سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۹

خراسان‌جنوبی پای کار امداد به سیل‌زدگان/ از اعزام جهادگران تا کمک‌های مردمی ادامه‌دار

سیلاب سیستان و بلوچستان گر چه با خود تلخی و ناخوشی‌هایی را به همراه داشت اما ایرانیان باری دیگر در سیل مهربانی، ایثار، همدلی و نوع‌دوستی را معنا کردند.
خراسان‌جنوبی پای کار امداد به سیل‌زدگان/ از اعزام جهادگران تا کمک‌های مردمی ادامه‌دار
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، هفته گذشته بود که بارش‌های تند بر پیکره زمین فرود آمد و طبیعت سیلی را در سیستان و بلوچستان به راه انداخت که نظیر آن را طی سال‌های سال ندیده بود.
شدت سیل چنان بود که خانه‌ها و مزارع روستایی در آب غوطه‌ور شده، پل‌های بسیاری شکست و دسترنج یک ساله کشاورزان به زیرآب رفت.
سیلاب سیستان و بلوچستان گر چه با خود تلخی و ناخوشی‌هایی را به همراه داشت اما ایرانیان باری دیگر در سیل مهربانی، ایثار، همدلی و نوع‌دوستی را معنا کردند، پس از وقوع سیل و انتشار اخباری از مناطق سیل‌زده، نیروهای امدادی، بسیج، سپاه، هلال‌احمر، مسؤولان و نیروهای جهادی و خودجوش مردمی برای کمک به سیل‌زدگان به مناطق آسیب‌دیده اعزام شدند.

تداوم ارسال کمک‌های مردمی
مردم ایران و به‌خصوص مردم استان خراسان‌جنوبی نیز آستین همت را بالا زدند و با دلی سرشار از امید به آینده، کمک‌های خود را روانه مناطق سیل‌زده کردند، همدردی‌ها و کمک‌های مردم التیام‌بخش دردهای سیل‌زدگان خواهد بود زیرا که حال آن‌ها در این روزهای سخت که خانه و زندگی خود را از دست داده‌اند، قابل وصف نیست.
در نخستین ساعات اعلام سیل در استان سیستان و بلوچستان اولین محموله امدادی شامل ۴۰۰ دستگاه چادر تیپ دو برای سیل‌زدگان از استان خراسان‌جنوبی ارسال شد.
دومین محموله امدادی به تعداد یک هزار بسته غذایی 72 ساعته، 800 قوطی کنسروجات و یک هزار و 500 بسته حبوبات و 200 قوطی روغن به مناطق سیل‌زده این استان ارسال شده است. بسته‌های ۷۲ ساعته نیز شامل اقلامی از جمله برنج، روغن، حبوبات، قند و شکر، کنسروجات و خرمای خشک برای چهار نفر است.
سومین محموله امدادی نیز شامل یک هزار و ۸۰۰ تخته موکت بود که توسط یک دستگاه تریلی از انبار امدادی فردوس به مقصد سیستان و بلوچستان بارگیری و در اختیار مردم مناطق سیل‌زده قرار گرفت.

وقتی شهرستان‌ها هم پای کار آمدند
سه محموله کمک‌های مردمی از شهرستان‌های بیرجند، قاین و درمیان به مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان ارسال شد، این محموله‌ها شامل یک تریلی آب معدنی به تعداد 16هزار بطری به ارزش ۳۲ میلیون تومان و دو تریلی کمک‌های مردم قاین هم به ارزش بیش از 100 میلیون تومان راهی مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان شد.
همچنین اولین محموله کمک‌های جمع‌آوری شده پایگاه‌های مردمی و بسیج شهرستان درمیان شامل ۱۰۰ میلیون تومان سیلندر گاز، بخاری، چراغ‌نفتی، پتو، کفش و لباس و اقلام خوراکی به مناطق سیل‌زده ارسال و کمک‌های نقدی مردم این شهرستان هم ۷۰میلیون تومان بود.
پنجمین محموله کمک‌های اهدایی مردم شهرستان فردوس است شامل دو هزار و ۵۶ ثوب انواع البسه، ۸۴۰ قوطی کنسروجات، ۵۴ تخته پتو و دیگر مواد خوراکی به ارزش یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال برای توزیع با یک دستگاه کامیونت هلال‌احمر به ایرانشهر ارسال شد.
همچنین ۱۰ نیروی امدادی با به‌کارگیری سه دستگاه خودروی امدادی شامل، تریلی، کامیون، کامیونت و دو دستگاه پیکاپ از ۲۴ دی‌ماه سال جاری در منطقه سیل‌زده مشغول امدادرسانی هستند.

حضور جهادگران در مناطق سیل‌زده
مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی نیز از حضور بیش از سه هزار و 500 جهادگر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با توجه به آسیب جدی به راه‌های روستایی و پل‌ها و قطع ارتباط زمینی برخی روستاها تعدادی از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات سنگین نیز از استان به منطقه اعزام شده و در اختیار سپاه سیستان و بلوچستان قرار خواهد گرفت.
هنری اضافه کرد: بررسی و جمع‌بندی واحدهای مسکونی تخریبی و یا تعمیری در حال انجام بوده که پس از مشخص شدن آن در صورت توافق در زمینه کمک به ساخت و مرمت منازل نیز همکاری خواهد شد.
همچنین کمیته امداد استان نیز در ۱۰۸ پایگاه کمک‌های مردمی برای سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان را جمع‌آوری می‌کنند که از این تعداد ۵۹ مرکز نیکوکاری و ۴۹ اداره کمیته امداد و مساجد خراسان‌جنوبی است.

اعزام 3 اکیپ فنی بهداشتی به مناطق سیل‌زده
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دامپزشکی خراسان‌جنوبی از اکیپ‌های کمک‌رسانی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان خبر داد و بیان داشت: این اکیپ‌ها شامل هشت نیروی فنی عملیاتی با تجهیزات کامل برای امدادرسانی به یاری حادثه‌دیدگان سیستان و بلوچستان شتافتند.
سیدمهدی معراجی اضافه کرد: سه دستگاه خودروی کمک‌دار با تجهیزات عملیاتی شامل موتور سم‌پاش، شعله‌افکن، مواد ضدعفونی و سم و دیگر اقلام مورد نیاز به همراه نیرو‌های عملیاتی فنی، کار خدمت‌رسانی را انجام خواهند داد.

اعزام کاروان «پیک امید» کانون به مناطق سیل‌زده
کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان‌جنوبی همراه با سایر مربیان کانون کشور به‌منظور امدادرسانی فرهنگی به مناطق سیل‌زده سیتان و بلوچستان اعزام شدند.
قصه‌گویی، شعرخوانی، بازی خلاق و برگزاری کارگاه‌های نقاشی، اریگامی، سفال‌گری و اجرای مسابقه در روستا‌های گنبد علوی، گنبد سه پایه، چاهکیچی و دهستان هودیان از توابع شهرستان دلگان استان سیستان و بلوچستان آغاز کردند و در روز‌های آینده به دیگر روستا‌های آسیب‌دیده خواهند رفت.

حضور نخبگان در مناطق سیل‌زده
۲۰ نخبه از سطح کشور پنجشنبه، سوم بهمن‌ماه، تحت عنوان اردوی جهادی ملی راهی سیستان و بلوچستان می‌شوند تا در بازه‌ای پنج روزه به نیازسنجی دقیق و علمی محل بپردازند تا زمینه خدمت‌رسانی بهتر گروه‌های متفاوت در منطقه فراهم شود.
سمن‌های ورزشی استان هم شش میلیون و ۲۰۰هزار تومان به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان کمک کردند و همچنین دو موکب عتبات عالیات استان هم روزانه 9هزار غذای گرم طبخ و بین سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان توزیع می‌کند.
اولین محموله کمک‌های اهدایی بهزیستی استان شامل مواد غذایی، موکت، پتو ، کفش و البسه نیز برای سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان ارسال شد. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۵۳۳۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خراسان جنوبی , هلال‌ احمر , سیستان و بلوچستان ، کرمان ، سیل , سپاه