بحران در کمین شهر بیرجند/ بستر و حریم رودخانه چهارده قابل شناسایی نیست!
1 آبان 1398 ساعت 10:40
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با اعلام اینکه متأسفانه ظرفیت کانال پرهباغ بسیار کم و تنها 15 متر مکعب در ثانیه ظرفیت دارد، گفت: باید در این زمینه چارهای اندیشیده شود.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند ظهر امروز با حضور دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند، شهردار منطقه یک بیرجند و جمعی از مسؤولان برگزار شد.
هاشم طوقی دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با اشاره به وقوع بارانهای سیلآسا و خسارتزا در سال گذشته، گفت: سال گذشته شاهد بارندگیهای بسیاری در کشور و همچنین در خراسانجنوبی بودیم که خسارات زیادی را به اموال مردم وارد کرد.
وی از انجام اقدامات پیشگیرانه در راستای مدیریت سیلابها در شهر بیرجند خبر داد و بیان داشت: این اقدامات کافی نیست و باید اقدامات دیگری نیز انجام دهیم تا شاهد وقوع سیلاب در بیرجند نباشیم.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند عنوان کرد: سال گذشته در خصوص وضعیت سیلابها در بیرجند دچار مشکلاتی شده بودیم و در این راستا اقدام به لایروبی و خاکبرداری در کانالها و مسیر سیلابها کردیم اما متأسفانه به خاطر حجم زیاد بارندگیها این خاکریزها از بین رفت.
ظرفیت بسیار کم کانال پرهباغ/ ارائه 2 راهکار
طوقی خواستار همکاری سایر دستگاههای اجرایی در زمینه مدیریت سیلابها شد و تبیین کرد: دو کانال اصلی در بیرجند وجود دارد و این کانالها شامل کانال پرهباغ در جنوب و شاهرود در شمال شهر بیرجند است و متأسفانه خروجی این کانالها به سمت عباسآباد و معصومیه است که در زمان بارندگی مشکلاتی را به وجود میآورد.
وی با اعلام اینکه متأسفانه ظرفیت کانال پرهباغ بسیار کم و تنها 15 متر مکعب در ثانیه ظرفیت دارد و باید در این زمینه چارهای بیاندیشیم، بیان داشت: در خصوص افزایش ظرفیت کانال پرهباغ دو راه حل پیشنهاد شده که شامل بزرگتر کردن کانال و یا منحرفکردن آب کانال از سر شاخهها است.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند با بیان اینکه برای منحرفکردن آب کانال باید اقدام به تملک واحدهای مسکونی که در مسیر این کانال ساخته شده کنیم که این مهم نیازمند هزینه بالایی است و از توان شهرداری خارج است، تبیین کرد: حد فاصل بلوار آوینی تا کانال پرهباغ بیشترین مشکل را در زمان بارندگیها دارد.
بستر و حریم رودخانه چهارده قابل شناسایی نیست!
طوقی از شناسایی نشدن بستر و حریم رودخانه چهارده بیرجند خبر داد و عنوان کرد: برخی افراد در این رودخانه اقدام به نخالهریزی کرده و این نخالهها در زمان بارندگی وارد حریم رودخانه و کانالهای شهر میشود و ظرفیت عبور روانآبها را کاهش میدهد.
وی با اعلام اینکه شبکه ارتباطی که در شهرداری بیرجند استفاده میشود دیجیتال نیست، افزود: به دنبال این هستیم تا سیستم مدیریت بحران شهرداری را دیجیتال کنیم تا در زمان وقوع حوادث دچار مشکل نشود و برای این موضوع به اعتباری بالغ بر 400 میلیون تومان نیاز داریم.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بیرجند خواستار همکاری استانداری و فرمانداری شد و افزود: اگر بهترین تجهیزات را داشته باشیم اما نتوانیم نیروهای خود را درست هدایت کنیم قطعا به نتیجه مطلوبی دست نخواهیم یافت.
بحران در کمین شهر بیرجند!
حسن خانزاد شهردار منطقه یک بیرجند گفت: در خصوص بحث سیلابها مشکل اصلی شهر بیرجند کانال پرهباغ است که متأسفانه حوزه آبریز آن طی سالهای اخیر افزایش چندانی پیدا نکرده که باید در این خصوص فکری شود.
وی با بیان اینکه شرکت آب منطقهای در خصوص مشکل کانال پرهباغ اقداماتی انجام داده و در حال منحرف کردن آبریز این کانال در خارج از شهر است، افزود: کانال پرهباغ 50 سال است که در زمان بارندگیها جوابگو بوده اما این موضوع در صورتی وجود داشته که مسیر آن باز بوده است.
موضوع کانال پرهباغ بسیار بحرانی است
شهردار منطقه یک بیرجند بر لزوم جدی گرفتن بحران جنوب شهر بیرجند که منتهی به کانال پرهباغ میشود تأکید و مطرح کرد: موضوع کانال پرهباغ بسیار بحرانی و باید به آن بیشتر بپردازیم.
محمد محمدزاده معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با تأکید بر اینکه برای مدیریت سیلابها در همه دستگاههای متولی باید پای کار بیایند، اگر شرایط بحرانی در سطح شهر ایجاد شود همه باید کمک کنند تا بتوانیم آن بحران را در کوتاهترین زمان ممکن دفع کنیم.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری در خصوص کانالهای حادثه آفرین شهر، مطرح کرد: این کانالها توسط کارشناسان بازدید شده و مشکلات و موانع موجود بر سر راه این کانالها را بررسی و به دنبال رفع آن ها هستیم.
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند همچنین از عدم حضور شرکت آب منطقهای در این جلسه گلایه و عنوان کرد: با توجه به اینکه آب منطقهای ضلع اصلی این ستاد است اما در جلسه حضور ندارد و باید جلسهای با این اداره در خصوص گرفتن مشاور برای دفع سیلابها و تأمین اعتبارات برگزار شود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 24485