شهردار بیرجند مطرح کرد
اجرای پروژههای محرک با هدف تغییر نگاه به بافت ناکارآمد شهری
12 دی 1398 ساعت 18:01
شهردار بیرجند از اجرای پروژههای محرک با هدف تغییر نگاه به بافت های ناکارآمد شهری خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمدعلی جاوید، امروز پنج شنبه ۱۲ دی، در جلسه هماندیشی چگونگی جمعآوری و ترویج دانش بازآفرینی در خراسان جنوبی، اظهار کرد: مهمترین مساله در حوزه بازآفرینی و بحث بافت ناکارآمد، هویت بخشی به این بافت است که میتوانیم با نگاههای مشترک، هویت این محدوده را زنده کنیم.
وی بیان کرد: از دیگر اشکالاتی که از لحاظ مدیریتی در این حوزه وجود دارد، میتوانیم به تعاریف اشتباه از بحث بافتهای فرسوده اشاره کنیم که باعث از دست دادن بسیاری از قسمتهای این بافت و آثار تاریخی و ارزشمند شده است که میتوان با تغییر نگاه در راستای رفع این مشکل گام برداشت.
شهردار بیرجند به توزیع نامتوازن اعتبارات اعم از کاربریها و دستگاهها اشاره کرد و ادامه داد: باید در قالب برنامههای جامع، اقدامات مشترکی را برای بافت فرسوده تعریف کنیم.
جاوید یادآور شد: بسیاری از پروژههای شهرداری با نگاه پروژههای محرک انجام میشوند که از آن جمله میتوان به پروژه فرهنگسرای شهرداری در خیابان ۱۷ شهریور اشاره کرد که پس از اتمام، رونق، پویایی و تحرک به این محدوده خواهد بخشید.
جاوید در خصوص ورود بخش خصوصی و امکان استفاده از ظرفیت کشوری در این مقوله ابراز امیدواری کرد و ادامه داد: از دیگر پروژههای شهرداری که باعث رونق محلات بافت فرسوده شده میتوان به اجرای طرح فرزان اشاره کرد.
بهرهگیری از جریان دانشی برای حل مشکلات
مهدی برزویی، دبیر دبیرخانه جمع آوری و ترویج تجارب بازآفرینی منطقه ۵ کشور نیز هدف از برگزاری این جلسه را بدون شک از جنس دانش بازآفرینی دانست و گفت: تکثر و تعدد میراث فرهنگی در بیرجند شامل؛ باغات، آب انبارها، تکایا و مساجد، خانه ها و ... از مزایای بافت فرسوده شهری در بیرجند است که قابل اهمیت و توجه است.
وی اظهار کرد: در اجرای پروژههای بازآفرینی باید پیوستگی روانی و فضایی بین همه پروژهها برقرار باشد و از لحاظ فضایی و کالبدی نیز این فضا دیده شود.
وی با اشاره به همگرایی بین دستگاههای مرتبط با این امر افزود: مردم ساکن در بافتهای فرسوده هم باید درگیر پروژههایی باشند که در این محلات اجرا میشود.
دبیر دبیرخانه جمع آوری و ترویج تجارب بازآفرینی منطقه ۵ کشور ابراز امیدواری کرد: جریان دانشی برای حل مشکلات، در منطقه شکل گیرد و به راه اندازی کتابخانهای در این زمینه و جمعآوری اسناد بازآفرینی اشاره کرد.
برزویی با بیان اینکه افق پیش رو در این زمینه رسیدن به متوسط خدمات شهری در بافتهای ناکارآمد ایت، یادآور شد: دانشگاه بیرجند یک نهاد علمی با مسئولیت اجتماعی است که میتواند با ورود به این مساله کمک قابل توجهی داشته باشد.
میری، عضو شورای اسلامی شهر بیرجند خاطرنشان کرد: محلاتی که فرسوده شدهاند به تناسب فرسوده شدن هویت خود را از دست داده اند لیکن باید به دنبال هویت بخشی به این محلات باشیم.
وی ادامه داد: در صورت بروز حادثهای در این بافت شهری، فاجعه بزرگی به وقوع خواهد پیوست.
مهدی حدیدی نژاد، رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری بیرجند نیز در این نشست هم اندیشی از بازدید تیم حاضر از پروژههای حوزه بازآفرینی و عملکرد این حوزه در چند سال گذشته توسط شهرداری و میراث فرهنگی انجام شده خبر داد.
وی یادآور شد: عملکرد شهرداری بیرجند در بافت فرسوده طی چند سال گذشته در زمینه بازگشایی خیابانها و تشویق شهروندان برای بازسازی بافت فرسوده مشهود است و امیدواریم برگزاری این جلسه راهگشایی برای آینده باشد.
انتای پیام/4
کد مطلب: 25175
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/25175/اجرای-پروژه-های-محرک-هدف-تغییر-نگاه-بافت-ناکارآمد-شهری