیام/4