به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، حسین حسینپور با اشاره به جمعیت عشایری استان خراسانجنوبی، اظهار داشت: عشایر خراسانجنوبی با جمعیت ۸۱ هزار نفر در قالب ۱۵ هزار خانوار، ۱۳ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه عشایر استان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک بیش از ۳۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند، بیان داشت: پراکندگی عشایر در استان بسیار گسترده و همه ۱۱ شهرستان استان دارای عشایر هستند که حدود ۸۰ درصدشان در شعاع ۵۰ کیلومتری مرزی سکونت دارند.
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی با اعلام اینکه همکنون ۱۰ شرکت تعاونی و یک اتحادیه عشایری با عضویت بیش از ۱۰ هزار نفر در استان فعال است، تبیین کرد: تهیه، تأمین و توزیع نهادهای دامی، وسایل، تجهیزات، تدوین و اجرای طرحها و پروژههای تولیدی و عمرانی از فعالیتهای شرکتهای تعاونی عشایر در استان است.
حسینپور از صدور کارت هوشمند برای عشایر خبر داد و افزود: این کارت با هدف رصد خدمات ارائهشده از جمله توزیع کالاهای اساسی، تأمین نهادههای دامی و کشاورزی به عشایر استان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۸ طایفه مستقل عشایر در استان زندگی و ۸۰ درصد عشایر در شهرستانهای مرزی استان مستقر هستند، مطرح کرد: ۴۹ درصد عشایر استان از ایلراه مناسب و ۵۴ درصد از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی از پرداخت ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر خراسانجنوبی در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز یکی از نمونه تسهیلاتی است که به عشایر اختصاص پیدا کرده که سال گذشته حدود ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید به عشایر استان پرداخت شد.
حسینپور از بهرهمندی یک هزار و 84 نفر از عشایر خراسانجنوبی از تسهیلات قرضالحسنه خبر داد و بیان داشت: 10 میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه پنج ساله برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی به عشایر استان پرداخت شد.
وی سقف پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به عشایر را ۲۰ میلیون تومان و تشکلها را تا سقف دو میلیارد تومان اعلام و تبیین کرد: این تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت پنج ساله است که تا پایان سال مالی ۹۷ (تا پایان تیرماه) به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , عشایر , عید قربان , تسهیلات