يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۴۱

هجوم ملخ کوهان‌دار و کرم برگ‌خوار ‌به مراتع خراسان جنوبی / مبارزه با افت در کانون ۱۰۰ هکتاری آغاز شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از هجوم ملخ کوهان‌دار و کرم برگ خوار در مراتع استان خبر داد و گفت: با هزینه‌ای حدود ۲۰ میلیون تومان مبارزه با این افت در کانون ۱۰۰ هکتاری این آفت در ‌سرایان آغاز شده است.
هجوم ملخ کوهان‌دار و کرم برگ‌خوار ‌به مراتع خراسان جنوبی / مبارزه با افت در کانون ۱۰۰ هکتاری آغاز شد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، علیرضا نصرآبادی صبح امروز در بازدید از مراتع استان اظهار داشت: بعد از بارندگی‌های مطلوب امسال و به موجب بالا رفتن سطح رطوبت خاک، تعداد برخی حشرات مانند ملخ کوهان دار و کرم برگخوار در مراتع استان افزایش یافته است. 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: دو هزار و 500 هکتار از تاغرارهای استان درگیر آفت ملخ کوهان‌دار شده است البته خطر  ملخ کوهان دار کمتر از ملخ صحرایی است.
وی افزود: هر نوع حشره‌ای که در طبیعت از میزان طبیعی خود خارج شود تبدیل به آفت می‌شود. ملخ کوهان‌دار هم سال‌های گذشته نیز در مراتع و تاغزارهای استان وجود داشته اما طی دو سال اخیر به دلیل افزایش میزان بارندگی‌ها و افزایش سطح رطوبت خاک رشد بیشتری پیدا کرده و تبدیل به آفت شده است.
نصرآبادی با اشاره به کانون 100 هکتاری این آفت که در شهرستان سرایان است بیان کرد: با هزینه‌ای حدود 20 میلیون تومان مبارزه با این افت در این کانون آغاز شده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی نیاز اعتباری برای حجم بیشتری از سم پاشی و کنترل را حدود 150 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: این نوع ملخ فقط از تاغزارها استفاده می‌کند و وارد مزارع نمی‌شود.
نصرآبادی همچنین از رشد نوعی حشره به نام کرم برگخوار در مراتع خراسان جنوبی خبر داد و بیان کرد: این حشره به دلیل افزایش رطوبت خاک شروع به تخم ریزی کرده و میزان آن از حد معمول خارج شده است. 
وی گفت: حدود 6 هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های منطقه پلوند، تجه و چاه نو در شهرستان فردوس درگیر این آفت شده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گزارش‌هایی از وجود این آفت در دیگر شهرستان‌های استان از جمله بشرویه و خوسف نیز داشته‌ایم گفت: این حشره بعد از دو هفته به نوعی پروانه تبدیل می‌شود که برای محیط زیست و منابع طبیعی و  جنگل‌ها مفید است. 
نصرآبادی اظهار داشت: مشکل این است که در حال حاضر این حشره در منطقه‌ای رشد کرده که از نهال‌های کوچک تغذیه می‌کند به این ترتیب میزان آسیب قبل از شاپرک شدنشان افزایش می‌یابد و مرتعداران نیز از وجود این حشره نگران هستند چرا که این حشره از برگ‌های گیاهان مرتعی تغذیه می‌کند. 
وی تاکید کرد: کارشناسان به کمک مسئولان محیط زیست درصدد هستند تا راه حلی برای کاهش میزان خسارت این آفت بیابند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نمی‌توان برای حذف این آفت از سم استفاده کرد گفت: مشکلات محیط زیستی بسیاری در صورت استفاده از سم به وجود خواهد آمد چراکه پرندگان حشرات سمی را می‌خورند و می‌میرنداز طرفی دام‌ها از مرتع تغذیه می‌کنند و نمی‌توان حجمی حدود 2 هزار هکتار را برای سم پاشی قرنطینه کرد الته با همکاری سازمان محیط زیست و هم اندیشی  تلاش می‌شود تا بهترین شیوه را برای مهار این آفت اجرایی کنیم. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۱۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبخیزداری , منابع طبیعی , خراسان جنوبی