طرح «شیوع شناسی» انواع کم توانی یا معلولیت در ۸ استان کشور اجرا می‌شود

13 بهمن 1398 ساعت 18:51

معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی گفت: این سازمان به منظور شیوع شناسی معلولیت‌ها، دوره آموزشی علت شناسی انواع کم توانی‌ها را به صورت پایلوت در ۸ استان کشور برگزار می‌کند که این دوره امروز در خراسان جنوبی برگزار شد.


به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شبنم جهانشاد ظهر امروز در حاشیه دوره آموزشی توجیهی پرسشگران و دست اندرکاران اجرای طرح رصد معلولیت‌ها در خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان بهزیستی به منظور شیوع شناسی معلولیت‌ها دوره آموزشی علت شناسی انواع کم توانی‌ها را امسال به صورت پایلوت در 8 استان کشور برگزار می‌کند.
وی گفت: طرح شیوع شناسی انواع کم توانی یا معلولیت در سازمان بهزیستی کشور طی سال گذشته در استان خراسان رضوی، گلستان و خوزستان به صورت پایلوت انجام شده است.
معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه امسال در 8 استان دیگر از جمله خراسان جنوبی این طرح اجرا می‌شود افزود: با اجرای این طرح می‌توانیم برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه سلامت در راستای کم توانی و حوزه سلامت و بهداشت برای افراد انجام دهیم.
 

جهانشاد با اشاره به اینکه در قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده رصد آسیب‌های اجتماعی و معلولیت را در برنامه خودش داشته باشد  افزود: سازمان بهزیستی کشور با توجه به اینکه متولی امور معلولان در کشور است برنامه شیوع شناسی و کم توانی را در برنامه‌های خودش پیش بینی کرده است.
معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی بیان کرد: سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 اعلام کرده بود که 15 درصد افراد به نوعی کم توانی دارند در همان سال با توجه به سرشماری سال 1390 ایران اعلام کرد که  از ده هزار نفر 13 نفر کم توان داریم.
وی با اشاره اینکه طرح شیوع شناسی انواع معلولیت‌ها با پرسشگری از افراد جامعه به شکل نمونه گیری انجام می‌شود ادامه داد: پرسشگر‌ها در شهر و روستا به درب منازل مراجعه می‌کنند و قرار است کسانی که دچار کم توانی هستند بعد از این به پزشکانی که تخصص کافی و آموزش‌های لازم را دیده‌اند مراجعه کنند و از نظر علت شناسی ژنتیک یا اکتسابی بودن و تایید آسیب مورد بررسی قرار گیرند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: در 10 ماهه امسال 31 هزار و 764 کودک در برنامه غربالگری بینایی غربال شدند و تاکنون 2 هزار و 200کودک تشخیص و مداخلات درمانی شدند.
عرب‌نژاد با بیان اینکه برنامه غربالگری و تشخیص زود هنگام آمبلیوپی (تنبلی چشم) و سایر اختلالات بینایی کودکان 3 تا 6 سال در پایگاه‌های دائمی و غیر دائمی انجام می‌شود افزود: تعداد پایگاه‌های دائمی استان 44 پایگاه و پایگاه‌های غیر دائمی را 680 پایگاه  است و هم اکنون خراسان جنوبی دارای 13 دستگاه غربالگری پلازاپتیکس مجهز و پیشرفته برای اجرای برنامه است.
وی ادامه داد: برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم از جمله طرح‌های پیشگیرانه‌ای است که به منظور شناسایی و تشخیص زودهنگام تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی در کودکان 3 تا 6 سال در طول سال در پایگاه‌های دائمی با نظارت بهزیستی شهرستان‌ها انجام می‌شود.

انتهای پیام/4
 


کد مطلب: 25484

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/25484/طرح-شیوع-شناسی-انواع-کم-توانی-یا-معلولیت-۸-استان-کشور-اجرا-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir