به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایرنا، محمدصادق معتمدیان در نشست ستاد اربعین استان خراسان جنوبی افزود: اصول مهم سیاست حاکمیتی نظام در اربعین، مردمی بودن این مراسم است لذا از این حرکت عظیم باید بیشترین بهره را در راستای حرکت نرم اسلام ببریم.
وی اظهار داشت: باید با تقویت روحیه جهادی و انقلابی از بخشینگری پرهیز و کار گروهی تقویت شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: نیازمندیها و کمبودها رصد و احصا شود تا در زمان باقی مانده بتوان آنها را تامین کرد.
وی با اشاره به شرایط متفاوت امسال از لحاظ لغو هزینه ویزا افزود: این امر موجب میشود جمعیت قابل توجهی از زائران امسال حضور داشته باشند که نیاز است هماهنگی برای انتقال کالاها، امکانات و مواکب انجام شود.
معتمدیان بر آموزش زائران تاکید کرد و گفت: رعایت سنت، ارزشها و فرهنگ مردم عراق از جمله مسایلی است که باید توجه زائران را به آن جلب کرد.
وی ادامه داد: رعایت جایگاه مرجعیت نیز باید از سوی زائران ایرانی مورد توجه باشد چه بسا که سالهای گذشته مشکلات و حاشیههایی در این خصوص ایجاد شد لذا توجه به قوانین و مقررات کشور میزبان مورد انتظار است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تجربیاتی که سالهای قبل در برپایی مراسم اربعین داشته است گفت: یکی از تاکیدهای آیت الله سیستانی نیز در یکی از دیدارها بر رعایت قوانین و مقررات بود.
وی به نقش کمیته مشارکتهای مردمی اشاره کرد و افزود: علیرغم موقعیت جغرافیایی خراسان جنوبی و دوری از کشور عراق اما این استان یکی از استانهای برتر در مشارکتهای معنوی و مادی است که بر استفاده حداکثری از این ظرفیت تاکید میشود.
معتمدیان با اشاره به استقبال روزافزون مردم از مراسم اربعین تصریح کرد: تاکنون هیچ عامل بازدارندهای حتی بدترین تهدیدات در زمان اوج فعالیت گروههای تکفیری هم مانع حضور مردم در این مراسم نشده و همچنان با عشق بدون توجه به خطرات هر سال این حضور پرشورتر میشود.
وی با تاکید بر اینکه آسیب شناسی باید به شکل مستمر باشد گفت: شناخت ضعفها و آسیبشناسی در ارتقای کمی و کیفی و باشکوهتر شدن این مراسم کمک میکند.
استاندار خراسان جنوبی همچنین بر شناخت جریانهای انحرافی که در کشور عراق دارای پایگاه قوی هستند، تاکید کرد و گفت: این فرق انحرافی معمولا در قاب مواکب عزاداری در ایام اربعین حضور پیدا میکنند که باید مراقب بود منجر به تبلیغ این جریانها نشود.
وی همچنین خواستار همکاری و مدیریت در برگشت زائران شد و گفت: با توجه به اینکه در ایام برگشت، سرویسدهی عراقیها نیست و زائران به شدت با مشکل مواجه میشوند از ظرفیتهای خوب استان برای برپایی یک موکب در مرز مهران یا خسروی باید استفاده کنیم تا خدمات در زمان برگشت نیز ادامه داشته باشد.
معتمدیان بر ارایه خدمات به زائران پاکستانی در زمانی که وارد کشور میشوند نیز تاکید کرد و افزود: مکاتبه با شرکت آب و فاضلاب کشور برای صدور مجوز همکاری دستگاه استانی نیز ادامه داشته باشد.
رئیس ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال ۴۱ موکب در خراسان جنوبی برای خدمات رسانی در ایام اربعین تشکیل و مجوز برای آنها صادر شده که نسبت به گذشته ۱۰ موکب افزایش داشته است.
موسی جوینده افزود: ۲۰ موکب تغذیهای در شهر نجف، مسیر نجف به کربلا و در شهر کربلا مستقر میشوند.
وی با بیان اینکه بیشترین توان سایت موکبهای خراسان جنوبی در شهر کاظمین است اظهار داشت: ۱۱ موکب نانوایی پیش بینی شده که نان گرم را بین زائران توزیع میکنند.
رئیس ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی به برپایی سه موکب اسکان، هفت موکب خدمات درمانی و بهداشتی اشاره کرد و گفت: موکبهای نظافتی، کفاشی، شست و شوی لباس و اتوکردن نیز آماده خدمات رسانی خواهند بود.
وی تصریح کرد: امسال با توجه به گرمای هوا امکانات جدیدتری پیش بینی شده است که ۶۰ کولر هفت هزار و تعداد پنکه به صورت مردمی تامین خواهد شد.
جوینده با بیان اینکه پیش بینی ۱۸ هزار زائر برای اسکان انجام شده است افزود: توزیع غذای گرم در هر وعده برای ۲۰ هزار نفر نیز جزو تعهدات استان است که تا ۴۰ هزار نفر آمادگی وجود دارد.
وی بیان کرد: آرد، برنج، گوشت و شکر موردنیاز موکبها با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی آماده شده که ارسال میشود.
رئیس ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی از نیاز ۶۰ چشمه سرویس بهداشتی در سایت موکبهای استان خبر داد و گفت: هماهنگی لازم برای ساخت این چشمه ها در استان و ارسال آن انجام شده است.
وی با اشاره به ثبتنام ۶۰ دستگاه خودرو برای انتقال زائران به مرز بیان کرد: شرکتهای آب و برق سازمانهای قدرتمندی هستند که در تامین زیرساختها نقش بسزایی دارند.
جوینده یادآور شد: هشتم مهرماه اولین گروه از ایران وارد خاک عراق میشود که همه ظرفیتها و امکانات آماده شده است.
مسئول کمیته فرهنگی ستاد اربعین خراسان جنوبی نیز گفت: یاوران معنوی اربعین زیر نظر نماینده ولی فقیه در استان فعالیت خود را در این ایام شروع میکنند.
حجت الاسلام مجتبی اوحدی اظهار داشت: نماز، تبلیغ و قرآن از جمله مباحثی است که در این کمیته برای آن برنامهریزی شده است.
انتهای پیام/4