به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از فارس، حجت الاسلام مجتبی شیدایی اظهار داشت: در مورد واقعه عاشورا تفاسیر متعددی در طول تاریخ صورت گرفته و مردم با آن آشنا هستند.
وی با اشاره به اینکه این واقعه در عرصههای مسائل اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و تربیتی پیامهای مهمی را دارد، عنوان داشت: امام حسین با حماسهای که آفریدند و اقدامی که انجام دادند به بشریت آموختند که سیاست اسلامی سیاست شیطانی و حیوانی نیست.
«دروغ »کلیدواژه سیاست شیطانی افراد
کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه در سیاست شیطانی حاکمان اهل تزویر بوده و به دنبال انحراف مردم هستند و تلاش دارند تا با تزویر بر آنها مسلط باشند، بیان داشت: دروغ کلید واژه این سیاست و فضاسازی علیه حق شاخصه آنان است که امام حسین(ع) با قیام خود خط بطلانی بر این سیاست که به نحوی در بنیامیه وجود داشت، کشیدند.
شیدایی ادامه داد: در سیاست حیوانی حاکمان لزوماً به مردم دروغ نمیگویند بلکه تنها به بعد حیوانی مردم توجه میکنند و با رفاه زمینه زیست حیوانی را فراهم میکنند.
تئوریزه کردن سیاست حیوانی در بین کشورها
وی مقابله با زیست و حاکمیت حیوانی و شیطانی و خط بطلان کشیدن بر آن را از جمله اهداف امام حسین(ع) عنوان داشت و خاطرنشان کرد: متأسفانه آنچه امروز تئوریزه میکنند این است که سیاست شیطانی را قبول نداریم اما چرا با زیستی حیوانی مشکل دارید؟
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: هرچند که ابا دارند این کلمه را بگویند اما عملی و خروجی فلسفه آنها سیاستی است که در آن منافع مادی کشورها لحاظ شده و موضعگیری کشورها فقط بر اساس منافع مادی باشد.
شیدایی بیان داشت: در خیلی از کشورهای اروپایی سیاست حیوانی وجود دارد، چرا که وقتی صدای مظلومیت کودکان در غزه، فلسطین و یا صدای مردم یمن را میشنوند پاسخی نمیدهند تا منافع مادی آنها به خطر نیفتد.
وی با بیان اینکه سازمان ملل نیز اینگونه سیاستی را دارد، گفت: امام حسین(ع) فرمودند که حاکمیت یک مستکبر را قبول ندارند و نمیتوانند تن به چنین حکومتی بدهند.
مقاومت امام حسین(ع) در برابر هجمههای سنگین رسانهای
کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: از ابتدای حرکت امام به نوعی هجمههای رسانهای آغاز انواع تهمتها و برچسبها را به ایشان زدند و حرکت ایشان را بر خلاف سنت خدا دانسته و ایشان را مالطلب و جاهطلب نیز خواندند اما حضرت در برابر هجمههای سنگین مقاومت کردند.
اگر حق را یافتید از تعداد اندک یاران نترسید
شیدایی با بیان اینکه اقدام امام حسین(ع) به ما نشان میدهد که نباید از هجمههای سنگین رسانهای دشمن بترسیم، خاطر نشان کرد: یکی از آموزههای حرکت حضرت این است که اگر حق را یافتید از تعداد اندک یاران نترسید.
وی بیان کرد: چرا باید ظلمهای تئوریزه سازمان ملل و سازمانهایی که توسط چند کشور محدود تشکیل شدهاند را بپذیریم؟ باید در برابر باطل ایستاد هر چند تعداد افرادی که دفاع از حق را دارند محدود باشند.
کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه دفاع از حق همیشه با شمشیر و قدرت سخت نیست، افزود: امام حسین(ع) به مدت 10 سال با سیاست مدبرانه و عاقلانه برخورد کردند و اصل تبیینگری و شناخت و معرفی باطل را داشتند که نباید از این مسئله غفلت شود.
به اسم دین و قرآن بر علیه امام اقدام شد
شیدایی تصریح کرد: وقتی در برابر باطل میایستیم وی از ابزارهای ارزشی برای طرد و یا نفی ما استفاده میکند همانطور که شعار مخالفین در برابر امام کفرآمیز نبود بلکه به اسم دین و قرآن بر علیه ایشان اقدام کردند و تاختند.
تحت عنوان حقوق بشر با حق مقابله میکنند
وی با اشاره به اینکه در جهان کنونی تحت عنوان حقوق بشر و آزادی که مقدس شمرده میشود برای طرد و یا نفی حق استفاده میکنند، گفت: امام حسین(ع) به ما شجاعت در برابر باطل و حقطلبی را میآموزند.
ترور اهداف قیام امام حسین(ع) در جامعه
کارشناس مسائل مذهبی به تفکری که دوست ندارد مسائل سیاسی را به قیام امام پیوند بزند اشاره کرد و افزود: در آن زمان عدهای شخص و عدهای شخصیت امام حسین(ع) را ترور کردند تا امام در جامعه الهامبخش نباشد اما عدهای بودند که ترور شخص و شخصیت را نداشتند بلکه هدف را ترور میکردند تا انحراف در تبیین هدف امام ایجاد شود.
شیدایی بیان داشت: متأسفانه عدهای سعی میکنند که فلسفه عزاداری را جهتدهی کنند تا اهداف قیام مخفی بماند و تبیین نشود و تنها ابعاد احساسی و عاطفی بدون ابعاد سیاسی و حکومتی تبیین شود.
بیان نگاه سیاسی امام حسین(ع) عدهای را در جامعه متضرر میکند
وی ادامه داد: این اقدامات برای آسودگی خود این افراد است چرا که اگر نگاه سیاسی امام حسین(ع) به جامعه بیاید آنها ضرر میکند و به همین دلیل سیاستهای خودشان را در عدم تبیین اهداف قیام ادامه میدهند.
امر به معروف و نهی از منکر در برابر حکومت از اقدامات اساسی امام بود
کارشناس مسائل مذهبی عنوان داشت: زمانی که به سیره امام نگاه میکنیم بزرگترین کار امام این است که امر به معروف و نهی از منکر در برابر حکومت میکنند و میگویند که این شخص فاسد را قبول ندارم.
وی ادامه داد: مگر میشود شخصی حسینی باشد و به حکومت فاسد تن دهد؟ مگر میشود شهری حسینی باشد و به یک نماینده فاسد رأی دهد؟ مگر میشود جامعه اسلامی و عاشورایی باشد و افراد فاسد قدرت را به دست گرفته باشند؟
کارشناس مسائل مذهبی با تأکید بر اینکه در جامعهای که فرهنگ عاشورا پررنگ است باید انسانهای فاسد و آلوده از منصبهایی که دارند پایین کشیده شوند، افزود: انسانهای فاسد از این مسائل واهمه دارند پس به صورت هوشمندانه تلاش میکنند تا اهداف قیام را تحریف و یا بیان نکنند.
عزاداران باید برای مستکبرین یک خطر باشند
شیدایی با بیان اینکه مجلس امام حسین(ع) که اهداف قیام در آن تحریف شده و خالی از مباحث حکومتی و اجتماعی باشد همان مجلسی است که کبریت بیخطر برای مستکبرین میشود، افزود: عزاداران باید برای مستکبرین یک خطر باشند وگرنه باید در عزاداری تردید داشته باشیم.
وی به ارزش حضور در مجلس امام حسین(ع) اشاره کرد و بیان داشت: طبق روایات مجلس حضرت یک مجلس فوقالعاده است که رشد معنوی افراد را به دنبال دارد و فرد باید بداند که در چنین مجلس باارزشی حضور پیدا میکند.
متناسب با فلسفه قیام و عزاداری حرکت کنیم
کارشناس مسائل مذهبی به ضرورت داشتن اخلاص و دوری از ریا برای شرکت در مراسم تأکید کرد و گفت: در عزاداری باید مراقب باشیم تا متناسب با فلسفه قیام و عزاداری حرکت کنیم.
شیدایی مطرح کرد: در قیام امام حسین(ع) موضوع روشنگری و همگرایی مؤمنان و احیای مردم بارها مطرح شده و حضرت مردم را بیدار میکنند.
ضرورت پررنگ بودن بحث حماسه امام در اشعار
وی با بیان اینکه مجلس حضرت باید موجب آشنایی مردم با حقایق باشد و مفاهیم با ارزش در آن بیان شود، یادآور شد: در اشعاری که خوانده میشود باید حماسه امام پررنگ باشد چراکه کلید شخصیت امام حسین(ع) به تعبیر شهید مطهری حماسی بودن آن است.
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: رعایت نظم و حقالناس از مطالبی است که در مجلس عزا باید به آن توجه کنیم چرا که در مکتب اهل بیت(ع) به حقوق مردم تعرض نمیشود.
انتهای پیام/4