به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدحسن غلامی اظهار داشت: استان خراسانجنوبی از نظر تعداد قنوات رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر شش هزار و 252 رشته قنات و دو هزار و 52 دهنه چشمه در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه 60 درصد قنوات استان نیازمند بازسازی و مرمت است، تبیین کرد: از این تعداد رشته قنات 30 درصد قنوات با مشکل جدی مواجه هستند لذا قناتهایی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند در اولویت بازسازی هستند.
اختصاص اعتبار 33 میلیاردی برای بازسازی
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه در مجموع 40 درصد قنوات خراسانجنوبی احیا و بازسازی شده است، تصریح کرد: مرمت و بازسازی 232 رشته قنات از ابتدای امسال تاکنون آغاز شده که از این تعداد بین 50 تا 60 رشته قنات کامل شده و مابقی نیز 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
غلامی با اشاره به اعتبارات قنوات استان در سال جاری، تشریح کرد: در مجموع اعتباراتی که برای این بخش اختصاص یافته 33 میلیارد و 400 میلیون تومان است که از این رقم، اعتبارات استانی 11 میلیارد و 500 میلیون تومان، اعتبارات ملی 14 میلیارد و 500 میلیون تومان و ستاد بحران هفت میلیارد و 400 میلیون تومان است.
وی به تخصیص اعتبارات مرمت قنوات استان اشاره و اعلام کرد: اعتبارات ملی و ستاد بحران بهطور 100 درصد تخصیص یافته و از مجموع اعتبارات استانی نیز تاکنون دو میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص یافته است.
خسارت 82 میلیاردی سیلاب به قنوات
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی مطرح کرد: این اعتبارات بلاعوض است و هزینه مرمت هر رشته قنات را کارشناسان جهاد کشاورزی برآورد میکنند که 85 درصد هزینه را دولت بلاعوض و 15 درصد را بهرهبرداران پرداخت میکنند.
غلامی میزان خسارت وارد شده به قنوات استان را 82 میلیارد تومان اعلام و عنوان کرد: بهرهبردارانی که در هنگام وقوع سیل قناتها و اراضی کشاورزی آنان دچار سیلگرفتگی میشود باید از طریق سامانه سجاد قنات خود را ثبت کنند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اقتصاد , جهاد کشاورزی , خراسان جنوبی