به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایسنا، احمد بیکس اظهار کرد: محصولات استراتژیک خراسان جنوبی شامل؛ زعفران، زرشک، عناب و گیاهان دارویی است.
وی با بیان اینکه حدود 60 تن زعفران به صورت سالانه در استان تولید میشود، افزود: در حوزه زعفران از نظر بستهبندی مشکلی نداریم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بحث فرآوری زعفران بسیار مهم است، تصریح کرد: عصارهگیری و یا تولید شربت از بخشهای فرآوری است.
بیکس با بیان اینکه در این قسمت 10 درصد از زعفران یعنی معادل حدود 6 و نیم تن فرآوری میشود، اظهار کرد: به طور سالانه 70 هزار تن زرشک در استان تولید میشود که از این مقدار حدود 40 مجوز واحد فرآوری و بستهبندی صادر کردیم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: از این تعداد قسمت اعظم آن بارگاههای زرشک بزرگی هستند که در آن زرشک خشک و بستهبندی میشود.
سهم 15 درصدی فراوری زرشک استان
بیکس با بیان اینکه 12 واحد دیگر نیز به شکل تخصصی کار میکنند، افزود: از 70 هزار تن تولید زرشک توان صنایع تبدیلی در بستهبندی و فرآوری 45 درصد است که از این مقدار 15 درصد فرآوری و 30 درصد بستهبندی است.
وی با اشاره به محصول عناب، تصریح کرد: سالانه حدود شش هزار تن عناب در استان تولید شده و در مورد این محصول در بستهبندی مشکل خاصی نداریم، اما کارخانه خاص بستهبندی عناب در استان وجود ندارد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: حدود یک درصد محصول فرآوری میشود که در این راستا یک کارخانه فرآوری در خوسف در حال فعالیت است.
بیکس ادامه داد: پنج کارخانه فرآوری عناب در حال تاسیس است که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زرشک , جهاد کشاورزی