طعم شیرین خدمت به زائرین اربعین/ وقتی دعای زائر دستمزد پزشک می‌شود

18 مهر 1398 ساعت 10:12

مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی گفت: در واقع رزق پزشکان در ایام اربعین تسکین درد بیماران و دعایی است که ما را با آن بدرقه می‌کنند.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، موسم راهپیمایی بزرگ اربعین فرا رسیده، کاروان‌ها یکی پس از دیگری برای رفتن آماده شده‌اند، مقصدشان سرزمین کربلاست، انگار تاریخ دوباره تکرار می‌شود اما این بار همه به کمک آمده‌اند، هرکسی با هر توانی که دارد، یکی آب می آورد و یکی طعام و دیگری از حرفه‌اش وام می‌گیرد و درمانگر می‌شود، اگر در کربلا جز حضرت زینب(س) کسی پرستاری نمی‌کرد اما در این زمان درمانگران زیادی خود را همراه این قافله می‌کنند تا اندکی التیام بخش زخم زائران مسیر عشق باشند...
روایت امروز از موکبی خراسانی است که نام فرزند مولایشان شاه خراسان را برای آن انتخاب کرده‌اند یعنی "جواد الائمه(ع)"؛ برای این انتخاب دو دلیل می‌آورند: اول اینکه محل خدمت آن‌ها به زوار نازدانه حضرت زهرا(س) حرم امامین جوادین(ع) در شهر کاظمین است و دوم اینکه با این نام‌گذاری خود را ذیل توجهات حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) می‌دانند تا هر بار که نام جوادالائمه(ع) به میان می‌آید هم ذکر باشد و هم شفا ... 
اثبات و اعتقاد به این ادعا نیز در گفته محمدرضا فخر، مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی زمانی که از نجات جان همکارانش در سانحه اتوبوسی که اعضای تیم را به سمت عراق می‌برد و در کرمانشاه تصادف می‌کنند و هیچ یک کوچکترین آسیبی نمی‌بینند، کاملا پیداست.
همزمان با اوج‌گیری سفرهای اربعین و حضور موکب‌های خدماتی در مسیر پیاده‌روی اربعین در سطح کشور، از استان خراسان‌جنوبی نیز موکب‌های خدماتی متعددی در عراق استقرار می‌یابند، اما جای خالی یک موکب درمانی احساس می‌شود و در سال 95 با همکاری بسیج جامعه پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و متخصصان این حوزه، زمینه برطرف شدن این نیاز با سازماندهی پزشکان متخصص برای خدمت به زائرین فراهم می‌شود.
به دلیل اینکه تعداد زیادی موکب درمانی در مسیر نجف به کربلا وجود داشت، تصمیم بر این شد موکب جوادالائمه(ع) در کاظمین مستقر شود چراکه تعداد زیادی از زوار ایرانی بعد از راهپیمایی اربعین به کاظمین می‌آیند و نیازمند خدمات درمانی هستند.
تجهیزات این موکب با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهیه و به عراق منتقل می‌شود و البته بعد از پایان کار موکب بخشی از این تجهیزات در عراق باقی می‌ماند و حالا بعد از سه سال حضور، تجربه پزشکان این تیم نیز بالاتر رفته و می‌دانند با تعداد بیشتری بیمار و مراجعه‌کننده روبه‌رو هستند، هرچند امکانات آن‌ها از همان سال اول استاندارد یک درمانگاه را داشت اما اکنون تعداد دستگاه‌ها و میزان دارو افزایش داشته است.

ویزیت روزانه 1300 نفر
محمدرضا فخر با بیان اینکه تنها موکب بهداشتی از خراسان‌جنوبی هستیم که در عراق مستقر است، اظهار داشت: در کاظمین تنها یک درمانگاه بسیار کوچک داخل حرم وجود دارد که شرایط خاصی برای تأمین دارو دارد و اگر فردی شرایط خاصی داشته باشد به بیمارستان‌ها ارجاع داده می شود و نمونه سیستم درمانی این موکب در اطراف حرم وجود ندارد.  
وی با بیان اینکه سال 95 در اولین سفر تعداد 25 پزشک، پرستار و پیراپزشک در این موکب مشغول خدمت‌رسانی شدند، گفت: خدمات بسیاری خوبی با کمک همکاران به زائرین ارائه شد و خدمات مناسب موکب سبب استقبال دیگر همکاران در سال‌های بعد شد.

روایت قرعه‌کشی برای خدمت
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی عنوان داشت: هر سال تعداد بیشتری از همکاران پزشک برای خدمت‌رسانی به زائرین در موکب حضور پیدا می‌کنند اما به دلیل محدودیت فضا از میان آن‌ها قرعه‌کشی می‌شود و تعدادی توفیق حضور دارند و امسال نیز بیش از 40 نفر پزشک عمومی، متخصص، دندان‌پزشک، پرستار و پیراپزشک در این موکب حضور دارند.
فخر با بیان اینکه خدمات موکب در ایام اربعین  شامل خدمات بهداشتی، درمانی، توصیه‌های بهداشتی، ویزیت بیماران، توزیع دارو و خدمات این‌چنینی است، افزود: تقریبا روزانه بین هزار تا هزار و300 بیمار مراجعه داشته و خدماتی از قبیل تزریقات، پانسمان و دندان‌پزشکی دریافت می‌کنند.
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه تمام خدمات به صورت داوطلبانه و رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ‌گفت: سال گذشته خدمات طب ایرانی اسلامی مانند ماساژ و دمنوش‌های مختلف را به زائرین ارائه دادیم و امسال نیز این خدمات را خواهیم داشت.

تلاش شبانه‌روزی بدون احساس خستگی
فخر انگیزه اصلی پزشکان از حضور در این نوع خدمت‌رسانی را علاقه به حضرت اباعبدالله(ع) دانست و گفت: عشق و علاقه و ارادت همکاران است که باعث می‌شود شبانه‌روزی و بدون احساس خستگی در آنجا خدمت کنند.
وی ادامه داد: شاید انتظار است این پزشکان امکانات خاصی در اختیارشان باشد یا در هتل اقامت کنند اما بسیاری از این پزشکان که در سیستم بهداشت و درمان استان شاغل هستند مرخصی می‌گیرند و با کمترین توقع و با هزینه‌های شخصی خود در این سفر حضور پیدا کرده و آنجا نیز محل استراحتشان در چادر سایر زوار است.

سبقت برای خدمت...
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که علی‌رغم شیفت‌بندی برای حضور پزشکان در موکب، همکاران قبل از اینکه زمان حضور آن‌ها فرا برسد از همکارشان می‌خواهند شیفت را به آن‌ها بدهند.
فخر عنوان داشت: حضور پزشکان از بخش‌های مختلف درمانی و بهداشتی استان از مزیت‌های این موکب است و چنان شور، شوق و عطش برای حضور در مراسم دارند که حدود سه ماه قبل از ایام محرم ثبت‌نام می کنند و  اظهار تمایل برای حضور دارند.
وی با بیان اینکه نام امام جواد(ع) در این موکب توفیقاتی زیادی نصیب من و همکارانم کرده است، گفت: در همان ایام بیمارانی با مشکلات خاص داشتیم که به دلیل برخی محدودیت‌ها امکان درمان آن‌ها نبود اما ائمه اطهار(ع) کمک کردند و مشکلات آن بیمارها رفع شد.
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در سال اول چون تجربه‌ای از میزان حضور مراجعین نداشتیم داروی کمتری همراه بردیم چراکه برنامه‌ریزی برای حضور 300 تا 400 بیمار در روز بود ولی در همان روزهای اول حدود هزار و 200 نفر مراجعه‌کننده داشتیم و بعد از چهار روز ذخیره دارویی تمام شد و باز هم عنایت ویژه ائمه اطهار(ع) سبب شد  تا دارو از مکان‌های مختلف تأمین شود.
فخر ابراز داشت: حضور در کنار نزدیک‌ترین قسمت به حرم امامین جوادین(ع) در روحیه دوستان بسیار مؤثر بود و به عنوان نمونه سال گذشته یکی از پزشکان خانم که برای اولین سال مشرف شدند نگران عدم تحمل شرایط محیطی بودند اما روز آخر با نگاه بسیار معنوی و رضایت از خدمتی که انجام دادند آنقدر به لحاظ روحی متحول شدند که تقاضا داشتند هرسال جزو این تیم باشند.

بیماری که اشک پزشکان را درآورد
وی افزود: رفت و برگشت از این سفر حدود 12 روز طول می‌کشد و برای پزشکان به لحاظ مادی هزینه دارد اما آنچه سبب می‌شود بار دیگر این سفر را انتخاب کنند عشق و علاقه خدمت به زوار است، چراکه هرکسی طعم شیرین خدمت را می‌چشد سال بعد مشتاق‌تر و زودتر از دیگران می‌خواهد نام او در کاروان خدمت‌رسانی به زوار ثبت شود.
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی از خاطره شیرینی که اشک همه پزشکان را درآورد این چنین سخن گفت: سال گذشته، روز اول حضورمان در کاظمین و قبل از اینکه امکانات را مستقر کنیم خانم زائر ایرانی با درد دندان بسیار شدید به ما مراجعه کرد، هنوز امکانات مستقر نشده بود و همکار دندان‌پزشک درحالی که مشغول آماده‌سازی یونیت بود، به خاطر درد بسیار شدید این خانم با سرعت اقدامات لازم را برای کاهش درد انجام داد و بعد از آن به قدری این خانم از صمیم قلب دعاگوی همکار ما شد که اشک همه پزشکان را درآورد و تعبیر خانم این بود که جان من را نجات دادید.
فخر ادامه داد: در واقع رزق پزشکان در آنجا تسکین درد بیماران و دعایی است که ما را با آن بدرقه می‌کنند.
وی بیان داشت: در ایام اربعین عنوان ایرانی و عراقی مطرح نیست و همه به عشق امام حسین(ع) در این مسیر حرکت می‌کنند.

محبت عراقی‌ها ثابت شده است
مسؤول موکب امدادی و بهداشتی جوادالائمه خراسان‌جنوبی تصریح کرد: محبت عراقی‌ها ثابت شده است؛ زمانی که آنها با اصرار خانه‌های خود را در اختیار زوار قرار می‌دهند و از دل و جان برای زائران هزینه می‌کنند.
فخر در پایان صحبت‌هایش اینگونه گفت: این سفر با هیچ چیزی نه قابل قیاس است و نه قابل مبادله، این سفر بی‌شباهت به حس مادری که چندین سال از فرزندش دور بوده نیست، کدام مادر حاضر می‌شود مابه ازای مادیات از دیدار فرزندش محروم شود؟
به راستی که بهره معنوی سفر اربعین با هیچ چیزی قابل قیاس نیست، در اربعین به خوبی شاهد هستیم که عشق به امام حسین (ع) جهانی شده است و قطعه شعر زیر را بهتر درک می‌کنیم "این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست... این چه شمعی است که جان‌ها همه پروانه اوست...

انتهای پیام/4


کد مطلب: 24319

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/24319/طعم-شیرین-خدمت-زائرین-اربعین-وقتی-دعای-زائر-دستمزد-پزشک-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir