به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدصادق معتمدیان ظهر امروز در کارگروه فرش استان خراسانجنوبی، اظهار داشت: یکی از اولویتهای استان در بحث تولید و اشتغال است که در این زمینه اقدامات و برنامههایی در دستور کار قرار گرفته است.
وی شناسایی و مزیتسنجی مزیتهای استان و تمرکز بر روی این مزیتها را از برنامههای استان ذکر و بیان داشت: قریب به 41 درصد جمعیت استان را روستائیان تشکیل میدهند.
استاندار خراسانجنوبی از آغاز تدوین سند توسعه روستایی استان طی ماههای اخیر خبر داد و گفت: تلاش میشود با تدوین این سند از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در استان نهایت استفاده را ببریم.
معتمدیان با اشاره به آبرسانی به 500 روستای خراسانجنوبی با تانکر، مطرح کرد: 91 درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی است در حالیکه اشتغال ایجاد شده در این بخش 28 درصد است.
وی از تدوین سند جامع آب استان خراسانجنوبی خبر داد و بیان داشت: تدوین این سند در دستور کار شورای عالی آب قرار گرفته و در آخرین جلسه برگزار شده این سند به تصویب رسیده است.
استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه به دنبال کاهش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در استان نیستیم، اضافه کرد: افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانهای، مکانیزه کردن و استفاده از آبیاری تحت فشار اراضی از اولویتهای استان در این سند است.
معتمدیان از مهاجرت 50 درصد روستائیان طی 10 سال اخیر خبر داد و افزود: در حالی که بیشترین اعتبارات را در مناطق روستایی هزینه کردهایم اما باز هم شاهد مهاجرت روستائیان هستیم.
وی اشتغال روستایی را از اولویتهای دولت دانست و تصریح کرد: به دنبال تدوین سند توسعه روستایی بومی برای استان خراسانجنوبی هستیم تا بر این اساس ساماندهی و تقسیم کار در رستههای مختلف توسط نهادهای مختلف انجام گیرد.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به ورود استانداری خراسانجنوبی به موضوعات مرتبط با دام، اعلام کرد: در این حوزه کار مشترک و شناسایی شده انجام گرفته که امیدواریم تا پایان دولت شاهد تحول تحولی در این بخش باشیم.
معتمدیان از تبدیل خراسانجنوبی به هاپ منطقهای شتر خبر داد و گفت: با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در فاز نخست حداقل 300 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام و پیشبینی 10 هزار اشتغال از نتایج طرح است.
وی صنعت فرش را از دیگر مزیتهای استان اعلام و مطرح کرد: تلاش میکنیم در حوزه صنعت فرش به عنوان دومین مزیت استان امکانات استانی و کشوری را بسیج کنیم.
وی اعلام کرد: بررسیها نشان میدهد کمیته امداد خراسان جنوبی فعالیت خوبی در بحث فرش دستبافت داشته و امیدواریم به این نتیجه برسیم که محوریت کار با کمیته امداد و مابقی دستگاهها به عنوان معین همکاری کنند.
وی نبودن آمار و اطلاعات را از ضعفهای اصلی ذکر و عنوان کرد: تکمیل بانک اطلاعاتی دقیق و به نام با محوریت معاونت عمرانی و معاونت اقتصادی استانداری تشکیل و نخستین مأموریت این کمیته تدوین وضعیت سند توسعه فرش استان خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه در هر بخشی(گسترش رشتهها و گرایشها) باید برنامه به صورت اجرایی مشخص و تکلیف شود، مطرح کرد: گرچه در حوزه فرش دستبافت و قالیبافان کارهای پراکنده انجام شده لذا باید حمایت و توانمندسازی قالیبافان در دستور کار قرار گیرد.
وی تحت پوشش قرار گرفتن 20 هزار قالیباف، اعطای تسهیلات ارزانقیمت، پشتیبانی فنی و بازاریابی را از موضوعات مهم در بخش صنعت فرش دستبافت برشمرد که باید به صورت جدی پیگیری شود.
انتهای پیام/4