به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی عطر و بوی نرگس خوسف بینظیر و تنها برند این شهرستان است که باید کارخانههای فراوری و مراکز فروش در گستره خوسف ایجاد و نرگسکاران حمایت شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف با بیان اینکه شهرستان خوسف قطب تولید گل نرگس در استان است، اظهار داشت: این شهرستان به لحاظ تولید گل نرگس در سطح کشور رتبه پنجم را دارد و به همین دلیل این شهرستان را به دیار گلهای نرگس میشناسند.
سید حسن رضوی از 26 هکتار سطح زیر کشت این محصول در این شهرستان خبر داد و افزود: هرساله با فرارسیدن آذرماه برداشت گل نرگس در شهرستان خوسف آغاز و تا ابتدای اسفندماه ادامه دارد.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال 12 میلیون شاخه گل در شهرستان برداشت و سود میلیاردی عاید نرگسکاران شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف کاشت گل نرگس در شهرستان کویری استان را یک ظرفیت بیبدیل میداند و میگوید: عمده مشکل نرگس کاران این شهرستان بازاریابی و بیمه نبودن آن به دلیل خسارتهای یخزدگی در فصل سرما است.
رضوی بیان کرد: علیرغم پیگیریهای مکرر با وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قرار گرفتن گل نرگس در فهرست صندوق بیمه محصولات کشاورزی، اما هنوز پاسخ مثبتی در این زمینه دریافت نشده است و این مهم از عمده مشکلات نرگس کاران شهرستان است.
وی با بیان اینکه شهرستان خوسف رتبه نخست استانی را در برداشت گلهای نرگس دارد، بیان میکند: گل نرگس با هوای سرد سازگار است ولی در برابر یخزدگی دوام زیادی ندارد که برای کم کردن این مشکل آموزشهایی به کشاورزان ارائه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف با بیان اینکه متأسفانه امسال تسهیلاتی به نرگسکاران پرداختنشده است، بیان میکند: نرگسکاران خواستار تسهیلات کمبهره با تنفس 2 تا سه سال هستند که در این خصوص باید بانکها همکاری کنند ولی سال گذشته شش میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات به نرگسکاران پرداختشده است.
گفتنی است خواستگاه گل نرگس کوهی به نام نرگس در حاشیه روستای دستگرد و آویش از توابع شهرستان خوسف است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , گل نرگس , تسهیلات