به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجمع نمایندگان منتخب خراسان جنوبی در اولین دیدار رسمی خود را با وزیر جهاد کشاورزی که در تهران انجام شد از دکتر خاوازی برای حضور در استان و رصد میدانی وضعیت کشاورزان و دامداران از نزدیک دعوت کردند.
در این دیدار رسیدگی جدی به منابع طبیعی و مشکلات عشایر؛ طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری؛ توجه به ایجاد چرخه کامل شتر یا شترمرغ مورد گفتگو قرار گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار قول مساعد داد که اولین سفر رسمی خود را به استان خراسان جنوبی انجام دهد.
حسین خسروی نماینده بیرجند، درمیان و خوسف؛ حجتالاسلام مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه؛ سلمان اسحاقی نماینده قاینات و زیرکوه و مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه در دیدار با وزیر جهادکشاورزی حضور داشتند.
نماینده منتخب فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در این نشست ضمن تبریک انتصاب ایشان ابراز امیدواری کرد: حضور یکی از فرزندان استان خراسان جنوبی در این پست میتواند، زمینههای توسعه کشاورزی این استان را فراهم کند.
حجت الاسلام مجید نصیرایی گفت: در سالهای قبل طرحهای خوبی در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری در استان اجرا شده که به برکت باران رحمت الهی اخیر همگی آبگیری شده اما با توجه مشکلات خشکسالی طولانی در سالهای قبل، کنترل روان آبها یکی از دغدغههای کشاورزی، دامپروری و حتی برخی صنایع منطقه است.
وی تاکید کرد: توجه بیشتر بر اجرای طرحهای مهار روان آبها در منطقه میتواند زمینه توسعه پایدار و پیشگیری از مهاجرت را موجب شود.
نصیرایی احداث کشتارگاه و کارخانه دباغی پوست شترمرغ را یکی از طرحهایی برشمرد که باید در استان خراسان جنوبی اجرا شود.
نماینده منتخب بیرجند، درمیان و خوسف با اشاره به جمعیت 81 هزار نفری عشایری استان، توجه بیشتر به امور مربوط به عشایر را خواستار شد.
حسین خسروی نیز در این جلسه افزود: توسعه دامداری سبک و سنگین به خصوص گسترش شترداری، مستلزم ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره آن در استان است.
وی نبود آزمایشگاه دامپزشکی را یکی از مشکلات دامداران استان بر شمرد که در صورت مساعدت وزیر جهادکشاورزی و احداث آزمایشگاه دامپزشکی هزینههای نگهداری برای دامداران کاهش خواهد یافت.
پیگیری رفع مشکلات و واردات علوفه از کشور افغانستان از دیگر موارد بود که نماینده منتخب بیرجند، درمیان و خوسف در راستای رونق و جهش تولید گوشت منطقه بر آن تأکید داشت.
نماینده منتخب قائنات و زیرکوه نیز با اشاره به چهره علمی دکتر خاوازی انتصاب وی را بهعنوان وزیر جهاد کشاورزی را به مردم استان خراسان جنوبی تبریک گفت و برای ایشان در خدمت به مردم آرزوی موفقیت کرد.
سلمان اسحاقی با اشاره به مشکلات مردم منطقه با محدودیتهای ایجاد شده توسط منابع طبیعی خواستار توجه ویژه وزیر جهادکشاورزی به این مسئله شد.
وی تاکید کرد: حدود 73 درصد مشکلات کشاورزان مربوط به منابع طبیعی و محدودیتهای اعمال شده در استفاده از زمینهای کشاورزی است در حالی که شواهد میدانی نشان میدهد قبل از خشکسالیهای اخیر این زمین ها زیرکشت بوده و با توجه به بارندگیهای اخیر امکان بهرهبرداری از آن وجود دارد اما محدودیتهای اعمال شده مانع از فعالیت کشاورزان میشود.
نماینده منتخب نهبندان و سربیشه نیز با اشاره به محصولاتی نظیر عناب، زرشک، زعفران، پسته که در کشور و حتی در دنیا منحصر به فرد است گسترش کشاورزی مدرن و هدایت کشاورزان منطقه از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن را باعث ایجاد ارزش بیشتر برای کشاورز و توسعه اقتصاد منطقه برشمرد.
مصطفی نخعی با توجه به پشتوانه علمی دکتر خاوازی خواستار تدوین نقشه راه برای توسعه علمی کشاورزی کشور شد و گفت: ایجاد ایستگاه تحقیقات شتر از دیگر مواردی است که با توجه به اقلیم منطقه میتواند در رشد دامداری استان مفید باشد.
وی در ادامه به چالشهای ایجاد شده در منطقه توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: این مسایل علاوه بر بحث کشاورزی، سرمایه گذاری در معدن و ایجاد راه بیرجند - نهبندان را نیز دچار مشکل کرده است.
نخعی یکی دیگر از محدودیتهای کشاورزان منطقه را بحث سقف برداشت از چاه موتورها دانست و اظهار داشت: اگر چه حفاظت از منابع آب زیرزمینی وظیفه همگانی و اقدام شایستهای است اما اعمال این محدودیت ها بر منابع آبی مشترک با افغانستان، در حالی که این کشور بدون هرگونه محدودیتی در حال استفاده از این منابع است از دست دادن سهم کشور است و میطلبد در این موضوع بررسی و تجدید نظر در اجرای قوانین صورت گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی نیز با تشکر از اینکه منتخبان مردم استان خراسان جنوبی در مجلس یازدهم با جدیت پیگیر مطالبات مردم منطقه هستند ابراز خرسندی کرد و افزود: ظرفیتهای طبیعی استان امکان توسعه صنایعی مانند، پرورش صنعتی شتر و شترمرغ را دارد که میتوان با ایجاد زنجیره کامل این صنایع به اشتغال و توسعه اقتصادی منطقه کمک کرد.
کاظم خاوازی در زمینه تسهیل کسب و کار و رفع موانع تولید در بخش کشاورزی و دامپروری گفت: کارگروهی تشکیل شده است تا قوانین و دستورالعملها را اصلاح کند و ضمن در نظر گرفتن منافع بلندمدت کشور قوانین مزاحم و دست و پاگیر، امضاهای طلایی و مواردی که احتمال ایجاد فساد در آن وجود دارد، حذف شود.
وی افزود: اعتبارات کشاورزی در ردیفهای بودجه کشور در سالهای گذشته ضعیف و کم بنیه در نظر گرفته شده در حالی که بخش عمدهای از اشتغال و امید مردم در تعداد گسترده در این صنعت وجود دارد.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: متاسفانه با توجه به تحریم های اخیر در بحث کود و سم با مشکل مواجه هستیم اما در بخش آبخیزداری امکان مساعدت بیشتر وزارت وجود دارد.
انتهای پیام/4