يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۸
استاندار خراسان‌جنوبی خبرداد:

مهاجرت 50 درصد روستائیان خراسان‌جنوبی طی 10 سال اخیر

استاندار خراسان‌جنوبی از مهاجرت 50 درصد روستائیان طی 10 سال اخیر خبر داد و گفت: در حالی که بیشترین اعتبارات را در مناطق روستایی هزینه کرده‌ایم اما باز هم شاهد مهاجرت روستائیان هستیم.
مهاجرت 50 درصد روستائیان خراسان‌جنوبی طی 10 سال اخیر
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدصادق معتمدیان ظهر امروز در کارگروه فرش استان خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: یکی از اولویت‌های استان در بحث تولید و اشتغال است که در این زمینه اقدامات و برنامه‌هایی در دستور کار قرار گرفته است.
وی شناسایی و مزیت‌سنجی مزیت‌های استان و تمرکز بر روی این مزیت‌ها را از برنامه‌های استان ذکر و بیان داشت: قریب به 41 درصد جمعیت استان را روستائیان تشکیل می‌دهند.
استاندار خراسان‌جنوبی از آغاز تدوین سند توسعه روستایی استان طی ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: تلاش می‌شود با تدوین این سند از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان نهایت استفاده را ببریم.
معتمدیان با اشاره به آبرسانی به 500 روستای خراسان‌جنوبی با تانکر، مطرح کرد: 91 درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی است در حالی‌که اشتغال ایجاد شده در این بخش 28 درصد است.
وی از تدوین سند جامع آب استان خراسان‌جنوبی خبر داد و بیان داشت: تدوین این سند در دستور کار شورای عالی آب قرار گرفته و در آخرین جلسه برگزار شده این سند به تصویب رسیده است.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه به دنبال کاهش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در استان نیستیم، اضافه کرد: افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای، مکانیزه کردن و استفاده از آبیاری تحت فشار اراضی از اولویت‌های استان در این سند است.
معتمدیان از مهاجرت 50 درصد روستائیان طی 10 سال اخیر خبر داد و افزود: در حالی که بیشترین اعتبارات را در مناطق روستایی هزینه کرده‌ایم اما باز هم شاهد مهاجرت روستائیان هستیم.
وی اشتغال روستایی را از اولویت‌های دولت دانست و تصریح کرد: به دنبال تدوین سند توسعه روستایی بومی برای استان خراسان‌جنوبی هستیم تا بر این اساس ساماندهی و تقسیم کار در رسته‌های مختلف توسط نهادهای مختلف انجام گیرد.
استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به ورود استانداری خراسان‌جنوبی به موضوعات مرتبط با دام، اعلام کرد: در این حوزه کار مشترک و شناسایی شده انجام گرفته که امیدواریم تا پایان دولت شاهد تحول تحولی در این بخش باشیم.
معتمدیان از تبدیل خراسان‌جنوبی به هاپ منطقه‌ای شتر خبر داد و گفت: با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در فاز نخست حداقل 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام و پیش‌بینی 10 هزار اشتغال از نتایج طرح است.
وی صنعت فرش را از دیگر مزیت‌های استان اعلام و مطرح کرد: تلاش می‌کنیم در حوزه صنعت فرش به عنوان دومین مزیت استان امکانات استانی و کشوری را بسیج کنیم.
وی اعلام کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد کمیته امداد خراسان جنوبی فعالیت خوبی در بحث فرش دست‌بافت داشته و امیدواریم به این نتیجه برسیم که محوریت کار با کمیته امداد و مابقی دستگاه‌ها به عنوان معین همکاری کنند.
وی نبودن آمار و اطلاعات را از ضعف‌های اصلی ذکر و عنوان کرد: تکمیل بانک اطلاعاتی دقیق و به نام با محوریت معاونت عمرانی و معاونت اقتصادی استانداری تشکیل و نخستین مأموریت این کمیته تدوین وضعیت سند توسعه فرش استان خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه در هر بخشی(گسترش رشته‌ها و گرایش‌ها) باید برنامه به صورت اجرایی مشخص و تکلیف شود، مطرح کرد: گرچه در حوزه فرش دست‌بافت و قالی‌بافان کارهای پراکنده انجام شده لذا باید حمایت و توانمندسازی قالی‌بافان در دستور کار قرار گیرد.
وی تحت پوشش قرار گرفتن 20 هزار قالیباف، اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت، پشتیبانی فنی و بازاریابی را از موضوعات مهم در بخش صنعت فرش دست‌بافت برشمرد که باید به صورت جدی پیگیری شود.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۳۴۹۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , فرش , اشتغال