به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، مهدی عصمتیپور اظهار داشت: در اواخر مهرماه و اوایل آبانماه هر سال و با سرد شدن هوا، فصل برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران استان خراسانجنوبی قطب تولید زعفران ایران و جهان آغاز میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سطح زیرکشت زعفران استان 16 هزار 703 هکتار است، بیان داشت: زعفران تولیدی استان به دلیل برداشت غنچه قبل از باز شدن از کیفیت، عطر و قدرت رنگدهی زیادی برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اعلام اینکه سال گذشته 63 تن زعفران خشک از سطح مزارع استان برداشت شد، مطرح کرد: پیشبینی میشود امسال 67 تن زعفران از اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت شود.
عصمتیپور تبیین کرد: محصول زعفران بهعنوان یکی از مهمترین منابع درآمدزایی و اشتغال مردم این استان به شمار میرود که در مجموع 38 هزار نفر در استان همزمان با فصل برداشت زعفران، مشغول برداشت طلای سرخ از سطح مزارع استان هستند.
وی از افزایش شش درصدی تولید زعفران در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: بیشترین سطح زیرکشت زعفران در خراسانجنوبی به شهرستان قاین اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اضافه کرد: استفاده از آب شیرین برای آبیاری، استفاده نکردن از کود شیمیایی، مهارت و تجربه کشاورزان، برداشت زعفران در صبح زود و نگهداری مناسب این محصول از دلایل مرغوبیت زعفران خراسانجنوبی است.
عصمتیپور با اعلام اینکه برداشت زعفران در استان تا آذرماه ادامه دارد، عنوان کرد: زعفران تولید شده در خراسانجنوبی مشتریان زیادی در کشورهایی چون آلمان، آمریکا، اسپانیا و حاشیه خلیج فارس دارد.
وی خاطرنشان کرد: قدمت طلای سرخ در استان خراسانجنوبی به عنوان استانی که با کیفیتترین زعفران دنیا را دارد به 800 سال قبل برمیگردد و بین 20تا 30 درصد کل تولید زعفران کشور از آن خراسانجنوبی است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زعفران , جهاد کشاورزی