به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایسنا، داوود بخشایی گفت: 14 پروژه آبیاری تحت فشار و کم فشار در سطح 333.5 هکتار در 14 آبادی و روستا از محل اعتبارات ملی سامانههای نوین آبیاری سال 97 با اعتباری بالغ بر 33 میلیارد و 640 میلیون ریال در حال اجرا است.
وی اظهار کرد: برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در سال جاری اعتباری بالغ بر 33 میلیارد و 640 میلیون ریال هزینه خواهد شد که 24 میلیارد و 100 میلیون ریال سهم اعتبار کمک بلاعوض دولتی از محل اعتبارات ملی و 9 میلیارد و 540 میلیون ریال سهم مشارکت و خودیاری بهره برداران و کشاورزان است.
مدیر جهاد کشاورزی طبس با تاکید بر ضرورت تغییر روشهای آبیاری سنتی و غرقابی در مزارع و باغات شهرستان به روشهای نوین آبیاری، افزود: باتوجه به خشکسالیهای سنوات گذشته و بروز کم آبی شدید و کاهش چشمگیر آبدهی منابع آبی شهرستان، اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار و کم فشار برای حفاظت منابع آبی و افزایش بهرهوری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
بخشایی با بیان اینکه با اجرای این طرحها 14 خانوار بهره بردار از مزایای آن بهره مند میشوند، اظهار کرد: هدف از اجرای سامانههای نوین آبیاری، صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش راندمان مصرف، مکانیزه کردن فرآیند آبیاری و کاهش هزینههای کارگری است و با اجرای این سیستمها هدرروی آب 35 درصد کاهش مییابد.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان شهرستان از اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار وکم فشار، بیان کرد: معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی طبس آمادگی کامل پذیرش و اجرای طرحهای جدید سامانههای نوین آبیاری با پرداخت کمک بلاعوض دولتی(تحت فشار 130 میلیون ریال،کم فشار58 میلیون ریال بازای هر هکتار) را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی طبس بیان کرد: از کشاورزان و بهره برداران درخواست میشود برای بهره مندی از اعتبارات بلاعوض دولتی و تغییر روش آبیاری سنتی به این معاونت و مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
بخشایی یادآور شد: با توجه به تلاشهای صورت گرفته و استقبال کشاورزان، تا کنون 2342 هکتار از مزارع و باغات شهرستان به سامانههای نوین آبیاری(آبیاری تحت فشاروکم فشار) تجهیز شده است که این میزان بالغ بر24.5 درصد سطح زیر کشت محصولات زراعی وباغی شهرستان را شامل میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آبیاری , جهاد کشاورزی , طبس