دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۱۵

واکسن‌های طبیعی برای درمان عفونت‌های ویروسی

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: تحقیقات نشان داده که صبر زرد و اکیناسه، واکسن‌های طبیعی در برابر عفونت‌های ویروسی هستند.
واکسن‌های طبیعی برای درمان عفونت‌های ویروسی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، مهدی ابراهیمی اظهار کرد: صبر زرد یا همان آلوئه ورا که نام علمی آن‌Aloe vera است، یک گیاه شیره‌دار چند ساله از خانواده لیلیاسه است که بومی مناطق حارّه بوده و برخی گونه‌های آن در ایران نیز می‌روید.
وی افزود: استفاده از این گیاه برای درمان ناراحتی‌های داخلی و خارجی به صورت دم کرده، عصاره، ژل، جوشانده و پماد از روزگاران کهن در سراسر کره خاکی مرسوم بوده است.
این پژوهشگر بیان کرد: در این گیاه ترکیبات شیمیایی بسیار متنوع و پیچیده‌ای وجود دارد که شامل پلی ساکاریدها، تانن‌ها، استروئیدها، اسیدهای آلی، گلی کوزیدها، رزین‌ها، پروتئین‌ها، انواع مواد معدنی، اسیدهای آمینه، ساپونین‌ها و انواع ویتامین‌ها می‌شود.

ابراهیمی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین و در عین حال ارزنده ترین ترکیبات جداسازی شده از ژل آلوئه ورا نوعی کربوهیدرات پیچیده به نام آسه مانان است که علاوه بر بهبود سیستم ایمنی بدن، دارای اثرات ضد ویروس بوده و ممکن است بتواند در مقابله با عفونت‌های ویروسی و از جمله ویروس کرونا اثر بخش باشد.
وی اظهار کرد: این کربوهیدرات محرک قوی سیستم دفاعی بدن است که با تحریک و افزایش فعالیت ماکروفاژ و تحریک تولید پروتئینی بنام اینترلوکین اثرات خود را بروز می‌دهد.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
تصریح کرد: آسه مانان یک محرک بسیار قوی اینترفرون است و معمولا چند ساعت پس از ورد به بدن فرد بیمار اثرات خود را نمایان می‌کند.
ابراهیمی تصریح کرد: تاثیر آسه مانان در مقابله با عوامل ویروسی عامل ایدز (HIV)، نیوکاسل و آنفلوآنزا به اثبات رسیده است. اما ترکیبات موجود در گیاه اکیناسه نیز در بدن مشابه اینترفرون‌ها عمل کرده و سبب افزایش مقاومت سلول‌ها در برابر عوامل بیماری زای ویروسی می‌شوند.
وی افزود: ایجاد مقاومت سلولی در برابر دو ویروس قدرتمند آنفلوآنزا و هرپس با استفاده از عصاره گیاه اکیناسه توسط محققین به اثبات رسیده است.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: اکیناسه گیاهی چندساله با نام علمی Echinacea Purpurea و از خانواده گل مینا یا مرکبان بوده و تحقیقات جدید درباره آن نشان داده است که طیف وسیعی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و عوامل بیماری زای تک سلولی را از بین می‌برد.
ابراهیمی ادامه داد: نوعی فنول با خواص آنتی اکسیدانی بنام اکیناکوزید نیز در سرخارگل وجود دارد که به نوعی مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می‌کند.
وی اظهار کرد: استفاده از اکیناسه علاوه بر درمان بیماری‌های عفونی ممکن است در تقویت سیستم دفاعی بدن، بهبود زخم، درمان آرتروز، آلزایمر و پارکینسون نیز موثر باشد.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با توجه به آنچه در مورد خواص شبه واکسن صبر زرد و اکیسناسه بیان شد، ساخت داروهای ضد ویروس از این دو گیاه دارویی ارزشمند دور از انتظار نخواهد بود، البته باید توجه داشت که استفاده خوراکی از فرآورده‌های صبر زرد و اکیسناسه حتما باید تحت نظر پزشک متخصص و در غلظت‌های مجاز صورت گیرد.

انتهای پیا/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۵۸۴۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کرونا , جهاددانشگاهی