معاون وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خبرداد:
رشد ۲۴ درصدی ورود گردشگر به ایران از ابتدای سال
10 دی 1398 ساعت 12:49
معاون وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در سفر به خراسانجنوبی گفت: از ابتدای امسال تا مهرماه علیرغم همه مؤلفههای بینالمللی، تحریمها و شرایط ویژه کشور میزان ورود گردشگران به کشور 24.3 درصد افزایش یافته است.
به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علیاصغر مونسان صبح دوشنبه ۹ دیماه وارد بیرجند شد در اولین روز سفر خود به خراسانجنوبی ضمن بازدید از باغ و عمارت جهانی اکبریه، از خانه تاریخی شریف بیرجند بازدید و پس از آن در راهپیمایی گرامیداشت ۹ دی شرکت کرد.
وی در ادامه سفر خود به استان خراسانجنوبی از آبانبار و کاروانسرای تاریخی، موزه مردمشناسی، بازارچه صنایعدستی و حمام قدیمی شهر سرایان بازدید و در این بازدید برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در کویر سرایان قول مساعد داد.
کویر سهقلعه؛ پنجمین آسمان تاریک دنیا
حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی گفت: کویر سهقلعه یکی از هفت آسمان تاریک دنیا است که ایجاد زیرساختهای گردشگری در این منطقه هزینه زیادی دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته زیرساخت آب برای پروژههای گردشگری کویر تأمین و برای ایجاد سایر زیرساختها به همکاری وزارتخانه نیاز داریم، بیان داشت: اجرای پروژههای گردشگری در سرایان سبب ایجاد اشتغال و همچنین مهاجرت معکوس در این شهرستان شده است.
وی منطقه کلهکوب سرایان را جزو قدیمیترین سکونتگاههای شهری شرق کشور ذکر و مطرح کرد: بافت تاریخی و بازارچه میثم از دیگر ظرفیتهای گردشگری این شهرستان است که برای اتمام مرمت این بافت نیز به اعتبار نیاز داریم.
قولهای «مونسان» برای زیرساختهای گردشگری سرایان
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ارتباط با مرمت بافت تاریخی و بازارچه تاریخی سرایان، بیان داشت: در صورتی که یک سوم هزینه مورد نیاز این طرح توسط استانداری تأمین شود دو سوم اعتبارات نیز از سوی وزارت میراث فرهنگی اختصاص مییابد.
وی همچنین برای تأمین ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای حمام تاریخی سرایان و کمک به بازارچه صنایع دستی آیسک قول مساعد داد.
مونسان پس از آن راهی شهرستان فردوس شد و از قنات بلده و اقامتگاههای بومگردی این شهر بازدید کرد.
درخواستهای «کرمپور» و قولهای «مونسان»
اقدس کرمپور، مدیر پایگاه شهر تاریخی تون در این بازدید خواستار حمایت از اجرای مطالعات طرح گردشگری قنات بلده شد و گفت: در سالهای گذشته در زمینه لایهروبی قنات تفاهمنامهای با وزارت جهاد کشاورزی داشتیم که این تفاهمنامه باید دوباره احیاء شود.
وی افزود: قنات بلده فردوس یکی از قناتهای ایرانی ثبت شده بهعنوان میراث جهانی یونسکو بوده که بخشی از زمینهای کشاورزی فردوس را آبیاری میکند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این بازدید برای اختصاص اعتبار در خصوص اجرای مطالعات طرح گردشگری قنات بلده و همچنین پیگیری تفاهمنامه با وزارت جهاد کشاورزی برای لایهروبی قنات قول مساعد داد.
بهرهبرداری از 11 اقامتگاه بومگردی
همچنین در ادامه سفر مونسان به استان خراسانجنوبی اقامتگاه بومگردی عمارت بهشت هشتم در شهرستان فردوس به نمایندگی از۱۱ اقامتگاه بومگردی استان خراسانجنوبی با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به بهرهبرداری رسید.
وی در این مراسم گفت: برای اجرای این طرحها بالغ بر دو میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که با بهرهبرداری از این اقامتگاهها ۵۰۰ نفر بهظرفیت اسکان شبانه مراکز بومگردی استان افزوده میشود.
مونسان سفر به خراسانجنوبی را تجربهای متفاوت و نو دانست و ضمن دعوت از همه گردشگران برای سفر به این استان، بیان داشت: همه شهرهای استان پر از زیبایی بوده که برای گردشگران میتواند یک مزیت باشد.
تلاش وزارت برای برگزاری تورهای خارجی به استان
وی با بیان اینکه اعتبارات مورد نیاز برای بخشهای مختلف گردشگری و میراث فرهنگی استان تأمین خواهد شد، تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی تلاش میکند در زمینه برگزاری تورهای ویژه گردشگری خارجی به استان کمک کند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به اختصاص منابع برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در سرایان اشاره و افزود: در حال حاضر صنعت کویرنوردی در کشور پا گرفته و گردشگران خارجی زیادی را نیز جذب کرده که میتواند مزیتی برای استان باشد.
مونسان ادامه داد: در سفر امروز برای ایجاد زیرساختها در این بخش قولهایی داده شد و اختصاص این منابع میتواند به تکمیل پروژههای گردشگری کمک کرده و تشویقی برای فعالان بخش گردشگری باشد.
ترکیب هنر با سنگهای قیمتی
وی خاطرنشان کرد: در بخش صنایعدستی کشور در حوزه زیورآلات ورود پیدا کردهایم و در این حوزه تاکنون کارهای خوبی انجام شده و روی طلا و نقره و سنگهای قیمتی همراه با هنرهای دیگر کار میکنیم تا ترکیب هنر با سنگهای قیمتی را انجام دهیم.
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز بههمراه وزیر میراث فرهنگی به خراسانجنوبی سفر کرده و برنامههای متعددی را در سطح شهرستانها داشت.
اشتغالزایی برای 100 نفر
اولین مجتمع گردشگری رفاهی، تفریحی و اقامتی شهرستان خوسف با حضور «ولی تیموری» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگریکلنگزنی شد که با بهرهبرداری از این مجتمع تفریحی برای 100 نفر شغل ایجاد خواهد شد.
وی همچنین در مراسم افتتاح خانه بومگردی روستای کوشه از توابع شهرستان خوسف، گفت: نمیتوان برای خراسانجنوبی لفظ محرومیت و استان کمبرخوردار استفاده کنیم زیرا این استان کاملا برخوردار است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مطرح کرد: مطمئن هستم که در دو سال گذشته استان خراسانجنوبی در مسیر گردشگری کشور قرار گرفته و ما بهعنوان متولی گردشگری کشور، برنامه و سیاستمان حمایت از این مسیرها و مقصدهای جدید گردشگری است.
مغفولماندن اقتصاد گردشگری در کشور
تیموری اقتصاد گردشگری را یکی از حوزههای مغفولمانده در کشور ذکر و بیان داشت: برابر اعلام شورای سفر و مجمع جهانی اقتصاد در پایان سال 2018 میلادی بهازای هر نفر گردشگری که وارد منطقه ایران شده یک هزار و 485 دلار هزینهکرد داشته چراکه گردشگر ارز آورده دارد.
وی گفت: از ابتدای امسال تا مهرماه علیرغم همه مؤلفههای بینالمللی، تحریمها و شرایط ویژه کشور میزان ورود گردشگران به کشور 24.3 درصد افزایش یافته است.
شانتاژهای خبری علیه ایران؛ مهمترین مشکل بخش گردشگری
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تبیین کرد: دستگاه های اجرایی باید از ظرفیت هتلهای خراسانجنوبی برای میهمانان خود استفاده کنند چراکه این موضوع سبب افزایش انگیزه سرمایهگذاران و هتلداران میشود.
تیموری در پایان مطرح کرد: مشکل زیرساختی در بخش گردشگری کشور وجود ندارد ولی مهمترین مشکل بخش گردشگری، شانتاژهای خبری علیه ایران است که سبب شده گردشگران نسبت به سفر به این کشور تردید کنند در حالیکه گردشگرانی که وارد ایران شدهاند همواره از جاذبههای گردشگری شگفتزده هستند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 25144
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/25144/رشد-۲۴-درصدی-ورود-گردشگر-ایران-ابتدای-سال