سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خبر داد:

639 روستا تا پایان سال دارای شبکه اینترنت پرسرعت خواهند شد

5 شهريور 1398 ساعت 1:00

سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی از اضافه شدن 639 روستا به شبکه اینترنت پرسرعت تا پایان سال خبر داد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم، مصطفی بهی، سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در جمع خبرنگاران گفت:  583 روستا در استان دارای اینترنت پرسرعت بی‌سیم هستند که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و تا پایان سال 639 روستا به این شبکه متصل خواهدشد و با این شرایط بیش از 90 درصد روستاهای استان تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات قرار خواهدگرفت.

 وی افزود: بخش ارتباطات بیش‌تر مرتبط با توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در شهرها و روستاهاست و در مفهوم کلان از آن به عنوان شبکه ملی اطلاعات یاد می‌شود و نیاز داریم که شما خبرنگاران این مفهوم شبکه ملی اطلاعات را برای مخاطبان به طور شایسته منتشر کنید.

بهی با بیان اینکه این دو مفهوم ارتباطات و فناوری اطلاعات از هم جدایی‌ناپذیر هستند، ادامه داد: ما در ابتدا باید زیرساخت‌های ارتباطی را توسعه دهیم تا بتوانیم کابردهای فناوری اطلاعات را با هدف ارتقای رفاه برای شهروندان و روستائیان نیز به توسعه برسانیم. پس ما ارتباطات را با هدف توسعه فناوری اطلاعات توسعه می‌دهیم.

وی بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات مجموعه‌ای از زیرساخت‌های ارتباطی است شامل مسیریاب‌ها و مراکز داده و غیره که برای دسترسی همه مردم درحال رشد و توسعه است به نحوی که کلیه اطلاعات داخل کشور از مسیریاب‌های خارجی قابل ردیابی نباشند و تمام اطلاعات مردم و سازمان‌ها و کسب و کار‌ها در داخل کشور مسیریابی بشوند. به طور کلی شبکه ملی اطلاعات یک شبکه امن با دسترسی بالا ارزان قیمت و پایدار است.  
 
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تصریح کرد: ما در روستاها شبکه ملی اطلاعات را توسعه می‌دهیم که هدف از آن توسعه کسب و کار‌های مبتنی بر این شبکه و در داخل کشور است. شبکه ملی اطلاعات در سه لایه زیرساخت‌ها، خدمات و تولید محتوا تعریف می‌شود که متولی اصلی بخش زیرساخت‌ها وزارت ارتباطات است. در بخش خدمات و تولید محتوا نیز سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند.

وی با بیان این که بیش از 80 درصد از سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات را که نقشه راه وزارت ارتباطات است، محقق شده است افزود: بیش از 80 درصد از روستاهای ما در سراسر کشور به اینترنت پرسرعت متصل هستند که 2600 میلیارد تومان توسط دولت و 7000 میلیارد توسط بخش خصوصی در این حوزه سرمایه‌گذاری شده است.

رشد 400 درصدی در تولید محتوای داخلی و رشد 300 درصدی در خدمات و کسب و کارهای داخلی
بهی در ادامه در خصوص تولید محتوای داخلی و خدمات در شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: در خصوص محتوای داخلی که مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد رشد 400 درصدی داشته‌ایم. مردم به راحتی می‌توانند با حضور در این فضا و ارائه محتوای فاخر خلق ثروت و فرهنگ‌سازی کنند. در مقابل آن رشد 60 درصدی ترافیک اینترنت را نیز داشته‌ایم و این نشان‌دهنده این است که مردم به محتوای داخلی تمایل بیشتری نشان می‌دهند. در خصوص خدمات و کسب و کارهای داخلی نیز رشد بیش از 300 درصدی نسبت به شهریور 96 را تجربه کرده‌ایم.

وی در ادامه به برخی از اقدامات در راستای شکل‌گیری محتوا و خدمات بومی و توسعه کسب و کارهای داخلی اشاره کرد و گفت: ایجاد امکان دسترسی پهن‌باند آحاد مردم در سراسر کشور به شبکه ملی اطلاعات، کاهش هزینه‌های ارتباطات داخلی در بستر شبکه ملی اطلاعات، کاهش 60 درصدی هزینه ترافیک مربوط به محتوا و خدمات داخلی برای پیام‌رسان‌های بومی، افزایش کیفیت ارتباطات اینترنتی و پایداری خدمات میزبانی‌شده در داخل کشور در صورت قطع ارتباط اینترنت و موارد دیگری از این دست، از اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده‌است.

بهی در ادامه آماری از وضعیت شبکه ملی اطلاعات در خراسان جنوبی ارائه داد: ضریب نفوذ مشارکت اینترنت پهن‌باند ثابت و سیار در استان در تیر ماه 85 درصد است. 159 روستا دارای اینترنت پرسرعت ADSL و دارای ظرفیت مخابراتی هستند. 583 روستا نیز دارای اینترنت پرسرعت بی‌سیم هستند که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و تاپایان سال نیز 639 روستای دیگر به این شبکه اضافه خواهد شد. مقارن با هفته دولت امسال نیز از 7 سایت اینترنت پرسرعت روستایی که 94 روستا را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کند با اعتباری بالغ بر 140 میلیارد ریال بهره‌برداری خواهد شد.

وی افزود: در حوزه زیر ساخت‌ها، طول شبکه فیبر نوری در استان خراسان جنوبی 3637.9 کیلومتر است که برنامه‌هایی برای توسعه این شبکه فیبر نوری در روستاها داریم که حدود 300 کیلومتر به این شبکه اضافه خواهد شد. ظرفیت شبکه انتقال 75 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند ورودی به استان 100 گیگابیت برثانیه است که از این میزان چیزی حدود 25 درصد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و حدود 75 درصد از این ظرفیت خالی است که فرصت خوبی برای توسعه کسب و کارهای داخلی به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: 64 دفتر پیشخوان خدمات دولت، 215 دفتر خدمات ICT روستایی، 134 باجه پست بانک و 44 ATM روستایی نیز در استان فعال است.

بهی افزود: ما در پی تاسیس پارک اقتصاد دیجیتال هستیم که در آن استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات به فعالیت‌های خود بپردازند و تا پایان سال امیدواریم که این پارک به مرحله‌ بهتری از تأسیس برسد.

95 درصد از جاده‌های اصلی استان تحت پوشش اینترنت همراه
وی درخصوص وضعیت پوشش اپراتورهای تلفن همراه و پوشش جاده‌های استان گفت: ضریب نفوذ همراه اول دراستان 68 درصد، ایرانسل 41 درصد و رایتل 2 درصد است که فقط درشهرهای بیرجند و فردوس قابل دسترسی است. در خصوص پوشش جاده‌های استان نیز باید گفت که آنچه در تعهد وزارت ارتباطات است پوشش جاده‌های اصلی کشور است که در خراسان جنوبی نیز این توسعه را انجام دادیم و بالغ بر 95 درصد جاده‌های اصلی استان تحت پوشش اینترنت همراه است و در مواردی که جاده‌های کوهستانی وجود دارد که برنامه‌هایی را برای پوشش این مسیرها طراحی کرده‌ایم. دو مسیر چاهداشی به ده‌سر به طول 21 کیلومتر و مسیر طبس به یزد درمحدوده استان ما به طول 15 کیلومتر در دستور کار است که با پیگیری‌های استانداری تا پایان سال تحت پوشش قرار خواهد گرفت.          

وی با اشاره به نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در کشور و استان گفت: وزارت ارتباطات به خلق ثروت و اشتغال آفرینی مبتنی بر این زیرساخت‌های ارتباطاتی در غالب مصوبه حمایت از کسب و کارهای داخلی با عنوان طرح نوآفرین از هیئت وزیران دریافت کرد که در این زمینه فعالیت خواهد کرد.


کد مطلب: 23740

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/23740/639-روستا-پایان-سال-دارای-شبکه-اینترنت-پرسرعت-خواهند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir