در آخرین روز از هفته ازدواج:
کارگاه آموزشی سواد رسانه ای در بیرجند برگزار شد
19 شهريور 1395 ساعت 14:16
در آخرین روز از هفته ازدواج کارگاه آموزشی سواد رسانه ای، مدیریت تلویزیون، ماهواره و موبایل در خانواده در اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم، مهدی قناد با بیان اینکه در بسیاری از موارد خانواده ها حتی با نحوه ی نظارت آشنا نیستند و ممکن است با برخوردهای لحظه ای و بدون برنامه به انحراف فرزندان خود سرعت بخشند،خاطرنشان کرد: این مستلزم آموزش های لازم در این زمینه می باشد و ضرورت آن نیز بیش از پیش احساس می شود .
قناد تصریح کرد: باید یاد بگیریم تا در شکاف هایی که فضاهای مجازی و دیجیتالی امروزه ایجاد کرده اند فرزندانمان را از دست ندهیم و اگر نمی توانیم خیلی از برنامه ها را بومی سازی کنیم حداقل فرهنگ استفاده از آن ها را کسب کنیم.
درمحمدی کارشناس ارشد ارتباطات رسانه و مدرس کارگاه در زمینه فرهنگ سازی استفاده از صحیح از فضای مجازی عنوان داشت: نکته کلیدی و مهم در زمینه استفاده از فضای مجازی، ایجاد آگاهی بخشی اثرگذار در زمینه آسیبهای فضای مجازی است. تولید فیلم، سریال و مستندهای اثرگذار بخشی از راهبردهای در این زمینه است.علاوه بر این آموزش خانوادهها در زمینه آسیبهای فضای مجازی و نوع استفاده از فضای مجازی و مدیریت آن یکی از پیشنیازهای جدی افزایش سواد رسانهای در جامعه است.
در محمدی با بیان اینکه استفاده از صدا و سیما ، مدارس ، مساجد و فرهنگسراها باید به عنوان بستر آموزش مدیریت فضای مجازی به خانوادهها در مورد فرزندانشان مدنظر قرار بگیرد،خاطرنشان کرد: کارکردهای مثبت و منفی شبکههای اجتماعی در کنار رسانههای میتوانند دو حالت رقیب و رفیق را برای رسانههای دیگر داشته باشند چرا که هر رسانه در یک برهه دچار بلوغ و در برههای دیگر شاهد رکود میشود.
وی افزود: میتوان گفت شبکههای اجتماعی رقیب و مکمل همدیگر هستند و موفقیت در استفاده درست از این شبکهها بستگی به ادراک از آنها دارد و در عین حال مدیریت آنها با نوع طراحی و توانمندیاستفاده از آن ارتباط دارد.
کارشناس ارشد ارتباطات رسانه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دنیای مجازی اعتبار و مستندات اطلاعات است این مشکل وجود دارد اما این بحث قطعا در آینده با مدیریت، تمهیدات و نرمافزارهایی راه حل خود را پیدا میکند؛ دنیا دنیای مجازی است و مخاطب فعال در این دنیا باید هوشمندانه با روشهایی صحت اطلاعات را بررسی کند مثلاً با مراجعه به سایتهای معتبر اما این نکته را نیز باید مد نظر داشت که شایعه از بشر جدا نمیشود و این تا حدودی به عهده خود مخاطب است که اطلاعات را بررسی کند.
در محمدی تصریح کرد: ما چارهای جز استفاده از شبکههای اجتماعی نداریم، در آینده جامعه اطلاعات و دنیای مجازی از وضعیت کنونی نیز گستردهتر میشود اما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی آن باید آموزش شیوه درست استفاده را از کودکی و مدرسه داشته باشیم.
درمحمدی، معایب شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی را در معرض خطر قرار گرفتن روابط چهره به چهره، مزاحمت های سایبری و جرایم علیه کودکان ،جعل هویت و کلاه برداری ، اتلاف کننده زمان و به خطر افتادن حریم شخصی عنوان کرد و مواردی از قبیل ارتباط جهانی ، انتقال لحظه ای اطلاعات ، اشتراک علایق را از مزایای فضاها و شبکه های اجتماعی بیان کرد.
کد مطلب: 237
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/237/کارگاه-آموزشی-سواد-رسانه-بیرجند-برگزار