چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۲

بیش از ۱۸ میلیارد تومان اعتبار در حوزه آبرسانی بهداشتی به عشایر خراسان جنوبی هزینه شد

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: حدود ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حوزه آبرسانی به عشایر استان هزینه می‌شود.
بیش از ۱۸ میلیارد تومان اعتبار در حوزه آبرسانی بهداشتی به عشایر خراسان جنوبی هزینه شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حسین حسین‌پور ظهر امروز در جمع خبرنگاران به اقدامات انجام شده در حوزه عشایر اشاره کرد و اظهار داشت: طی 4 سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه عشایری کشور رخ داده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اصلاح قوانین جهت ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به جامعه عشایری را از جمله اقدامات انجام شده عنوان و بیان کرد: در طول 40 ساله انقلاب 5 برنامه را مدنظر قرار داده‌ایم و 17 مورد اصلاح قانون در برنامه ششم نسبت به برنامه‌های قبلی در حوزه عشایر بوده است.

بهره‌مندی جامعه عشایری از مالیات بر ارزش افزوده
حسین‌پور تصریح کرد: یکی از برنامه‌های انجام شده بهره‌مندی جامعه عشایری از مالیات بر ارزش افزوده است که در برنامه ششم تصویب شده و بر اساس قانون مصوب در این زمینه 30 درصد اعتبار مالیات ارزش افزوده در مناطقی که دهیاری ندارند و مناطق عشایری باید هزینه شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 5 میلیارد تومان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده حوزه عشایری اعتبار داشته‌ایم که حدود 3 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی یادآور شد: اعتبارات هزینه شده در بحث آبشخور، تیغ زنی راها، بندخاکی، توربین بادی و غیره بوده است.

آبرسانی از مشکلات اساسی حوزه عشایری
حسین‌پور با اشاره به اینکه طی 4 ماه گذشته رقم قابل توجهی اعتبار ابلاغ شده است اظهار داشت: ماه به ماه سهم عشایر توسط اداره کل امور مالیاتی استان به امور عشایری ابلاغ می‌شود.
وی یکی از مشکلات اساسی حوزه عشایری را بحث آب دانست و خاطرنشان کرد: اعتبارات عمرانی حوزه عشایری دو قالب شامل تامین اعتبارات استانی و ملی دارد که در سال جاری 10 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار ابلاغ شده و تخصیص آن هنوز مشخص نیست که تا پایان سال پروژه‌های عمرانی و پروژه‌های مستمر هزینه خواهد شد.

افزایش دوبرابری اعتبارات مصوب ملی به استان
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی یادآور شد: بیشتر پروژه‌های عمرانی سال جاری از محل اعتبارات استان پروژه آب و آبرسانی و تیغ زنی ایل راه‌ها خواهد بود.
حسین‌پور بیان کرد: در بحث اعتبارات ملی نیز امسال تا به امروز 19 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار مصوب ملی به استان اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
وی هزینه کرد: اعتبارات ملی را در حوزه آبرسانی عنوان و خاطرنشان کرد: از 81 هزار نفر جمعیت عشایر استان 50 درصد آب شرب آنان از طریق تانکر تامین می‌شود.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود 18 میلیارد و 500 میلیون تومان در حوزه آبرسانی لوله‌کشی انجام خواهد شد گفت: دو پروژه در سال جاری در سطح استان به صورت ملی تعریف شده است که یکی از این پروژه‌ها پروژه آبرسانی به 40 محله عشایری منطقه بمرود به طول 85 کیلومتر است که 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 620 خانوار از مزایای این پروژه بهره‌مند خواهند شد.

6 هزار کیلومتر ایل راه عشایری در استان وجود دارد
حسین‌پور تصریح کرد: پروژه دیگری که از محل اعتبارات ملی انجام می‌شود پروژه خواجه مینجیکو و چاه زرد منطقه نهبندان با طول 25 کیلومتر است که 250 خانوار از مزایای این پروژه بهره‌مند خواهند شد.
وی از وجود 6 هزار کیلومتر ایل راه عشایری در سطح استان خبر داد و یادآور: به طور میانگین سالیانه 2 بار باید تیغ زنی این راه‌ها در شرایط عادی انجام می‌شود که در این راستا با کسری اعتبار روبه رو هستیم و در این راستا از فرمانداری شهرستان‌ها تقاضا داریم برای تیغ زنی راه‌ها از اعتباراتی که در اختیار دارند کمک کنند.

توزیع ماهیانه 12 کیلوگرم آرد به ازای هر نفر عشایر در استان 
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 11 شرکت تعاونی در سطح استان وجود دارد که 60 درصد از جامعه عشایری استان عضو این تشکل‌ها هستند گفت: این تشکل‌ها بیشتر توزیع نهاده‌های دامی را انجام می‌دهند.
حسین‌پور اظهار داشت: تلاش ما براین است که در حوزه سوخت فسیلی از محل منابعی که در اختیار داریم ماوالتفاوت هزینه حمل و نقل سوخت فسیلی و نفت را پرداخت کنیم تا نفت و گاز عشایر با قیمت نازل‌تر به دست آنان برسد.
وی با بیان اینکه توزیع آرد نیز در جامعه عشایری توسط تشکل‌ها انجام می‌شود خاطرنشان کرد: ماهیانه 12 کیلوگرم آرد به ازای هر نفر بین عشایر استان توزیع می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۳۶۱۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبرسانی , عشایر , خراسان جنوبی