خراسانجنوبی؛ چهارمین استان عشایرنشین/ برقرسانی به محلات عشایری تا پایان دولت
6 اسفند 1398 ساعت 17:11
استاندار خراسانجنوبی گفت: خراسانجنوبی بهعنوان چهارمین استان عشایرنشین کشوراست که هفت درصد عشایر در این استان مرزی ساکن هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی منطقه عشایری«چاهزرد» و «خواجهمنجیکوه» شهرستان نهبندان ظهر امروز با حضور رئیس سازمان عشایر ایران و استاندار خراسانجنوبی در شهرستان زیرکوه آغاز شد.
حسین حسینپور، مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی گفت: خراسانجنوبی چهارمین استان عشایری کشور است و ۱۳ درصد جمعیت استان معادل ۸۱ هزار نفر عشایر هستند.
وی با اعلام اینکه با بهرهبرداری این مجتمع، آب شرب ۱۴ محله عشایری شهرستان شامل ۲۵۰ خانوار و ۱۲ هزار دام فراهم میشود، اظهار داشت: اعتبار پیشبینی شده برای احداث این مجتمع آبرسانی ۲۲۰ میلیارد ریال است.
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در فاز یک این پروژه ۷۷ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است، بیان داشت: برای اجرای این پروژه ۷۵ کیلومتر لولهگذاری، پنج باب ایستگاه پمپاژ، ۶۰۰ مترمکعب مخازت تعادلی، احداث ساختمان کلرزنی و تهیه و نصب آب شیرینکن اجرا میشود.
تامین آب شرب ۵۰ درصد عشایر با تانکر
حسینپور با اشاره به آبرسانی سیار در روستاهای عشایری استان، مطرح کرد: در حال حاضر آب شرب ۵۰ درصد جامعه عشایری استان از طریق ۱۷ تانکر سیار تأمین میشود، اضافه کرد: همچنین آب شرب حدود ۴۴ درصد از جمعیت عشایری استان بهصورت لولهکشی و مابقی از طریق چاههای مالداری تأمین میشود.
مجید بیکی، فرماندار نهبندان گفت: شهرستان نهبندان با بیش از 52 هزار نفر جمعیت، هفت درصد جمعیت استان را دارا است و 277 نقطه روستایی را در این شهرستان داریم که نشان از پراکندگی جعیت است.
وی با بیان اینکه از مجموع جمعیت شهرستان، 16 هزار نفر جمعیت عشایری هستند که بیشتر به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند، مطرح کرد: در بحث تولیدات عشایر و صنایعدستی ظرفیتهای زیادی در این منطقههای عشایری وجود دارد.
لزوم توجه سازمان عشایری به اعطای تسهیلات کمبهره
فرماندار نهبندان تبیین کرد: با توجه به بارشهای خوبی که در این شهرستان داشتهایم عشایر و دامداران رغبت بیشتری به کار دامداری پیدا کرده و مهاجرت معکوس نیز داشتهایم که نیاز است در بخش تسهیلات کمبهره، سازمان عشایر ایران توجهی به این منطقه داشته باشد.
بیکی خواستار مرتفع کردن مشکلات بازاریابی و فروش محصولات عشایری در نقاط مختلف کشور شد و عنوان کرد: بیش از یک هزار و 100 کیلومتر راه عشایری در شهرستان نهبندان داریم که ماشینآلات زیادی برای پاسخگویی به درخواستهای آنان نداریم و برای پاسخگویی مستمر به نیاز عشایر منطقه باید این بخش تقویت شود.
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه بهعنوان خادمان مردم وظیفه داریم با تمام توان برای رفع مشکلات عشایر اقدام کنیم، گفت: جامعه عشایری بهعنوان یک قشر مولد و خودکفا، کمترین بهرهمندی را از زیرساختها و امکانات عمومی دارند در حالی که در تولید و اقتصاد کشور بسیار تأثیرگذارند.
خراسانجنوبی؛ چهارمین استان عشایرنشین
وی با بیان اینکه خراسانجنوبی بهعنوان چهارمین استان عشایرنشین کشوراست که هفت درصد عشایر در این استان مرزی ساکن هستند، مطرح کرد: در ۴۱ سال گذشته عشایر نقش خود را در مشارکتهای سیاسی و اجتماعی به خوبی ایفا کردهاند.
استاندار خراسانجنوبی اعلام کرد: ۳۵ درصد گوشت قرمز (هفت هزار تن) استان توسط عشایر تولید میشود و همچنین ۱۲ هزار تن شیر و ۲۵ درصد از تولیدات صنایعدستی استان متعلق به جامعه عشایری است.
معتمدیان با بیان اینکه ۷۰ درصد نقاط عشایری ثابت استان از نعمت برق برخوردار و تلاش داریم مابقی نقاط را تا پایان دولت برقرسانی کنیم، عنوان کرد: همچنین تلاش کردیم مدارس کانکسی همه محلات عشایری و روستاهای بالای ۱۰ خانوار تا سال آینده جمعآوری و حذف شود.
وی با اشاره به آبرسانی به ۵۰۰ روستا و ۶۷۰ نقطه عشایری استان بهوسیله تانکر سیار، بیان داشت: در آبرسانی سیار بهدلیل کمبود امکانات شرمنده مردم بودیم که با بسیج بخشهای روستایی و عشایری تا حدودی بهطور موقت مشکل تانکر آبرسانی حل شد.
عملیات اجرایی ۱۰ هزار واحد نیروگاه خورشیدی
استاندار خراسانجنوبی از عملیات اجرایی ۱۰ هزار واحد نیروگاه خورشیدی خبرداد و گفت: از این طریق میتوان درآمد ثابتی را برای آنها قرار دهیم که ۵۰ هزار کیلو وات برق تأمین کنیم و خراسانجنوبی رتبه دوم تولید برق خوردشیدی کشور را دارد.
معتمدیان گفت: امسال در روز ملی روستا و عشایر (۱۵ مهر) با حضور معاون اول رئیس جمهوری تفاهمنامهای بین سندیکای بانکی شامل استانداری، بانک رفاه، بانک صادرات، وزارت نیرو و سازمان امور عشایری در خصوص تامین آب شرب روستایی در استان منعقد شد.
وی به تفاهمنامه منعقد شده در روز روستا و عشایر در استان خراسانجنوبی اشاره و عنوان کرد: در قالب تفاهمنامه مذکور با اختصاص پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع بانکی، مجتمعهای آبرسانی استان تا پایان دولت تعیین تکلیف میشود و از این طریق مشکل مردم در خصوص تأمین آب بهداشتی و شرب نیز حل خواهد شد.
تأمین ۵۰ درصد وام وارداتی به کشور از راه خراسانجنوبی
استاندار خراسانجنوبی ادامه داد: از این مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال متعلق به عشایری است که روزهای آتی در سازمان برنامه و بودجه و امور عشایری نهایی خواهد شد و عملیات آبرسانی و تکمیل مجتمعهای آبرسانی عشایری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معتمدیان از تأمین ۵۰ درصد از وام وارداتی به کشور از راه خراسانجنوبی خبر داد و خاطرنشان کرد: در همین راستا با بنیاد برکت تفاهم نامهای منعقد شد تا بتوانیم از طریق اعطای تسهیلات واردات دام مولد و پرورش دام در نقاط روستایی داشته باشیم.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 25641