به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدحسن غلامی با اشاره به وجود شش هزار و ۲۵۲ رشته قنات در خراسانجنوبی، اظهار داشت: تاکنون شناسنامه تعداد یک هزار و ۲۰۰ رشته قنات تهیه و ثبت سامانه شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ درصد قنوات استان بازسازی و مرمت شده است، بیان داشت: سالانه ۲۶۷ میلیون مترمکعب آب از قنوات استحصال میشود که این آب نسبت به چاهها دارای کیفیت بهتر و مطلوبتر بوده و عملکرد بهتری است.
مدیر آب و خاک امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی از مرمت و بازسازی ۳۰۰ رشته قنات با اعتبار ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال گذشته در استان خبر داد و اضافه کرد: از این اعتبار ۲۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات بحران و مابقی از محل استانی بوده است.
۷۰ رشته قنات در حال مرمت و بازسازی است
غلامی با تأکید بر اینکه آب استحصالی از قنوات استان یک چهارم آب مورد نیاز بخش کشاورزی استان را تأمین میکند، افزود: در حال حاضر ۷۰ رشته قنات در استان در حال مرمت و بازسازی است.
وی با اشاره به اینکه در اثر بارندگیهای مناسب در دو سال اخیر ۱۰ درصد قنوات خشکیده استان جان دوباره گرفت، تصریح کرد: بارندگیهای مناسب در سال آبی جاری سبب افزایش آبدهی در۳۰ درصد قنوات استان یعنی حدود یک هزار و ۸۰۰ رشته قنات شد.
مدیر آب و خاک امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اعلام اینکه بهصورت متوسط در هر کیلومتر مرمت قنات دو لیتر بر ثانیه افزایش دبی آب را داریم، مطرح کرد: در مجموع با بارشهای خوب بهاری دبی میانگین آبدهی قنوات استان حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
مسدود شدن ۴۸ رشته قنات بر اثر سیلاب
غلامی به بارندگیهای خوب فروردینماه امسال اشاره کرد و بیان داشت: گرچه در اثر بارندگی و سیلابهای فروردین امسال ۴۸ رشته قنات مسدود شد اما در روی دیگر سکه بر اثر این بارندگیها آب در ۶۵۰ قنات خشک شده خراسانجنوبی جاری شد.
وی از وجود ۵۱ رشته قنات در محدوده شهرها خبر داد و بیان داشت: این قناتها در بافت شهر و زیر منازل مسکونی واقع شده و بهمحض بارندگیهای شدید احتمال خطر نیز بسیار زیاد است که این مهم باید در اولویت شهرداری قرار بگیرد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , خراسان جنوبی , جهاد کشاورزی , اقتصاد , شهرداری , قنات