شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۹

حرکت رو به جلوی خراسان جنوبی در توسعه کشت‌های گلخانه‌ای/ فارغ‌التحصیلان به کارگیری می‌شوند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: تفاهم‌نامه‌‌ای برای ایجاد یک هزار کشت گلخانه‌ای در استان منعقد شده که با هدف ایجاد اشتغال پایدار و افزایش بهره‌وری آب و خاک و رونق تولید کشاورزی صادرات محور اجرایی می‌شود.
حرکت رو به جلوی خراسان جنوبی در توسعه کشت‌های گلخانه‌ای/ فارغ‌التحصیلان به کارگیری می‌شوند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای یکی از سیاست‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی در برنامه‌های ششم و هفتم توسعه است که با هدف افزایش بهره‌وری آب و افزایش تولید و درآمد کشاورزان و توسعه صادرات انجام می‌شود.
مزیت‌های تولید به روش گلخانه‌ای با راندمان بسیار بالا ضمن استفاده حداقلی از منابع آبی و سطح مورد نیاز تنها بخشی از برتری‌های این روش نسبت به کشت در فضای باز است.

ایجاد اشتغال برای 8 هزار نفر در مجتمع‌های گلخانه‌ای خراسان جنوبی
در این اساس در سفر هفته قبل معاون رئیس جمهور و جمعی از وزرا به استان تفاهم‌نامه‌هایی در راستای توسعه و رونق اشتغال منعقد شد که یکی از این تفاهم‌نامه‌ها بین شرکت شهرک‌های کشاورزی و استانداری در زمینه یک هزار کشت گلخانه‌ای و مجتمع‌های گلخانه‌ای بود و این نشان از حرکت جدید برای ایجاد اشتغال پایدار در استان است.
در همین راستا میزگرد تخصصی نهضت گلخانه‌ای با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس سازمان نظام مهندسی و مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی استان و برخی از خبرگزاری‌ها برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی صبح امروز در این میزگرد اظهار داشت: ایجاد یک هزار هکتار گلخانه در استان با هدف ایجاد اشتغال پایدار و افزایش بهره‌وری آب و خاک و رونق تولید کشاورزی صادرات محور اجرایی می‌شود.
مشیرالحق عابدی تصریح کرد: در این راستا دولت در تامین 190 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای کمک به زیرساخت‌ها و توسعه گلخانه‌ها مشارکت دارد.
وی گفت: از یک هزار هکتار شهرک گلخانه‌ای در استان تعداد 700 هکتار شهرک گلخانه‌ای، 150 هکتار مجتمع بارگاه‌های زرشک، 100 هکتار مجتمع‌های دامداری و 50 هکتار شهرک‌های شیلات است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی افزود: با راه‌اندازی این شهرک گلخانه‌ای در استان برای 8 هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد می‌شود و سالانه 280 هزار تن انواع محصولات کشاورزی صادرات محور تولید خواهد شد که ارزآوری بالایی طی دو سال دارد.

تولید محصول صادرمحور در اولویت است
عابدی با بیان اینکه اگر محصولات جنبه صادرات داشته باشد به طور قطع با کیفیت بالایی تولید خواهد شد اظهار داشت: تولید محصول صادرمحور در اولویت است هر چند این محصولات در استان و کشور نیز به فروش می‌رسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: از تعداد یک هزار هکتار تنها 700 هکتار مرتبط با گلخانه‌ها است و 300 هکتار دیگر نیز مربوط به بارگاه‌های زرشک و دامی و شیلات خواهد بود؛ خراسان جنوبی، یزد، سمنان و قم استان‌هایی هستند که برای پرورش ماهی تیلاپیا مجوز گرفتند و این امکان پرورش برای آن‌ها مقدور شده است.

سطح زیرکشت گلخانه‌ا‌ی در خراسان جنوبی پایین است
عابدی با بیان اینکه باید سرمایه گذاران ابتدا ورود کنند تا از حمایت‌های لازم برخوردار شوند افزود: یزد یکی از استان‌های موفق در زمینه کشت گلخانه‌ای بوده و تاکنون نیز کارشناسانی از استان خراسان جنوبی به یزد اعزام شده و بازدید کردند تا از تجربیات یزد در این زمینه استفاده کنیم.
وی گفت: سطح زیرکشت گلخانه‌ا‌ی در خراسان جنوبی کم بوده که با این تفاهم نامه اقدام بزرگی رقم خورده است و شیلات هم به صورت تجمیعی و هم انفرادی می‌توان در استان انجام داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: بحث آموزش‌ها به متقاضیان و انتقال تجربه و شناسایی سرمایه گذران در این زمینه مهم است و سند سازگاری با کم آبی نیز دلیلی برای ایجاد گلخانه‌ها در استان است.

مجتمع‌های گلخانه‌ای ظرفیتی مناسب برای اشتغال 2700 کارشناس بخش کشاورزی
 رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی نیز در این میزگرد بیان کرد: تعدادی از  کارشناسان ناظر، فنی و طراح اجرایی این طرح آموزش‌های لازم را فرا گرفتند.
محمد جاده‌گی گفت: حدود 600 نفر در استان در این رشته آموزش دیدند و تاکنون 100 نفر از کارشناسان و فارغ التحصیلان آماده در استان آموزش داده شده تا در این طرح به کار گرفته شوند.
وی افزود: در حال حاضر نیز برای کشت گلخانه‌ای به متقاضیان فراخوان داده شده و 60 هکتار آماده شده که بسیاری از افراد در این زمینه اعلام آمادگی کردند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: 2 هزار و 700 نفر کارشناس بخش کشاورزی و متخصص در سطح استان وجود دارد که برای اشتغال آنها فکر خوبی شده است.

رشد درآمد کشاورزان با ایجاد مجتمع‌های گلخانه‌ای
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی نیز در این میزگرد بیان کرد: این گلخانه‌ها می‌توانند در صرفه جویی مصرف آب نقش بسزایی داشته باشند و افزایش تولیدات رشد چند برابری نسبت به فضای باز داشته باشند.
حسین امامی، گفت: این پروژه شامل بخش شهرک‌های گلخانه‌ای بوده و در مقیاس کوچک هم منابع آبی با کیفیت دارد و این سبب رشد درآمد کشاورزان و اشتغال پایدار، کنترل بهره وری آب و تامین معیشت مردم می‌شود.
وی عنوان کرد: زیرساخت‌های کامل برای ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای در استان پیش بینی شده و هر شهرستان یک شهرک گلخانه‌ای خواهند داشت و شاهد توسعه سطح کشت محصولات خواهیم بود.

وجود 8 مجتمع گلخانه‌ای در خراسان جنوبی
مدیر شرکت شهرک‌های جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در سطح استان هشت مجتمع گلخانه‌ای وجود دارد که در شهرستان طبس برای ایجاد شهرک خصوصی مجوز داده شده است.
محمدحسین اکبری، با بیان اینکه در حال حاضر نیز برای احداث مجتمع گلخانه‌ای خصوصی در خوسف مجوز داده شده است گفت: در شرکت شهرک‌ها برای مجتمع‌های گلخانه‌ای در اراضی خصوصی و دولتی مجوز داده می‌شود.
وی تصریح کرد: برخی زیرساخت‌ها از محل اعتبارات استانی و ملی برای این مجتمع‌ها تامین می‌شود و به کشاورزان که در عرصه کشاورزی فعالیت می‌کنند توصیه می‌شود در کشت گلخانه‌ای ورود کنند.
مدیر شرکت شهرک‌های جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: سال گذشته 12.5 هکتار سطح گلخانه در استان افزایش یافت و این تفاهم نامه نیز در تسریع تعهدات کمک کرده و در سال جاری 6 هکتار گلخانه ایجاد شده و 35 هکتار دیگر به بانک‌ها برای اخذ تسهیلات معرفی شدند.
اکبری با بیان اینکه تا پایان سال جاری نخستین تولید ناشی از این طرح را در استان خواهیم داشت افزود: علاقه‌مندان برای ثبت نام کشت گلخانه‌ای می‌توانند به شرکت شهرک‌های کشاورزی در خیابان پاسداران مرکز استان و یا هم به ادارات جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مراجعه کنند و جواز تاسیس نیز برای آنها صادر می‌شود.
وی با بیان اینکه پروانه بهره‌برداری بدون هیچ مشکلی صادر می‌شود گفت: بسیاری از مکان‌ها برای توسعه کشت گلخانه‌ای توسط جهاد کشاورزی شناسایی شده است.

پرداخت تسهیلات 5 ساله به سرمایه گذاران کشت گلخانه‌ای در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در میزگرد تخصصی نهضت گلخانه‌ای اظهار داشت: هدف ما در کشت‌های گلخانه‌ای تولید محصول در محل و مکانی است که امکان تولید محصول در آن نیست و هدف بعدی نیز تولید در زمانی باشد که در فضای آزاد امکان برداشت محصول نیست.
غلامرضا قوسی ادامه داد: افزایش تولید در واحد سطح و تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصول تولید شده، صرفه جویی در مصرف آب و امکان بازاریابی منظم از جمله مزایای کشت‌های گلخانه‌ای است.
وی اظهار داشت: باید برای بازار فروش و بازاریابی مشخص نیز در این طرح برنامه‌ریزی شود و تعیین زمان‌های سال برای میزان تولید محصول و تعیین نوع و ویژگی محصول، نوع خاک از نظر بافت، میزان آهک و دستمزد کارگر و مسافت گلخانه تا بازار فروش و جمع‌آوری اطلاعات علمی به منظور جلوگیری از اشتباهات از جمله الزامات برای کشت گلخانه‌ای است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: از محل بند الف تبصره 18 تسهیلات پنج ساله با بهره هفت درصد برای اجرای سازه و کشت گلخانه‌ای به سرمایه گذاران پرداخت می‌شود.
قوسی با بیان اینکه 190 میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت‌های مجتمع گلخانه‌ای در استان است بیان کرد: باید برای جمعیت فارغ‌التحصیل استان اشتغال پایدار ایجاد شود که این طرح در اشتغال آنها کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با خشکسالی و کمبود آب مواجه است بنابراین باید از قطره قطره آب استفاده کرد گفت: نیاز به اشتغال و درآمد پایدار داریم که باید این مشاغل را در استان ایجاد کنیم و زیرساخت‌های مجتمع‌های گلخانه‌ای آماده و به متقاضیان واگذار می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند به صورت انفرادی نیز کشت گلخانه‌ای داشته باشند و برای گلخانه‌های کوچک مقیاس کمتر از 300متر توسط صندوق کارآفرینی امید تسهیلات ارائه می‌شود و هیچ محدودیتی برای کشت گلخانه‌ای وجود ندارد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۴۳۶۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , جهاد کشاورزی , گلخانه