به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از مهر، سیدحسین خیریه صبح دوشنبه در کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی و آب آتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: باید راهکارهایی را برای ماندگاری دام در منطقه و رفع مشکلات واردات دام بیابیم و برای آن چاره اندیشی کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه کشور افغانستان موافق صادرات دام از این کشور نیست، بیان کرد: در این حوزه باید رایزنیها صورت گرفته و راهکارهای قانونی را پیگیری و مورد بررسی قرار دهیم.
ضرورت رفع مشکلات واردکنندگان دام در مدت قرنطینه
خیریه با اشاره به ضرورت رفع مشکلاتی که واردکنندگان دام در مدت قرنطینه در مرز دارند، یادآور شد: باید از جهاد کشاورزی درخواست کنیم که عشایر با کارت شناسایی و دفترچه عشایری بتوانند دام را تحویل بگیرند.
اللهنظر اسعد زاده، رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بحث واردات دام از سالهای بسیار دور مطرح بوده است، بیان کرد: از همان ابتدا با واردات بیحساب و بی ضابطه دام به واسطه آسیبهای آن مخالف بودیم.
وی ادامه داد: باید واردات دام را ساماندهی کرده و به صورت منطقی و اصولی انجام دهیم و از طرف دیگر بر اساس اولویت این واردات از طریق تعاونیهای عشایری و مرز نشینی و اتحادیه مرزنشینان انجام شود.
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسانجنوبی با بیان اینکه شرایط کشور در سال گذشته به گونهای شد که واردات دام را ضروری کرد، افزود: متأسفانه در روند اجرای واردات با مشکلاتی رو به رو شدیم.
اسعدزاده گفت: موارد را باید با دید کارشناسی و با هدف بازکردن گرههای موجود بررسی کنیم تا بتوانیم گامی در این جهت برداریم.
وی با اشاره به اینکه برای یک دامدار نوع نژاد، میزان سازگاری نوع نژاد وارد شده با محیط و سلامت آن مد نظر است، اظهار کرد: باید با همفکری و تلاش برای رفع مسائل و موضوعات قانونی واردات دام گامهای مؤثری برداریم.
مشکلات واردکنندگان دام در مرحله اجرا
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسانجنوبی یادآور شد: در شرایط فعلی در خراسانجنوبی هیچ واردکننده دامی نیست که دچار مشکلات عدیده در مرحله اجرا نشده باشد.
مقیمی رئیس هیأت مدیره مرز نشینان خراسانجنوبی و از وارد کنندگان دام نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات حوزه صادرات دام اظهار کرد: یکی از مشکلات واردات در خراسانجنوبی این است که با توجه به بحث تعهد ارزی، مجوز واردکردن کالا به شرط صادرات داده میشود که این مسئله مشکلاتی را به همراه دارد.
وی بیان کرد: در مدت نگهداری دام در قرنطینه در مرز نیز مشکلاتی چون نبود آب برای دام وجود دارد که استفاده از تانکر آب برای این موضوع هزینههای زیادی را بر دوش وارد کننده استان میگذارد.
رئیس هیأت مدیره مرز نشینان خراسانجنوبی و از وارد کنندگان دام ادامه داد: حتی در مدت قرنطینه نیز حق ذبح دام را نداریم که این مهم نیز مسائل فراوانی را برای ما به همراه دارد.
مقیمی با بیان اینکه در خراسانجنوبی اکثر مرزنشینان و عشایر دامدار هستند، گفت: با وجود این در زمان تقسیم دام وارداتی جهاد کشاورزی تنها در صورت وجود شرایط خاص چون داشتن کارت بهداشتی اجاره دادن دام به آن مرزنشین یا عشایر را میدهد.
محمد علی بخشی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسانجنوبی نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت مراعات کردن مسائل بهداشتی مرتبط با واردکردن دام اظهار کرد: موارد و ضوابط قانونی در این زمینه چه برای روستائیان و چه عشایر کاملا مشخص است.
پنج هزار رأس دام داشتی مولد وارد قرنطینه شد
وی بیان کرد: از طرف دیگر باید بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت را جدی گرفت چرا که در غیر اینصورت عوارض آن تا مدت ها باقی خواهند ماند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسانجنوبی ادامه داد: اگر بیان میکنیم که گوشت دام داشتی باید به سمت فراروی برود به این خاطر است که در فرایند فراوری حرارت دیده و بسیاری از بار میکروبی آن کاهش می یابد و در صورت ذبح شرعی و حمل به کشتارگاه و بررسی لاشه اجازه مصرف شخصی داده میشود.
بخشی یادآور شد: از ابتدای سال پنج هزار و ۱۴۲ رأس دام داشتی مولد، ۲۷۹ نفر شتر و هزار و ۵۴۶ دام برای کشتار وارد قرنطینه شده است.
بخشی افزود: برخی از بیماریهای دامی نه تنها سایر دامها بلکه انسانها را نیز درگیر میکند و از این جهت نمیتوان از مسائل بهداشتی مرتبط با نگهداری دام صرف نظر کرد.
در این جلسه تعدادی از دامداران و واردکنندگان دام مسائل خود را مطرح کردند و در نهایت مصوب شد که عشایر با کارت شناسایی و دفترچه عشایری بتوانند دام تحویل بگیرند و مجوز واردات دام از مرز میل ۷۳ و از استانداری اخذ شود.
همچنین به واردکننده دام، اتحادیهها و تعاونیها دو ماه فرصت داده شود که بعد از ۲۸ روز قرنطینه، دام را آماده و به اعضاء تشکلها طبق ضوابط تحویل دهند.
انتهای پیام/4