به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم، حجت الاسلام و المسلمین عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه کشور، صبح امروز در اولین همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی با تأکید بر وقف علمی که در شهرستان بیرجند برگزارشد، با اشاره به شعار "همه واقف باشیم" تصریح کرد:هرکس به اندازه توان و برحسب جایگاه خود میتواند وقف کند چراکه در انجام کار خیر، قصد و نیت، بسیار مهمتر از حجم کاری است که اتفاق خواهدافتاد.
وی بابیان اینکه لفظ وقف در هیچ یک از آیات قرآن نیامدهاست، بیان کرد:مفهوم وقف، مصداق کارهای خیری است که در قرآن به آن اشاره شدهاست و هرکاری که سود بیشتری داشته باشد، رجحان بیشتری برای انسان دارد؛ وقف نیز سود تضمین شده و قابل انتقال از این دنیا به آخرت است.
حجت الاسلام عادل ادامه داد:چنانچه چیزی قصد داشته باشد در این دنیا تاریخ مصرفش ماندگار باشد؛ میبایست رنگ خدایی به خود بگیرد چراکه همه چیز جز خدا، تاریخ مصرف دارد و به مرور از بین میرود.
وی با بیان اینکه وقف کارخیری است که در دنیا رشد کردهاست، اظهارداشت: پاککن خطاهای انسان، انجام امور خیر است و میبایست از روی کرامت انجام شوند، نه از روی ترحم؛ لازمه کرامت نیز انجام کار خیری است که انسان دوست دارد در حق خودش انجام شود.
وی ضمن اشاره به تأثیرات وقف بر امور دنیوی از جمله؛ اقتصاد، امور اجتماعی و مباحث فرهنگی خاطرنشان کرد: گاهی تصور براین است که وقف یک کار دولتی است اما دراصل اینگونه نیست و وقف را میتوان حضور مردم برای برداشتن باری از روی زمین و به خاطر مردم دانست.
حجت الاسلام عادل از وجود ۸۰هزار مسجد در سطح کشور خبرداد که اغلب توسط مردم ساخته شدهاند، خبرداد و افزود: نکته مهم در خصوص وقف این است، افرادی که میخواهند وقف کنند، بدانند که چه بارهایی روی زمین ماندهاست، چرا که در جای جای کشور استعدادهای درخشان فراوانی وجود دارند که به علت عدم وجود امکانات مناسب، سرکوب شده و ناشناخته باقی ماندهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور همچنین از وجود ۴۵موقوفه در دانشگاه تهران خبرداد و افزود:یکی از کارکردهای مهم وقف، فعالیتهای آن در حوزه اجتماعی است و شیوه بهرهبرداری از موقوفات و ترویجها میبایست به سمت شرکتها و مؤسسات دانش بنیان برود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , وقف , اوقاف , خراسان جنوبی