به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، علیرضا نصرآبادی اظهار داشت: سالانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب رواناب در استان هدر و بهسمت مرز افغانستان و کویر مرکزی میرود که با مشارکت مردم و ایجاد بندسارها در اراضی کشاورزی، احداث سازههای کوچک آبخیزداری میتوان حجم زیادی از روانابها را مهار کرد.
وی از وجود دو هزار سازه آبخیزداری در استان خبر داد و بیان داشت: این سازههای برای مهار روانابهای سطحی و سیلابها احداث شده و سازههای آبخیزداری استان قابلیت ذخیرهسازی ۷۵ میلیون مترمکعب آب را دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد سازههای آبخیزداری اختصاص یافت، تبیین کرد: هماکنون ۶۵ سازه در قاین، ۳۸۰ سازه در نهبندان و ۵۵ سازه در خوسف در حال بهرهبرداری است.
نصرآبادی اعلام کرد: در دهه فجر سال گذشته تمام طرحهای آبخیزداری که از ۱۵ مهرماه ۹۸ ساخت آن آغاز شده بود با هزینه ۳۵ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی ساخته و به بهرهبرداری رسید و در حال حاضر هیچ طرحی در دست ساخت در استان نیست.
وی از از جمعآوری ۱۱میلیون متر مکعب رواناب در سازههای آبخیزداری استان از سیلابهای دو روز گذشته خبر داد و عنوان کرد: در مجموع از ابتدای سال زراعی (ابتدای مهر۹۸) تا کنون حجم آب ذخیرهسازی شده بر اثر بارندگیها در این سازه ها به ۲۳ میلیون مترمکعب رسید.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آبخیزداری , منابع طبیعی , خراسان جنوبی