بخاری نفتی از ۸۵ درصد مدارس خراسان جنوبی جمع‌آوری شد

29 دی 1398 ساعت 17:57

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه در سه ماه گذشته ۱۲۰۰ کلاس درس به انواع سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شدند گفت: تاکنون ‌۸۵ درصد مدارس خراسان جنوبی در بحث گرمایش استانداردسازی شده است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، خراسان جنوبی با دارا بودن مدرسه تاریخی شوکتیه به عنوان سومین مدرسه نوین کشور پس از دارالفنون تهران و رشدیه تبریز امروز در تنگنای فضای آموزشی به سر می‌برد که این وضعیت در مرکز استان شدت بیشتری دارد.
فرسودگی، مهاجرت از روستا، گسترش شهرنشینی از جمله مواردی است که نیاز به ایجاد مدارس جدید را در نقاط مختلف استان دو چندان کرده است به گونه‌ای که در شرایط فعلی در برخی نقاط یا دانش آموزان در مدارس فرسوده درس می‌خوانند یا با تعداد زیاد دانش آموز در یک کلاس مجبور به تحصیل هستند.
از سویی این شرایط باعث شده مدارس زیادی هم در دو نوبت فعال باشد. در این بین هر چند سالانه مدارسی با کمک مجمع خیران مدرسه احداث می‌شود اما بازهم کمبودها به حدی است که تا رسیدن استان به شرایط طبیعی فاصله بسیار است.
بیشترین کمبود کلاس درس و فضای آموزشی استان مربوط به شهرستان بیرجند به عنوان مرکز خراسان جنوبی است که دلیل اصلی آن مهاجرت روستاییان به شهر بیرجند و افزایش جمعیت بوده است.

در 17 آذرماه در خبری خداحافظی مدارس بشرویه با بخاری‌های نفتی و غیر استاندارد اطلاع رسانی شد و مدیر آموزش و پرورش شهرستان فردوس نیز از برگزاری جشن خداحافظی با بخاری‌های نفتی به زودی در این شهرستان خبر داد و گفت: همه مدارس دولتی شهرستان به سیستم گرمایشی مناسب مجهز و بخاری‌های نفتی از مدارس جمع آوری شده است.
ناظری با بیان اینکه در تعداد معدودی از مدارس غیر دولتی هنوز بخاری نفتی استفاده می‌شود. فرسوده بودن این مکان‌ها دلیل صادر نشدن مجوز برای گازکشی است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: در زمینه نیاز استان به ساخت کلاس درس با تأکید فراوان اولویت ما حاشیه‌های شهر بیرجند و بعد از آن درمیان و زیرکوه و قاین است.
محمدرضا بیکی بیان کرد: خراسان جنوبی همگام با دیگر استانها کشور اقدام به جمع‌آوری بخاری‌های نفتی در مدارس کرده و در سه ماه گذشته بیش از 1200کلاس درس را به انواع سیستم گرمایشی استاندارد براساس اقلیم مقاوت استانی از جمله رادیاتور، بخاری‌های هرمتیک، اسپلیت‌های دو منظوره ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه با احتساب آمار سال‌های قبل هم اکنون بیش از 85 درصد مدارس خراسان جنوبی در بحث گرمایش استانداردسازی شدند و مابقی مدارس نیز از بخاری‌های تابشی برقی و نفتی کاربراتوری استفاده می‌کنند افزود: امید می‌رود با گازرسانی به تمام روستاهای استان در سال آینده شاهد نصب بخاری‌های هرمتیک در همه مدارس استان باشیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی، تامین سیستم‌های گرمایشی استاندارد در مدارس را از ملزومات فصل جاری دانست و گفت: ساخت فضاهای آموزشی استاندارد و دارای حداکثر کیفیت فنی مورد انتظار است و تهیه بستر آموزشی لازم برای دانش آموزان این خطه کویری از جمله اهداف و چشم اندازهای اداره کل نوسازی مدارس است.
بیکی با اشاره به اینکه بودجه دولتی برای مدرسه‌سازی در خراسان‌جنوبی در سال جاری 15 میلیارد تومان بوده است گفت: این بودجه به صورت کامل اختصاص یافته که در شرایط تنگنای اقتصادی دولت بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود.
وی با بیان اینکه هر ساله یک جشنواره خیرین مدرسه‌ساز با حضور پرشور خیرین و مردم برگزار می‌کنیم افزود: هدف از برگزاری جشنواره‌های خیرین مدرسه‌ساز تکریم خیرین، اشاعه فرهنگ خیر و خیرخواهی و جلب کمک خیرین است و هر ساله نیز کمک‌های خیرین بیشتر شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه از ابتدای امسال 170 میلیارد تومان تعهدات خیرین مدرسه‌ساز بوده است، ادامه‌داد: نکته قابل توجه این است که بالای 75 درصد این تعهدات انجام و حدود یک هزار و 814 کلاس درس توسط این خیرین ساخته شده است.
وی یادآور شد: دستورالعمل بیست و دومین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان نیز ابلاغ شده که امیدواریم با همکاری همه مسئولین و دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط به خوبی این جشنواره را نیز برگزار کنیم.
بیکی با اشاره به پروژه‌های در دست ساخت افزود: پروژه‌های در دست ساخت شامل کلاس، سالن ورزشی، توسعه مدرسه و مقاوم سازی است.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 25314

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/25314/بخاری-نفتی-۸۵-درصد-مدارس-خراسان-جنوبی-جمع-آوری

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir