استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد:

مأموریت جدید ستاد فرمان امام(ره) در خراسان‌جنوبی چیست؟

8 مرداد 1398 ساعت 18:54

استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به مأموریت جدید ستاد اجرایی فرمان امام خمینی در استان خراسان‌جنوبی، گفت: اشتغالزایی از مأموریت‌های جدید ستاد اجرایی فرمان امام در استان است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، آئین امضای تفاهم‌نامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری خراسان‌جنوبی با محوریت اشتغالزایی با حضور محمد مخبر، استاندار خراسان‌جنوبی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان‌جنوبی برگزار شد.
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان‌جنوبی در این مراسم گفت: در قالب تفاهم‌نامه مذکور امید است مرکز بهداشتی و منطقه‌ای که سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان را در بر می‌گیرد با مرکزیت استان خراسان‌جنوبی راه‌اندازی کنیم.
وی از ایجاد 12 هزار شغل در خراسان‌جنوبی با تفاهم‌نامه مذکور خبر داد و بیان داشت: یکی از نکات برجسته‌ای که ستاد اجرایی فرمان امام علاوه بر کارهای عمرانی و اشتغالزایی انجام داده، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماع‌محور و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر است.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه ۴۱ درصد جمعیت استان خراسان جنوبی را روستائیان تشکیل می‌دهند که عمدتا در مناطق مرزی و شهرستان‌های کمتر توسعه یافته ساکن هستند، تبیین کرد: با توجه به همه محدودیت‌ها شاهد خروج جمعیت از روستاها هستیم لذا توجه به روستاها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مأموریت جدید ستاد فرمان امام در استان
معتمدیان با اشاره به مأموریت جدید ستاد اجرایی فرمان امام خمینی در استان خراسان‌جنوبی، مطرح کرد: اشتغالزایی از مأموریت‌های جدید ستاد اجرایی فرمان امام در استان است و در این زمینه یکی از موضوعاتی که از سال گذشته ستاد اجرایی و بنیاد برکت آغاز کردند کمک به مباحث اشتغال با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان است.
سیداحمدرضا سیدعلیان مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح توسعه پرورش شتر با اشاره به ظرفیت‌های عظیم خراسان‌جنوبی در بحث شتر، گفت: این استان از نظر برخورداری جزو استان‌های اول و دوم در بحث شتر بوده که ظرفیتی مناسب برای افزایش اشتغال است.
وی اعلام کرد: بر اساس طراحی که در سال‌های 90 و 91، کشور در حال حاضر کشور 150 هزار نفر شتر دارد و تلاش بر این است که در 20 سال با وجود 122 هکتار بیابان، ظرفیت را به یک میلیون و 500 هزار نفر شتر برسانیم.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح توسعه پرورش شتر از وجود 160 میلیون هکتار اراضی و 140 میلیون هکتار شرایط خشک و فراخشک در کشور خبر داد و بیان داشت: از سال 95 میلادی اروپا در شاخ آفریقا سرمایه‌گذاری می‌کند در حالی که جمعیت شتر دنیا 27 میلیون نفر است که از این تعداد 23 میلیون نفر شتر در آفریقا وجود دارد.
شرق؛ مبادی ورود شتر به کشور
سیدعلیان شرق کشور را یکی از مبادی ورود شتر به کشور دانست و اعلام کرد: خراسان‌جنوبی یکی از استان‌های مبادی ورود شتر به کشور است و این یک پتانسیل بسیار خوب برای استان است.
وی با اعلام اینکه در بحث شتر هفت استان را پایلوت قرار داده‌ایم، مطرح کرد: برنامه این است برای توسعه شتر ایستگاه‌های تثبیت شن و بیابان‌زدایی را در زنجیره محصولات شتر قرار دهیم.
ایجاد 30 میلیارد خدمات زیربنایی در خراسان‌جنوبی
علی واعظی‌نژاد سرپرست معاونت عمرانی بنیاد برکت کشور با بیان اینکه در راستای تفاهم‌نامه منعقد شده با استانداری خراسان‌جنوبی 30 میلیارد تومان خدمات زیربنایی باید در استان انجام دهیم، بیان داشت: محور اصلی اقدامات بر روی مزیت‌های نسبی مانند مرزی بودن، بیابانی بودن و داشتن جمعیت روستایی قابل توجه تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه محور اصلی تفاهم‌نامه منعقد شده اشتغالزایی در مناطق روستایی است، تصریح کرد: ایجاد زنجیره ارزش از تولید شتر مولد، نهاده دامی، تولید محصول، فرآوری بازار و فروش محصولات را شامل می‌شود. 
سرپرست معاونت عمرانی بنیاد برکت کشور ایجاد مراتع دست‌کاشت و بیابان‌زدایی برای تولید علوفه را از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه عنوان و بیان داشت: برای هر دامداری که بتواند مراتع را به صورت بسته و تعلیف دستی انجام دهد این را جایگزین کنیم که با هر دامدار 10 هکتار برای احیا و تبدیل تعلیف دستی به مرتعی انجام شود تا سود خوبی برای دامداران ایجاد و بیابان‌ها نیز احیاء شود.
احیای قنوات و آب؛ مهم‌ترین درخواست مردم و مسؤولان
حجت‌الاسلام سید محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس احیای قنوات و مرتفع کردن مشکلات آب را از اقدامات مؤثر جهت ماندگاری مردم در روستاها ذکر و اظهار داشت: از صحنه‌های تأسف‌بار در روستاهای استان می‌توان به انتظار مادری با فرزند در آغوش جهت رسیدن تانکر آبرسانی اشاره کرد.
وی با اشاره به محرومیت‌های موجود در استان خراسان‌جنوبی، بیان داشت: محرومیت‌ها را باید به صورت بخشی تعریف کرد زیرا یک منطقه ممکن است از یک بُعد محروم و از یک جنبه دیگر توانمند باشد.
بی‌توجهی به ستاد احیای قنوات در کشور
نظر افضلی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با بیان اینکه در کشور ستاد احیای دریاچه ارومیه داشته‌ایم ولی متأسفانه ستاد احیای قنوات در کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته، مطرح کرد: حجم چاه‌های آب خراسان‌جنوبی بسیار افت کرده و تلاش بر این است که از محل صندوق توسعه ملی در این زمینه تدبیری بیاندیشیم.
محمدرضا امیرحسنخانی نماینده مردم، طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس توسعه گلخانه‌ها را یک ظرفیت مهم برای اشتغال‌زایی دانست و افزود: همچنین برای حل مشکل زمین مسکن محرومان در برخی شهرستان‌های خراسان‌جنوبی باید با بنیاد مستضعفان رایزنی برای واگذاری زمین صورت گیرد.
29 طرح نیمه‌تمام در انتظار تأمین اعتبار
غلامرضا قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به طرح‌های نیمه‌تمام حوزه کشاورزی استان، گفت: ۲۹ طرح نیمه‌تمام در حوزه فرآوری محصولات راهبردی استان وجود دارد که اتمام این طرح‌ها نیازمند ۱۶۶ میلیارد تومان اعتبار است.
وی با بیان اینکه این طرح‌ها در قالب تشکیل و تکمیل زنجیره محصولات راهبردی و باغی استان با کمبود نقدینگی مواجه شده، تصریح کرد: در حال حاضر ۳۸ درصد محصول زعفران، ۲۱ درصد محصول زرشک و هفت صدم درصد محصول عناب در استان فرآوری می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: با اتمام و بهره‌برداری از طرح‌های مذکور زمینه اشتغال ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم و اشتغال دو هزار و ۴۰۰ نفر نیز تثبیت می‌شود که در این زمینه از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تقاضای مساعدت داریم.
اشاره‌ای به آخرین وضعیت قنوات خراسان‌جنوبی
قوسی از وجود شش هزار و ۲۵۲ رشته قنات در استان خراسان‌جنوبی خبر داد و با بیان اینکه از این تعداد دو هزار و ۷۰۰ رشته قنات بازسازی و ۱۰ درصد قنات‌ها خشک شده، تصریح کرد: ۳۰ درصد قنوات خراسان‌جنوبی با کاهش آبدهی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه سه هزار و ۵۵۵ رشته قنات استان نیاز به بازسازی و مرمت دارد، اضافه کرد: ۲۶ مجتمع دامداری سبک و سنگین در قالب یک هزار و ۹۴۴ واحد در استان احداث شده که ۹۰۹ واحد به خاطر کمبود نقدینگی واگذار نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در پایان با اشاره به اعتبارات مورد نیاز، اعلام کرد:  در مجموع ۱۲ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای راه‌اندازی مجتمع‌های دامداری نیاز است که با بهره‌برداری از آن‌ها دو هزار شغل جدید و شش هزار نفر تثبیت اشتغال و اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 23432

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/23432/مأموریت-جدید-ستاد-فرمان-امام-ره-خراسان-جنوبی-چیست

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir