حال ناخوش «فرش دستبافت» خراسانجنوبی/ لزوم جایگزینی بازارهای جدید
12 دی 1398 ساعت 12:20
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسانجنوبی گفت: متأسفانه وضعیت فرش دستبافت خوب نیست و از ۱۰۰ هزار متر فرش تولید شده تنها ۶۰ هزار متر به فروش رسیده که بخشی از آن به فروش داخل میرسد اما باقی در داخل انبار تجار و روی دست بافنده میماند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدحسن کامیابیمسک اظهار داشت: در ۸ ماهه اول امسال صد هزار مترمربع فرش دستبافت به ارزش تقریبی ۹۰ میلیارد تومان توسط بافندههای استان تولید شده است.
وی افزود: از این مقدار حدود ۶۰ هزار متر مربع صادرات شده که ارزش آن چهار و نیم میلیون دلار بوده است.
یکسوم صادرات فرش استان به آمریکا بوده است
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسانجنوبی با بیان اینکه باید به دنبال بازارهای جدید برای صادرات فرش استان باشیم، گفت: یکسوم صادرات فرش استان به آمریکا بوده است که بعد از تحریمها صادراتی نداشتیم، لذا باید بازارهای جدیدی جایگزین این بازار شود.
کامیابی عنوان داشت: وزارت صمت که متولی فرش است با بودجهای که از دولت میگیرد باید در این بخش بازاریابی کند که متأسفانه کاری انجام نداده است.
وی افزود: متأسفانه وضعیت فرش دستبافت خوب نیست و از ۱۰۰ هزار متر فرش تولید شده تنها ۶۰ هزار متر به فروش رسیده که بخشی از آن به فروش داخل میرسد اما باقی در داخل انبار تجار و روی دست بافنده میماند.
افت قیمتها به خاطر تقاضای کم بازار
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسانجنوبی با اشاره به اینکه میزان تولید فرش در استان مازاد تقاضا است، گفت: به همین علت شاهد افت قیمت فرش هستیم که خود سبب کاهش دستمزد بافندهها میشود.
دستمزد بافنده کفاف زندگیاش نمیدهد
کامیابی تصریح کرد: متوسط دستمزد یک بافنده در ۸ ساعت کار، بین ۱۵ تا ۵۰ هزار تومان است که این میزان کفاف زندگی آنها را نمیدهد.
وی با تأکید بر اینکه فرش خراسانجنوبی برند مشهور در دنیا است گفت: فرش استان به خاطر ظرافت، زیبایی، مواد اولیه مناسب، اصالت و قیمت مناسب یکی از پرفروشترین فرشهای ایران است و میزان صادرات استان به نسبت سایر استانها بالاتر است.
رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسانجنوبی با بیان اینکه در سال ۷۴ تعداد بافندههای کشور بیش از ۲ میلیون نفر بودند، گفت: با وجودی که در این سالها این تعداد به ۱ میلیون نفر کاهش پیدا کرده است، اما در استان ما تعداد بافندهها کاهش نداشته است و ۵۰ هزار بافنده داریم.
کاهش تعداد بافندههای تحت پوشش بیمه
کامیابی گفت: از تعداد، حدود ۳۸۰۰ نفر تحت پوشش بیمه هستند، البته سال گذشته تعداد آنها بیشتر بود که برخی بیمه آنها حذف شد و برخی هم بازنشست شدند.
وی افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر در استان و وضعیت کشاورزی و دامپروری و صنایع در استان، صنعت فرش نیازمند توجه بیشتری است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 25161