به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم، حجت الاسلام و المسلمین نوروزپور، مدیرکل امور بقاع و اماکن متبرکه کشور در مراسم بازدید از امامزاده شاه سلیمانعلی(ع) شهرستان خوسف، علت نامگذاری دهه وقف که از ۴ آبان آغاز شده و تا ۱۳ آبان ماه ادامه دارد را همزمان شدن آن با رحلت نبی مکرم اسلام(ص)، بزرگترین و اولین واقف جهان اسلام دانست و تصریح کرد:سازمان اوقاف و امور خیریه در این دوران، برنامه های متنوعی را در دستورکار خود قرار داده است که از جمله آن می توان به برپایی نمایشگاه ویژه در حوزه های مختلف، مراسم تجلیل از واقفین و هیأت امنای بقاع، استفاده از بیانات کارشناسان در کل استان های کشور و برپایی نمایشگاه های دستاوردهای موقوفات در جوار بقاع متبرکه اشاره کرد.
وی از وجود ۱۸۰ هزار موقوفه در کشور خبرداد که ۹۰ هزار مورد آن انتفاعی و مابقی منفعتی است و بیان کرد:در کشور، نزدیک به ۸ هزار و ۷۶۷ بقعه وجود دارد که آرامگاه امامزادگان، مشاهیر، علما و بزرگان است و برنامه های فرهنگی از قبیل؛ طرح آرامش بهاری در ایام نوروز، سوگواره بصیرت عاشورایی در ایام محرم و صفر، طرح نشاط معنوی در تابستان که برای اوقات فراغت جوانان ساماندهی شده است، سوگواره یاس نبوی(س) برای ایام فاطمیه و طرح لبیک یا رسول الله(ص) برای رحلت پیامبر اکرم(ص) در بقاع متبرکه کشور در حال اجراست.
حجت الاسلام نوروزپور مباحث قرآنی را یکی از مهمترین مباحثی دانست که در بقاع متبرکه دنبال میشود و افزود:از ۴ سال گذشته تاکنون برای طرح حفظ قرآن، حدود ۱میلیون و ۲۰۰هزار نفر در سایت، ثبتنام کردهاند و یکی از کارهای بسیار مهمی که امسال در دستورکار سازمان قرارگرفته، توسعه خدمات اجتماعی در بقاع متبرکه است.
مدیرکل امور بقاع و اماکن متبرکه کشور اظهار داشت:آسیبهای اجتماعی همانند؛ فقر و بیماری، برای ائمه جماعات هم دردآور بوده و در این راستا، مراکز خدماتی افق راهاندازی شده است. "افق" مخفف خدمات اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است و اکنون تعداد ۲۰۰مرکز افق راهاندازی شده که در واحد اجتماعی آن، هیأت امنای مراکز افق موظفند آسیب های اجتماعی اطراف بقعه را شناسایی کرده و در جهت کاهش آن برنامهریزی نمایند.
وی بااشاره به منابع مالی مراکز افق، خاطرنشان کرد:منابع مالی این مراکز در ابتدا، موقوفات منطبق سپس کمکهای مردمی و در نهایت ۲۰درصد فرهنگی بقاع متبرکه است و طرحی که به تازگی قرار است که در دست اجرا قرارگیرد، برنامه بودجه فردی بقاع متبرکه براساس نظر هیأت امناست و سامانه ای به این جهت راه اندازی شده است که از اول ماه ربیع الاول بارگزاری خواهدشد و این طرح، به گونهای اجرا خواهدشد که از هیأت امناء بگویند قرار است چه کاری انجام داده و چقدر هزینه کنند.
حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به نقش پررنگ بقاع متبرکه در اربعین حسینی، تعداد موکبهای بقاع متبرکه در مرزهای ایران و کشور عراق را ۱۰۷موکب دانست و ادامه داد:این مواکب، تا ۳روز بعد از اربعین نیز به خدماترسانی خود ادامه دادند و اکنون طرحی تحت عنوان "قدم های آسمانی تا امام مهربانی(ع)" برای پذیرایی از زائران امام رضا(ع) سازماندهی شده که در استانهای سمنان، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی درحال اجراست و حدود ۱۳۴موکب در مسیر راهها برپا شدهاست.
مدیرکل اوقاف کشور از ورود ۱۰۰ زار زائر پاکستانی از مرز میرجاوه به کشور خبرداد و عنوان کرد:نذورات مردم در سطح کشور همواره قابل تقدیر است. اکنون حدود ۲هزار و ۵۰۰بقعه درحال ساخت، تعمیر و مرمت هستند که تمامی هزینههای آن از محل منابع مردمی، خیرین و موقوفات پرداخت میشود و بیش از ۴هزار زائرسرا، هتل، مهمانپذیر و سوئیت در سطح کشور، برای استفاده از زائرین آماده شدهاست.
وی از راهاندازی نرمافزاری برای استفاده زائران بقاع متبرکه که اطلاعات موردنیاز زائران از قبیل؛ زائرسراهای اوقاف را در اختیار آنان قرار میدهد، خبرداد و اضافه کرد:دایرة المعارف بقاع متبرکه کشور، به کمک آستان قدس رضوی در حال تدوین است که مباحثی از جمله؛ شرح حال امامزادگان و کرامات آنان در آن نگاشته خواهدشد و همچنین برای پاسخگویی به شبهات، ۶هزار مبلغ ساماندهی شدهاند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اوقاف , وقف , خراسان جنوبی , بقاع متبرکه