دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۵

موقوفه سبز با سند اشتغالزایی

تاکنون طرح‌های متفاوتی برای استفاده از موقوفه شوکت‌آباد بیرجند ارائه شده که یکی از آن‌ها استفاده از ظرفیت مزرعه برای کشت گیاهان مختلف بوده استکه اشتغالزایی و برکت بسیاری را به همراه داسته است.
موقوفه سبز با سند اشتغالزایی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، یکی از موقوفات شاخص در استان خراسان جنوبی موقوفه محمد ابراهیم و محمد اسماعیل شوکت‌الملک است که روستا و زمین‌های اطراف و باغ و عمارت شوکت‌آباد را دربرمی‌گیرد.
موقوفه باغ و عمارت شوکت‌آباد در ۵ کیلومتری شرق بیرجند، کنار جاده بیرجند-زاهدان، در روستای شوکت‌آباد قرار دارد.
احداث این باغ مربوط به دوره قاجار و از املاک امیراسماعیل خان شوکت‎‌الملک بوده و به عنوان سکونتگاهی ییلاقی استفاده می‎‌شده و به دلیل آنکه وی وارث و فرزندی نداشت، اموال او به برادرش محمدابراهیم خان رسیده است.
تاکنون طرح‌های متفاوتی برای استفاده از این موقوفه ارائه شده که یکی از آن‌ها استفاده از ظرفیت مزرعه برای کشت گیاهان مختلف بوده است.

برداشت ۳۱۵ تن ذرت از موقوفه شوکت آباد
حجت‌الاسلام پرویز بخشی‌پور، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: امسال در زمینی به مساحت هفت هکتار از موقوفه شوکت‌آباد ذرت کاشت شده و در هر هکتار ۴۵ تن ذرت برداشت شد که سال گذشته این میزان ۳۰ تن در هر هکتار بوده است.
وی اظهار کرد: موقوفه باغ و عمارت شوکت‌آباد با وسعتی در حدود ۸.۵ هکتار با شماره ۲۳۶۳ در سال ۱۳۷۸هـ . ش در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی افزود: شش دانگ مزرعه و قنات شوکت‌آباد وقفی است و این موقوفه دو وقف‌نامه به نام محمد ابراهیم و امیراسماعیل شوکت‌الملک دارد که ۳۷ نیت در دل آن قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه امسال در مزرعه الگویی فدک شوکت‌آباد بیرجند در حدود هفت هکتار ذرت کاشت شد، بیان کرد: در هر هکتار ۴۵ تن ذرت برداشت شد که سال گذشته این میزان ۳۰ تن در هر هکتار بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی یادآور شد: درآمد این محصول صرف نیات واقف و صرف گسترش و هزینه‌های مزرعه الگویی فدک شوکت‌آباد خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۴۵۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , وقف , اوقاف , خراسان جنوبی