به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم، نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به همت ستاد مردمی جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی، چهارشنبه 9 مرداد در محل دفتر امام جمعه شهرستان بیرجند با حضور حجت الاسلام و المسلمین ثقفی، مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی برگزار شدکه ایشان با تاکید بر فهم بیشتر به محتوای گام دوم انقلاب، گفت: لازمه شناخت و فهم گام دوم و بیانات رهبر انقلاب، شناخت گام اول است؛ این کار کم صبرهاست که میگویند چون به جایی نرسیدهایم پس حرکتی نکردهایم.
ثقفی افزود: اگر در شناخت و فهم بیانات رهبر انقلاب در 30 سال گذشته کاستی وجود داشته باشد، بدون شک در ادامه نیز همین کاستیها استمرار پیدا خواهدکرد. آنها که محتوای هدایتگری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را در گذشته و این 40 سال نشناختهاند در ادامه راه نیز با همین مشکل مواجه خواهندبود و نقوص و نارساییها به گام دوم هم منتقل خواهد شد.
وی با تشریح تاریخچهای از گام اول انقلاب، گفت: در سال 1370 یک اندیشمند سوری پرسشی پیرامون برنامه آینده انقلاب اسلامی با مقام معظم رهبری در میان میگذارد. رهبر انقلاب در پاسخ به راه طولانی و موفقیتهایی که تا اینجا به دست آمدهاست اشاره کرده و به راه طولانی که در پیش روی انقلاب است، تاکید میکنند.
ثقفی در تشریح سخنان رهبر انقلاب در سال 1370، تصریح کرد: مسئله مهم این است که راه طولانی است اما اهداف انقلاب اسلامی بسیار بزرگ است. این کار کم صبرهاست که میگویند چون به جایی نرسیدهایم پس حرکتی نکردهایم و اتفاقاً این عده بلندگو دارند و سر و صدا نیز میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که موانع راه انقلاب چه بود، افزود: اولین مانع، یک حاکم فاسد وابسته و بیکفایت بود، خیلیها در سر داشتند که اگر شاه برود شخص دیگری با همان استبداد جاگزین او خواهدشد. مانع دوم، نوع حکومت بود که در این مسئله بحث بسیاری وجود داشت و از مدلهای گوناگون هم نام برده میشد اما امام خمینی(ره) با پیشنهاد دادن جمهوری اسلامی به تمام این مسائل پایان داد.
ثقفی پیرامون اهداف انقلاب به پنج مرحله مهم از جمله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: روشی که با استفاده از آن میتوان به این اهداف رسید خودسازی انقلاب، جامعهپردازی و تمدنسازی است.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در ادامه به تشریح بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب تشریح سه مرحله دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است.
وی ادامه داد: درمرحله اول که با سرنگونی کامل حامیان شاه همراه بود، جنبشی میان مردم شکل گرفت و در ادامه ارتش نیز اعلام بیطرفی کرد. قدرت از شاه پهلوی گرفته شد و به دست امام افتاد. اما در مرحله دوم این سوال پیش آمد که امام چه حکومتی تشکیل خواهدداد؟ امام حکومتی اسلامی را پیشنهاد دادند که جمهوری نیز باشد، یعنی همه مردم آن را بخواهند و همه مردم اسلام را بخواهند.
ثقفی افزود: در مرحله سوم تشکیل دولت اسلامی مورد نظر بود و سوال این بود که این حکومت چگونه باید اداره شود، این مسئله زمینهساز تدوین قانون اساسی شد. حرکت بعدی گماشتنِ کارگزاران حکومت در جایگاههایی بود که در قانون اساسی تدوین شده بود و این افراد باید خصوصیات یک حاکم اسلامی را در آن جایگاهها دارا باشند.
وی در ادامه گفت: با توجه به سخنان رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، ما نمیخواستیم روش و نوع حکومت را از دیگر کشورها الگوبرداری کنیم؛ بنابراین جمهوری اسلامی هیچ تجربهای نداشت و از صفر شروع کرد و مسئولان در اولین قدم خود باید ریلهای حرکت انقلاب اسلامی را پایهگذاری میکردند.
حجت الاسلام ثقفی در ادامه با تاکید بر مسئولیت مسئولان در شروع حرکت دولت اسلامی، گفت: مسئولین باید الگوهایی برای پیشرفت زندگی اسلامی ترسیم میکردند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. کندی حرکت ما ناشی از این بود که شاخص و الگویی نداشتیم و مسئولین باید نهادهای انقلابی و اسلامی ایجاد میکردند؛ همان کاری که در اول انقلاب انجام شد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد نهادهای انقلابی ادامه داد: نهاد انقلابی میآموزد که چه باید بکند و از دل ضرورتها راه حل مشکلات را پیدا میکند. ما به این نوع نهادها درموارد بیشتری نیاز داریم مانند اقتصاد و صنعت. در نهاد انقلابی شایستهسالاری حاکم است اما در دستگاههای امروزی برخی افراد بیکفایت و فاسد مسئولیتی برعهده دارند. مسئولین باید دستگاههایی ایجاد میکردند که به شیوه اسلامی عمل کنند و در آنها انسانهای شایسته پیشرفت کنند.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در پایان با تاکید بر ضرورت آگاهی هرچه بیشتر مردم، گفت: مردم باید آنقدر به رشد و بلوغ برسند که بهترینها را انتخاب کنند. رهبر انقلاب میگویند که روحانیت، حوزه و دانشگاه باید در بصیرتافزایی و ایمان مردم تلاش کنند و باید به مردم بیشتر آگاهی داده شود. ضرورت آگاهی مردم از اصول پایهای این انقلاب است که آن را مردمسالاری نامیدهایم و باید مشارکت و آگاهی مردم در انتخاب و همچنین نظارت آنها بیشتر و بیشتر بشود.
انتهای پیام/4