الزام کارخانجات به نصب نشانگر رنگی تغذیهای/ معرفی ۱۵ واحد متخلف به مراجع قضایی خراسانجنوبی
20 مهر 1398 ساعت 17:16
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متذکر شد: تمام واحدهای تولیدی موظف به درج نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی مواد غذایی هستند زیرا نشانگر رنگی تغذیهای راهنمایی مهم برای نشان دادن اطلاعات تغذیهای محصولات غذایی است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، کبری ناصری ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا، اظهار داشت: سازمان فائو 16 اکتبر مصادف با 24 مهرماه را بهنام روز جهانی غذا نامگذاری کرده تا آحاد جامعه نسبت به بحث غذا حساستر شوند.
وی بیان داشت: بهدلیل اهمیت غذا سازمان خواروبار و کشاورزی یا فائو (fao) همه ساله در سالگرد تأسیس خود شعاری را مطابق با ضرورتها و مسائل موجود در جامعه ارائه میدهد که شعار امسال «رفتار ما آینده ما را میسازد، رژیم غذایی سالم» است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه روز جهانی غذا یکی از شناخته شدهترین مناسبتهای ملی ما است، تصریح کرد: تهیه غذای ایمن حق هر مصرف کنندهای است لذا هدف وزارت بهداشت این است که الگوی تغذیه اصلاح شود و شاهد کاهش مصرف نمک، قند و چربی در کشور باشیم.
ناصری با اشاره به اهمیت رعایت نشانگرهای رنگی تغذیه، مطرح کرد: یکی از اهداف بزرگ وزارت بهداشت برای ارتقای سلامت جامعه استفاده از نشانگر رنگی سلامت است که مانند چراغ راهنمایی عمل کرده و تمام افراد جامعه به راحتی میتوانند آن را درک کنند.
وی با اعلام اینکه 98 درصد از محصولات تولیدی استان دارای نشانگر تغذیهای هستند، تبیین کرد: طرح پایش برچسب در استان طی 14 دوره انجام شد که در این راستا دو هزار و 800 محصول ارزیابی شدهاست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متذکر شد: تمام واحدهای تولیدی موظف به درج نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی مواد غذایی هستند زیرا نشانگر رنگی تغذیهای راهنمایی مهم برای نشان دادن اطلاعات تغذیهای محصولات غذایی است.
ناصری با تأکید بر اینکه تمامی محصولات غذایی و آشامیدنی بهجز شکر، نمک، قند و آب که از وزارت بهداشت پروانه میگیرند مشمول این نشانگر هستند، تبیین کرد: این نشانگر با رنگهای قرمز، نارنجی و سبز نمادی از میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس است.
وی از فعالیت 74 کارخانه مواد غذایی و بهداشتی در استان خبر داد و افزود: از این تعداد 72 کارخانه مواد غذایی و آشامیدنی و دو مورد کارخانه تولید مواد آرایشی و بهداشتی هستند که طی شش ماه نخست امسال 438 مورد بازرسی از این کارخانجات در استان انجام شدهاست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه طی شش ماه نخست امسال 173 داروخانه بازرسی شدند، ادامه داد: همچنین طی این مدت 11 مورد از عطاریها، 60 مورد از فروشگاههای آرایشی و بهداشتی، 36 مورد فروشگاههای خوراکی و 9 مورد مراکز فروش تجهیزات پزشکی در استان مورد بازرسی قرار گرفت.
ناصری ادامه داد: طی بازرسیهای انجام شده 29 قلم داروی گیاهی قاچاق شامل 437 عدد به ارزش ریالی 12 میلیون و 990 هزار ریال، 42 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به ارزش 46 میلیون و 852 هزار ریال و 18 قلم مواد خوراکی و آشامیدنی قاچاق به ارزش 37میلیون و 551هزار ریال در استان کشف شدهاست.
وی تصریح کرد: در شش ماه نخست امسال 164 مورد بازرسی مشترک با ارگانهای ذیربط انجام شده که طی این بازرسیها 15 مورد بهدلیل تخلفات به مراجع قضایی استان معرفی شدهاست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از 248 مورد نظارت بر تولیدات پس از عرضه در بازار، صدور چهار مورد گواهی بهداشتی صادراتی و صدور 54 فقره پروانه ساخت برای کارخانجات تولیدی در استان طی شش ماه نخست امسال خبر داد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 24359